Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe regel je een date in Amsterdam en wat kun je gaan doen?

Hoe regel je een date in Amsterdam en wat kun je gaan doen?

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Een date in Amsterdam is natuurlijk ideaal. Er zijn maar weinig Nederlandse steden zo compleet als onze hoofdstad. Er is van alles te zien en te doen, en dat is juist wat je nodig hebt tijdens een date. De beste dates zijn de dates die lekker volgepland zitten met leuke activiteiten! In Amsterdam is het goed mogelijk om een hele dag vol te plannen met de meest originele dingen, waardoor je op een leuke manier echt goed kennis met elkaar kunt maken. Dit voorkomt natuurlijk ook dat er ongemakkelijke stilten ontstaan als je samen op de bank aan een kopje koffie of thee zit. Tijd dus om een leuke date te plannen in Amsterdam! Hoe regel je een date in Amsterdam? Eenvoudig, via Pepper of Lexa bijvoorbeeld!


PepperBezoek Pepper 

Pepper onderscheidt zich op meerdere punten van andere datingsites. Een heel groot pluspunt is wel dat er de mogelijkheid bestaat om een complete fotocollage te maken en deze op je profiel te tonen. Hierdoor hebben anderen direct een goed beeld van jou en kan jij natuurlijk ook je ogen uitkijken op zoek naar de ideale date. Zoeken op plaatsnaam behoort tot de mogelijkheden, dus het zal zeker niet moeilijk zijn om een leuke date in Amsterdam te vinden. De heldere weergave van de singles zorgt ervoor dat jij gegarandeerd al op korte termijn op date in Amsterdam kan!

Bezoek Pepper

LexaBezoek Lexa 

Lexa behoort tot de meest bekende en meest populaire Nederlandse datingsites, en deze status heeft het platform zeker verdiend. Ook hier zoek je gemakkelijk naar leuke singles bij jou in de buurt, bijvoorbeeld in Amsterdam, en kan je direct via LexaMessenger een gesprek starten. Deze chatfunctie is gebruiksvriendelijk en biedt je alle gelegenheid om je mogelijke date wat beter te leren kennen voorafgaande aan de echte ontmoeting. Ideaal om alvast een goede basis te leggen voor jullie eerste date in de hoofdstad.

Bezoek Lexa

Tijd voor een goed geslaagde date in Amsterdam!
Als het dan eindelijk tot een echte date komt, dan is het goed om onderling alvast af te spreken wie de date zal gaan plannen. Niets is zo vervelend als niet weten wat je moet gaan doen. Dit zorgt er eigenlijk voor dat de date al gedoemd is om te mislukken. Wanneer jouw date je vraagt wat jullie gaan doen, dan is ‘maakt mij niet uit’ het foute antwoord van het eerste uur. ‘Kies jij maar wat’ spreekt ook niet echt voor je. Bepaal dus van tevoren wie de date gaan plannen en als jij diegene bent dan zorg je ervoor dat de dag lekker vol zit met leuke dingen. Natuurlijk hebben wij wel wat leuke tips voor je!

Een lekker drankje op het water
Hebben jullie aan het begin van de middag afgesproken om vervolgens wel te zien of jullie de hele dag samen besteden of dat een paar uurtjes meer dan genoeg is? Spreek dan af bij de Westerkerk in Amsterdam. Aan de Keizersgracht 198 kan je namelijk op de G’s Brunch Boat stappen voor een heerlijke vaart door de hoofdstad. Er worden lekkere drankjes geschonken en je komt onderweg genoeg bezienswaardigheden tegen om het gesprek lekker op gang te laten komen. De boot vertrekt om 14.00 uur.

Een stukje rust in de hoofdstad
Natuurlijk zijn er nog heel wat andere mensen om jullie heen tijdens de vaart. Dat is goed, want ook dit zorgt vaak voor goede gespreksstof. Toch moet er ook een moment zijn waarop jullie echt even in alle rust samen kunnen zijn om elkaar beter te leren kennen. Een heel goed idee is het om je date mee te nemen naar één van de mooiste plekken van Amsterdam; Pllek, te vinden aan de TT Neveritaweg 59. Geniet van het strand in de hoofdstad, van het uitzicht over het water en natuurlijk van elkaars gezelschap. Niet zo’n fan van het strand? Dan kan je natuurlijk ook naar een park, zoals het Westerpark of bijvoorbeeld het Vondelpark.

Romantisch vorkje prikken bij Pata Negra
Hebben jullie het goed naar jullie zin in elkaar gezelschap en besluiten jullie om ook samen te dineren? Een gewoon diner in een restaurant is ook maar zo ‘gewoontjes’. Tijd voor iets romantisch! Als jullie van tapas houden, dan is Pata Negra een perfecte keuze. Hier eet je namelijk onder het zogenaamde Sharing Food principe. Je deelt het eten dus! Niets is zo romantisch als van hetzelfde bordje eten, onder het genot van een Sangria natuurlijk. Dit Sharing Food restaurant zit vaak vol met stelletjes die genieten van een ontspannen tijd samen. Een goede gelegenheid voor een eerste date in Amsterdam dus. Je kunt het restaurant vinden aan de Utrechtsestraat 124.

Geniet van de aanblik van Amsterdam
Als de avond is ingevallen, dan zijn er in Amsterdam natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden om de avond te vieren op jouw manier. Je kunt kiezen voor een heerlijk rustige en ontspannen afsluiting van de dag samen, maar een cocktailbar of een discotheek bezoeken kan ook goed bij jullie passen. Mocht je voorkeur uitgaan naar het eerste, dan is een bezoekje aan de Hilton Sky Lounge perfect! Hiervoor moet je aan de Oosterdokstraat 4 zijn. Op dit sfeervolle dakterras ligt Amsterdam aan jullie voeten. Jullie laten de drukte ver beneden jullie en genieten er in alle rust samen van. Heerlijk! Natuurlijk is een blik in de verte ook het ideale moment om eens na te denken over de toekomst. Hoe zien jullie die?

Toch liever afsluiten in een lekker drukke gelegenheid?
Zijn jullie toch echt meer van het uitgaan en van de gezellige drukte om jullie heen? Een discotheek is misschien niet ideaal, want zeker tijdens een eerste date is het wel zo fijn als je elkaar goed kunt verstaan. Een goede optie is het dan om naar Door 74 te gaan, een bijzondere en vooral ook heel gezellige cocktailbar. Deze gelegenheid kun je vinden aan de Reguliersdwarsstraat 74. Misschien zie je helemaal niks als je voor de deur staat en begin je te twijfelen of je wel aan het juiste adres ben. Geen paniek. Klop op de deur en je zult aangenaam verrast worden!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement