Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De 5 leukste datingsites voor singles in Amsterdam!

De 5 leukste datingsites voor singles in Amsterdam!

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van Nederland maar met meer dan 850.000 inwoners ook meteen de grootste stad van het land. Er zijn daardoor op enig moment ook vele duizenden singles op zoek naar een nieuwe relatie.

Ben jij een van die Amsterdammers die in is voor een leuke date of een nieuwe relatie? Dan is het ook voor jou natuurlijk een goed idee om een datingsite uit te zoeken waar je veel gelijkgestemde singles vindt uit je eigen omgeving. In dit artikel vertellen we je wat op dit moment de beste en leukste datingsites zijn voor alleenstaande mannen en vrouwen uit Amsterdam.


Datingsites met veel Amsterdamse singles

Vrijwel elke grote Nederlandse datingsite die zich niet op een specifieke regio richt beschikt natuurlijk ook over een groot aantal leden dat in Amsterdam woont. Het is nu eenmaal de grootste stad van het land en is daardoor ook goed vertegenwoordigd op de diverse populaire datingplatformen zoals Lexa en Relatieplanet.

Daardoor zit je als Amsterdamse single best wel in een luxepositie. Je hebt de leuke contacten vaak voor het uitzoeken. Daarom richt een effectieve zoektocht zich als het goed is vooral op het vinden van de perfecte match met iemand uit je eigen stad. We hebben voor dit overzicht dan ook vooral enkele datingsites geselecteerd waarmee je heel gericht naar je ideale date kunt zoeken.


LexaBezoek Lexa

Lexa is een van de grootste datingsites van Nederland en dus is het ook vrij logisch dat je hier met veel Amsterdamse singles in contact kunt komen. Lexa is een relatief voordelige datingsite met heel veel verschillende opties en mogelijkheden. Maar ook met een gratis account kun je best al veel doen want het is zelfs als gratis lid al mogelijk om enkele berichtjes te versturen. Daten kan ook via de handige mobiele Lexa app die goed wordt beoordeeld door de gebruikers. Een leuke extra optie van Lexa zijn de zogenaamde Lexa Events. Tijdens deze evenementen, die ook regelmatig in Amsterdam plaatsvinden, kun je op een leuke en ontspannen manier in contact komen met andere singles. Er wordt echt van alles georganiseerd: van een workshop met andere singles tot gewoon een drankje doen tijdens een avondje speeddaten.

Bezoek Lexa

ParshipBezoek Parship

Parship is een van de populairste datingsites voor hoger opgeleide singles in Nederland en dus ook in Amsterdam. De site heeft zelfs een aparte pagina voor alle Amsterdamse singles die via Parship een geschikte kandidaat zoeken voor een serieuze relatie. Om je goed te kunnen koppelen vraagt Parship je direct nadat je voor het eerst hebt ingelogd een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Op basis van je antwoorden kan de site dan de singles in Amsterdam selecteren die hebt beste bij je zouden passen. Behalve dat het daten er hier op is gericht om mensen van hetzelfde niveau bij elkaar te brengen kan verder iedereen er lid worden. Of je nu 20 bent of 80 maakt geen verschil, je maakt altijd kans om aan een andere leuke vrijgezel in Amsterdam gekoppeld te worden. Daarbij is er trouwens goed nieuws te melden voor met name de hoogopgeleide Amsterdamse mannen tot ongeveer 35 jaar. In die leeftijdscategorie wonen er veel meer hoogopgeleide single vrouwen dan mannen in de hoofdstad, dus je kunt als hoogopgeleide man al snel op veel interesse rekenen.

Bezoek Parship

50plusMatchBezoek 50plusMatch

Natuurlijk kun je als single Amsterdammer van 50 jaar of ouder je geluk beproeven op algemene datingsites, of die voor hoger opgeleide singles. Maar het is vaak een beter idee om jezelf in te schrijven op een datingsite die zich specifiek richt op alleenstaande 50-plussers. De grootste en steevast best beoordeelde 50plus datingsite is 50PlusMatch. Je vindt op deze fijne site veel leden uit heel Nederland en dus ook een groot aantal 50-plussers uit Amsterdam. Het daten hoeft er niet altijd online plaats te vinden, want de site organiseert ook regelmatig speeddate avonden voor mannen en vrouwen van boven de 50. Die vinden vrijwel altijd plaats in de grotere steden, zoals bijvoorbeeld in Utrecht en Den Haag maar natuurlijk ook in Amsterdam.

Bezoek 50plusMatch

PepperBezoek Pepper

Ben je een Amsterdamse single tussen ongeveer 25 en 45 jaar? Dan is Pepper een leuke algemene datingsite (dus niet alleen voor hoger opgeleiden) waar je veel gelijkgestemde vrijgezellen kunt ontmoeten. Dat doe je bij Pepper iets anders dan anders, want je stelt zelf een collage samen van je leukste foto's en video's. Die kunnen van jezelf zijn, maar ook van alles wat je leuk en interessant vindt in het leven. Amsterdamse singles in overvloed bij Pepper, regelmatig een leuke match is dus zo goed als gegarandeerd. Ook leuk is dat Pepper er op zijn site al rekening mee houdt dat veel leden uit Amsterdam komen. Je vindt er bijvoorbeeld allemaal originele ideeën voor het plannen van een eerste of tweede afspraakje in Amsterdam.

Bezoek Pepper

Badoo

Amsterdam is een heel diverse en internationaal georiënteerde stad. Behalve de vele toeristen die er komen zijn ook de vaste inwoners van de stad een gemêleerd gezelschap. Daarom kan het nog helemaal niet zo'n gek idee zijn om lid te worden van Badoo. Deze site is niet puur een Nederlands datingplatform maar richt zich op singles uit de hele wereld. Vroeger begonnen als contactsite voor het vinden van nieuwe vrienden wordt de site tegenwoordig vooral als datingsite gebruikt. Wanneer iemand waar ook ter wereld in een nieuwe en nog onbekende stad een afspraakje wil hebben is de kans groot dat daar Badoo voor wordt uitgekozen (naast het meer vrijblijvende Tinder, waarover we het zo meteen nog zullen hebben). Lijkt het je dus wel leuk om kennis te maken met buitenlanders die tijdelijk of voor altijd in Amsterdam zijn komen wonen? Dan is het nog helemaal niet zo'n gek idee om daar datingsite Badoo voor uit te kiezen.


Alternatieven voor datingsites

Natuurlijk zijn datingsites niet de enige manier om singles in Amsterdam te leren kennen. Daarom noemen we hier ook enkele goede alternatieven voor elke single in Amsterdam die een leuke date of een serieuze relatie zoekt.

Tinder (of Grindr)

We hoeven je als inwoner van Amsterdam natuurlijk niet uit te leggen dat de stad elke dag van het jaar overspoeld wordt door vele duizenden toeristen. Daar zijn vaak ook veel singles bij die wel in zijn voor een leuke avond met een lokale man of vrouw. Deze mensen leer je natuurlijk niet zo snel kennen op een datingsite. Een goed alternatief daarvoor is een datingapp die matches biedt op basis van geolocatie. Tinder is daar uiteraard het bekendste voorbeeld van, maar ook de gay datingapp Grindr werkt volgens datzelfde principe.

Sta je dus wel open voor een ontmoeting met een toerist(e) voor een leuk avondje uit, check dan regelmatig je Tinder of Grindr en swipe er maar lekker op los. Gebruik je een datingapp alleen om een toerist in Amsterdam te leren kennen voor een gezellig en ontspannen avondje uit, zorg dan natuurlijk dat je een Engelstalig profiel aanmaakt.


Speeddaten

In een grote stad als Amsterdam worden wekelijks evenementen georganiseerd waar je kunt speeddaten. Op FlitsDate.nl vind je een agenda waar je elke maand wel 15 tot 20 speeddate evenementen in Amsterdam kunt vinden. Er staat ook meteen bij vermeld voor welke leeftijdscategorie een bijeenkomst is bedoeld dus je weet zeker dat je singles van je eigen leeftijd zult ontmoeten. In de agenda staat natuurlijk ook aangegeven waar en wanneer het daten plaatsvindt. Je kunt jezelf meteen opgeven op de site voor zo’n leuke avondje uit in Amsterdam, waarbij je tussen de gemiddeld 20 andere aanwezigen wellicht wel de partner van je dromen ontmoet!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies