Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tinder zonder Facebook

Tinder zonder Facebook

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zou jij graag willen gaan Tinderen, maar heb je geen Facebook account of voel je er weinig voor om je Facebook account aan een datingapp te koppelen? Dan wordt het knap lastig voor je. Je kunt Tinder namelijk niet gebruiken zonder je Facebook account te koppelen aan de app. Je kunt dan twee dingen doen: toch overstag gaan en een Facebook profiel aanmaken (of je huidige account koppelen aan Tinder) of op zoek gaan naar alternatieven. Heeft deze laatste optie je voorkeur? Dan is dit artikel helemaal voor jou! We behandelen namelijk een aantal alternatieven in dit artikel die net zo goed, of misschien zelfs wel beter zijn dan Tinder.

Datingsites en apps zonder Facebook koppeling

Toch voelt het misschien nog steeds wat awkward voor je en ben je niet van plan om een Facebook account aan te maken en/of je Facebook profiel te koppelen aan Tinder. No problem. Er zijn namelijk genoeg Tinder alternatieven te vinden. De beste opties hebben we hieronder voor je verzameld.


LexaBezoek Lexa

De Lexa app gaat net iets verder dan Tinder en de overige apps. Ook hier heb je weliswaar de mogelijkheid om door profielen te browsen zoals bij Tinder en de bovengenoemde applicaties het geval is, maar net als op de website en app van Lexa draait alles om afbeeldingen die je interesses weergeven. In één oogopslag kun je zien waar iemands passie ligt en met een simpele 'like' kun je aangeven dat je de passie en/of de foto wel weet te waarderen. Berichten sturen wanneer je interesse in iemand hebt is natuurlijk vanzelfsprekend en ook deze app kun je weer gewoon downloaden in de App Store of de Google Play store.

Bezoek Lexa

ParshipBezoek Parship

Ook in de app van Parship kun je naar hartenlust door profielen bladeren. Vinden jullie elkaar allebei leuk? Dan zijn jullie een match en kan het berichten versturen gaan beginnen. Uniek aan de Parship app is dat je zelf kunt aangeven wie je foto's wél en wie je foto's niet kan bekijken in de app. Je kunt er zelfs voor kiezen om een anoniem profiel aan te maken en pas informatie over jezelf prijs te geven wanneer het blijkt te klikken tussen jullie. Ook de Parship app is beschikbaar voor iOS én Android apparaten en te downloaden via de betreffende app stores.

Bezoek Parship

CupifyBezoek Cupify

De app van Cupify is goed te vergelijken met de manier waarop Tinder werkt. Ook hier staat je locatie centraal en krijg je aan de hand daarvan dames of heren te zien die bij je in de buurt zijn (geweest). Vanuit het profiel op Cupify worden aanvullende gegevens ingeladen zodat je naast het plaatje ook een beeld krijgt van de interesses van de ander. Geven jullie beiden aan dat jullie elkaar wel zien zitten, dan heb je een match en kun je berichten naar elkaar sturen. Het hoeft niet per se bij alleen berichten te blijven. Je kunt namelijk ook foto's en video's delen met je match.

Bezoek Cupify

Bumble app

Bumble wordt ook wel als het vrouwvriendelijke Tinder gezien. De werkwijze is volledig hetzelfde, maar bij Bumble kunnen alleen de dames een gesprek starten. Wellicht is dit voor de vrouwelijke lezers een pak van hun hart, want in de wandelgangen horen we nog wel eens over de openingsberichten die de heren versturen via Tinder en die liegen er vaak niet om. De Bumble app kun je gratis downloaden voor Apple en Android apparaten in de betreffende stores.

Grindr: Gay dating app

Grindr is in korte periode een waar fenomeen geworden binnen de gayscene. Ben jij homo- of biseksueel en op zoek naar leuke contacten met andere mannen? Dan is dit dé app voor jou! Ook Grindr werkt op basis van locatie en laat je mannen zien die zich bij je in de buurt bevinden. Je bladert gemakkelijk door de profielen en krijgt in veel gevallen extra informatie te zien als de heer in kwestie deze heeft toegevoegd aan zijn profiel. Net als bij alle andere apps heb je de mogelijkheid om berichten naar elkaar te sturen en eventueel foto’s met elkaar te delen. De app is beschikbaar voor zowel iOS, als Android apparaten.


Moet Tinder met Facebook gekoppeld worden?

Je bent niet de eerste die het zich afvraagt: “Waarom heb ik in vredesnaam een Facebook account nodig om actief op Tinder te worden?” Een andere veel gestelde vraag als het om de combinatie Facebook en Tinder gaat is of je activiteiten op Tinder zichtbaar zijn op Facebook. Logisch dat men dit zich afvraagt, want niet iedereen hoeft van je uitspattingen te weten op Tinder toch? Wees dan gerust: de enige reden waarom je een Facebook account nodig hebt om te Tinderen, is omdat de datingapp foto’s en aanvullende gegevens van je Facebook profiel haalt.


Is Tinder anoniem?

Deze worden weergegeven in je Tinderprofiel zodat je snel kunt ontdekken of jij en de persoon die je voorgeschoteld krijgt dezelfde interesses en/of gemeenschappelijke vrienden hebben. Niets van wat je uitspookt op Tinder wordt weergegeven in je Facebook profiel en ook kan men niet aan de hand van je Tinderprofiel je Facebookprofiel bezoeken.

Natuurlijk kun je er voor kiezen om een tweede facebook account aan te maken voor Tinder, maar dit zorgt voor behoorlijk wat rompslomp met bijvoorbeeld foto’s. Ook is het natuurlijk vreemd voor je Tinder matches om te zien dat je bijna geen vrienden hebt.


Tinder zonder Facebook en met telefoonnummer

blankDoor een nieuwe toevoeging van Facebook, is het nu ook mogelijk om je in te schrijven bij Tinder met alleen je telefoonnummer. Middels de Facebook Account Kit heb je namelijk geen Facebook account meer nodig. Houdt er wel rekening mee dat je hierdoor wel je telefoonnummer aan Facebook geeft en, indien je telefoonnummer gekoppeld is aan je Facebook-profiel, je je eigenlijk alsnog met Facebook aanmeldt. Deze optie is dus alleen van toepassing als je zelf geen Facebook account hebt.

Wil je je aanmelden met je telefoonnummer? Open dan de app of bezoek de Tinder website. Door op de knop ‘inloggen met telefoonnummer’ te drukken wordt je door het inschrijfproces geholpen.


Jouw ervaring?

Zoals je hebt kunnen zien zijn er voldoende alternatieven op Tinder. De één volledig gratis in het gebruik. De ander tegen een vergoeding. We zijn inmiddels wel benieuwd geworden naar jouw ervaringen. Heb jij ervaring met (één van) bovenstaande apps? Zo ja, wat was de doorslag om voor deze app te kiezen en niet voor Tinder? En hoe bevalt de app je? Laat het ons weten via een reactie onderaan de pagina. Waarderen we altijd ontzettend!


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies