Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Is Tinder de beste dating app in Amsterdam?

Is Tinder de beste dating app in Amsterdam?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wat onze hoofdstad Amsterdam met name zo bijzonder maakt, zijn de verschillende mensen die er te vinden zijn. Het lijkt soms wel één grote zak confetti. Daar zitten ook een hoop singles tussen die via een dating app op zoek zijn naar een ontmoeting, een date of de ware liefde. Bijvoorbeeld via Tinder. Voor de fanatieke Tinderaar is dat een waar feest, want hoe meer leden zich in een bepaalde straal van de gebruiker bevinden, des te groter de kans dat een match gevonden wordt. Dat maakt Tinder de ideale manier om een date te vinden in Amsterdam. Maar kan de populaire app zich tot koning van Amsterdam kronen? Je ontdekt het in dit artikel.


De beste dating app van Nederland?

Eigenlijk is het onmogelijk om een bepaalde dating app als “de beste” te bestempelen. Want wat voor de één de beste oplossing blijkt, kan voor de ander echt een verkwisting van zijn of haar tijd zijn. Het draait eigenlijk allemaal om jou. Jouw voorkeuren, wat jij belangrijk vindt en boven alles; welk doel je voor jezelf gesteld hebt. Wil je op een luchtige en laagdrempelige manier een date vinden in Amsterdam, dan zou Tinder absoluut de beste app kunnen zijn.

Door je binnen een paar minuten aan te melden en naar hartenlust te beginnen met swipen, zul je een hoop verschillende mensen tegenkomen. Amsterdam is immers een ontzettend grote stad. De kans is groot dat daar iemand tussenzit die jou aanspreekt. Is de interesse wederzijds, dan heb je een match te pakken die mogelijk tot iets moois kan leiden. Op Tinder draait het echter in de basis om het beoordelen van elkaars uiterlijk, alvorens de mogelijkheid bestaat om een gesprek te kunnen beginnen. Wanneer je dat niet ziet zitten, zijn er een aantal Tinder alternatieven te benoemen die misschien beter bij je passen.


LexaBezoek Lexa

Lexa is al jaren één van de grootste datingsites van ons land en heeft veel leden die uit Amsterdam komen. Om mee te gaan met de tijd heeft Lexa een innovatieve app ontwikkeld die niet alleen heel gebruiksvriendelijk is, maar ook veel functionaliteiten heeft. Om de Lexa App te kunnen gebruiken, zul je echter eerst in het bezit moeten zijn van een Full Membership van Lexa. Dat kost weliswaar wat tijd en geld, maar daarmee vat je jouw datingavontuur wel goed bij de horens. Niet voor niets kent Lexa veel succesverhalen en heeft het platform veel tortelduifjes samen gebracht. De app biedt je de mogelijkheid eenvoudig door profielen te scrollen en aan te geven dat je iemand ziet zitten. Daarnaast is er op de app een aparte tab te vinden voor de Lexa Events, waarmee je in één oogopslag alle informatie over een borrel of diner met andere singles kunt vinden. Meer dan regelmatig vinden deze events in Amsterdam plaats, wat de kans op het vinden van een leuke date alleen maar groter maakt.

Bezoek Lexa

Relatieplanet

Twee jaar geleden lanceerde één van de populairste datingsites van Nederland een app, die inmiddels uitgegroeid is tot een goed alternatief voor Tinder. Net zoals op de website kun je met deze app een collage maken, waaruit je interesses blijken. Relatieplanet vindt dat een dergelijke collage veel meer zegt over een persoon omdat je de mogelijkheid krijgt meer van die persoon te zien. Het grote voordeel ten opzichte van Tinder is dat je geen match hoeft te hebben om een gesprek met iemand te starten die je interessant vindt. Daarnaast kun je middels een handig overzicht zien wie goed bij jou past qua interesses. Mocht je net als op Tinder door profielen willen swipen, dan is dat ook mogelijk met de ingebouwde functie. Omdat Amsterdam zo’n grote stad is, zul je vast en zeker veel leden tegenkomen die in deze stad of in de nabije omgeving wonen.


Badoo

Badoo is net zoals Tinder een begrip wanneer we praten over online dating. De Badoo App, die onderdeel uitmaakt van een online platform met website, maakt gebruik van je locatie en geeft aan welke leden zich in de buurt van die locatie bevinden. Bevind jij je in Amsterdam, dan zul je ongetwijfeld een hoop leden tegenkomen die een steenworp van je verwijderd zijn. Heb je iemand gevonden die zowel in de buurt als online is, dan kun je eenvoudig en snel een gesprek starten met diegene via de chatfunctie. Ook bevat de app een kennismakingsspel waarbij je door foto’s kunt bladeren en aan kunt geven of je iemand ziet zitten. Is de interesse wederzijds, dan krijg je een melding en kun je elkaar beter leren kennen door te chatten. Bij Badoo zijn er ten opzichte van Tinder meer mogelijkheden om contact te leggen en dat maakt het vinden van een leuke date mogelijk iets makkelijker.


Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er naast Tinder ook andere dating apps die jou het gewenste resultaat in onze hoofdstad kunnen brengen. Of Tinder de beste is van die apps, heeft alles te maken met wat jij verstaat onder “het gewenste resultaat”.

Wil je snel en zonder al te veel poespas toegang verkrijgen tot een enorme database gevuld met leden die net zoals jij op zoek zijn naar een date? Dan is Tinder voor jou mogelijkerwijs de beste dating app in Amsterdam. Houd daarbij wel rekening met het feit dat er tussen de vele leden ook mensen te vinden zijn die niet goed bij je passen of enkel op zoek zijn naar een (eenmalig) avontuurtje. Ook wordt Tinder vaak bestempeld als een “vleeskeuring” aangezien beoordeling met name plaatsvindt op basis van uiterlijk. Contact leggen kun je alleen als er wederzijdse interesse is en dan is het nog maar de vraag of je een goed gesprek met jouw match kunt voeren. Daarbij hangt er veel af van een goede, originele openingszin om het verschil te maken. Soms ziet men door de matches namelijk het bos niet meer.

Wil je liever wat meer diepgang en op een serieuzere manier via een dating app op zoek gaan naar een date in Amsterdam, dan zou je één van de bovenstaande alternatieven eens kunnen proberen. Zo bieden zowel de Relatieplanet App als de Lexa App meer mogelijkheden dan Tinder en komen deze voort uit een datingformule die succesvol is gebleken. Ook is succes via deze dating apps niet slechts afhankelijk van een profielfoto, maar van aanvullende informatie of beelden die meer vertellen over iemand als persoon. Vind je dit belangrijk, dan zou één van deze apps wel eens de beste datingapp in Amsterdam voor jou kunnen zijn.

Alvorens je start met het zoeken van een date in Amsterdam via een online dating app, dan kan het geen kwaad jezelf af te vragen wat je doel is, wat je belangrijk vindt en wat je vooral niet wilt. Heb je dit voor jezelf op een rijtje gezet, dan kun je eenvoudiger bepalen welke dating app voor jou het beste werkt. Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt welke dating app de beste is natuurlijk.


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies