Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe kun je Tinder anoniem gebruiken?

Hoe kun je Tinder anoniem gebruiken?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Daten via datingapp Tinder is enorm in trek bij singles van over de hele wereld. Ook in Nederland is Tinder op dit moment de populairste vorm van online dating. Wanneer je een leuke date zoekt is deze app dan ook de aangewezen plek om die te vinden. Maar wat nu als je je zorgen maakt over je privacy, of (om wat voor reden dan ook) discreet op zoek wilt naar nieuwe contacten?

In dit artikel laten we je enkele manieren zien om jezelf discreet aan te melden bij Tinder. Ook geven we je een paar handige tips om anoniem van de app gebruik te kunnen maken als je die reeds geïnstalleerd hebt. Tot slot bieden we de beste alternatieven voor Tinder wanneer je gegarandeerd anoniem op zoek wilt naar een afspraakje.


Anoniem aanmelden bij Tinder

Voor we de populairste methodes bespreken om jezelf anoniem aan te melden bij Tinder hebben we wel een waarschuwing voor je. Helaas is het namelijk zo dat geen van deze methodes perfect is en naadloze bescherming biedt. Je moet bovendien altijd goed opletten dat je bepaalde handelingen exact uitvoert zoals ze worden beschreven en ook in een vlot tempo. Als je iets over het hoofd ziet zou het kunnen dat je alsnog herkend wordt. Wanneer we bij een bepaalde tip of methode een stappenplan geven is het daarom belangrijk om alle stappen eerst goed door te lezen en daarna direct achter elkaar alles uit te voeren. We accepteren natuurlijk ook geen verantwoordelijkheid als het onverhoopt toch mis gaat!

Methode 1: Met je telefoonnummer registreren bij Tinder

Sinds 2017 is het mogelijk geworden om Tinder te koppelen aan je telefoonnummer. Je hebt dus niet per se Facebook meer nodig om de app te gaan gebruiken. Daarmee is er ineens een manier bijgekomen om veel discreter van de app gebruik te maken dan voorheen mogelijk was. Uiteraard moet je nog steeds je telefoonnummer met Tinder delen, daar is geen ontkomen aan. Maar dat nummer wordt alleen gebruikt om je als lid te kunnen activeren en het komt dus bijvoorbeeld niet op je Tinderprofiel terecht waar andere leden het zouden kunnen zien.

Als discretie echt enorm belangrijk voor je is kan het zelfs de moeite waard zijn om een aparte telefoon voor het daten via Tinder en andere apps te nemen. Steeds meer telefoons bieden daarnaast de mogelijkheid om een tweede simkaart te gebruiken. Een extra simkaart betekent ook een extra telefoonnummer. Daar kun je een goedkoop prepaid nummer voor nemen waarmee je wel ineens heel veilig en discreet bezig bent omdat je beide werelden perfect kunt scheiden.

Methode 2: Een aparte Facebook aanmaken

Tot voor kort was dit is een van de betere manieren om Tinder discreet te gebruiken.  Door een aparte Facebook aan te maken die je alleen gebruikt om Tinder en andere datingapps aan te koppelen hou je dat deel van je online activiteiten namelijk verborgen voor de mensen die je ook in het echt kent.

Zoals we net al hebben laten zien is het tegenwoordig niet meer verplicht om Facebook te hebben voor Tinder, maar natuurlijk kun je nog altijd voor deze methode kiezen. Bijvoorbeeld omdat je het wel handig vindt om via een centraal Facebookprofiel lekker vlot diverse datingapps te kunnen vullen met persoonlijke informatie en foto’s. Bovendien bepaal je helemaal zelf welke foto’s je op je datingprofiel gebruikt, want die hoeven niet langer van je normale Facebookprofiel afkomstig te zijn. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je ook niet je eigen naam gebruikt voor dit Tinder-profiel. Het is slim om ook met de andere gegevens die je in moet vullen net naast de waarheid te gaan zitten.


Een bestaand Tinder profiel discreter gebruiken

Wat kun je doen om een gewoon Tinder profiel discreter te maken en zoveel mogelijk anoniem te swipen? Daarvoor hebben we een aantal handige tips voor je verzameld. Hou wel in je achterhoofd dat volledig anoniem daten met een normaal Tinder account heel lastig is. Deze tips bieden dus echt niet 100% anonimiteit. Maar is het je voornaamste reden om niet meteen je hele hebben en houwen op Tinder te hebben staan? Dan kunnen deze tips toch zeer goed van pas komen.

Tip 1: Zet Tinder Social uit

Wanneer je Tinder hebt gekoppeld aan Facebook maar wel zo anoniem mogelijk wilt kunnen daten is het slim om direct de nog relatief nieuwe optie Tinder Social uit te zetten. Dat is een functie waarmee je groepen kunt maken op Tinder op basis van Facebookprofielen. Vanwege deze koppeling kan het slim zijn om Tinder Social direct uit te schakelen na het installeren van de app. Daarvoor ga je binnen Tinder naar Instellingen → Appinstellingen en schakel je de optie Mij weergeven op Tinder Social uit. Nu kun je er gerust op zijn dat je activiteiten op Tinder niet zomaar gedeeld zullen worden met je vrienden op Facebook.

Tip 2: Maak gebruik van Tinder Plus of Tinder Gold

Met Tinder Plus en Gold kun je voorkomen dat andere mensen je profiel zien, tenzij jij ze al hebt geliket. Zo kun je dus zelf bepalen welke leden jou kunnen bekijken. De meest discrete manier om hiervan gebruik te maken is om direct na het aanmaken van je Tinder in de instellingen je profiel op verborgen te zetten, daarna Tinder Plus of Tinder Gold aan te schaffen en vervolgens in de instellingen aan te vinken dat alleen mensen die jij hebt geliket jou kunnen zien. Dit is een optie die alleen voor betaalde Tinderaars beschikbaar is. Zo hou je het voor een groot deel in eigen hand. Een groot nadeel daarvan is natuurlijk dat veel minder mensen jouw profiel te zien krijgen en je dus ook minder snel een leuke match zult hebben. Een ander nadeel is natuurlijk dat Tinder niet meer gratis is.


Datingsites waar je volledig anoniem kunt daten

Datingsites en datingapps zijn er over het algemeen niet voor ontworpen om  volledig anoniem te kunnen daten. Maar er zijn uitzonderingen, want er zijn ook enkele grote datingsites die specifiek zijn gericht op mannen en vrouwen die in het geheim nieuwe contacten willen leggen. Dit zijn de zogenaamde flirtsites en overspelsites, die er volledig op zijn ontworpen om de gebruikers discretie en anonimiteit te bieden.

Verreweg de meeste mannen en vrouwen die er komen zitten namelijk in een relatie en zijn toch op zoek naar spannende contacten. Deze anonieme datingsites kunnen een prima alternatief zijn voor iedereen die Tinder graag discreet zou gebruiken, maar tot de ontdekking komt dat dit heel lastig is en nooit echt garanties biedt. We noemen hieronder daarom enkele van de populairste en meest discrete datingsites waar je wel volledig anoniem kunt daten.


Victoria MilanBezoek Victoria Milan


Victoria Milan is al enkele jaren een van de drukst bezochte anonieme datingsites ter wereld, zo ook in Nederland. Wanneer je gebonden bent kun je hier op zoek naar een discrete affaire. Je vindt op Victoria Milan daarom getrouwde mannen en vrouwen in overvloed. Maar ook singles worden er lid, bijvoorbeeld omdat ze graag een verhouding zouden hebben met iemand die al een relatie heeft. Soms omdat ze dat extra spannend vinden, andere keren omdat ze liever geen serieuze verbintenis voor langere tijd aan willen gaan.

Je kunt met een anoniem profiel lid worden en helemaal zelf bepalen wat je wel en niet wilt delen. Als extra beveiliging is er een zogenaamde Paniekknop ingebouwd. Die vind je op elke pagina en die staat ook altijd in beeld. Mocht je dus ineens onverwacht bezoek krijgen kun je op die knop drukken en word je direct uitgelogd en naar een neutrale site doorgestuurd. Daarnaast bevat de site allerlei tips voor iedereen die zo discreet en anoniem mogelijk wil daten.

Bezoek Victoria Milan

NovaMoraBezoek NovaMora

Novamora is een datingsite die zichzelf als een “beetje pittig” omschrijft. Het is een site waar bezoekers terecht kunnen voor het uitleven van allerlei spannende fantasieën. Hij staat vooral in het teken van erotische avonturen voor gebonden mensen. De site profileert zich als veilig, discreet en anoniem. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven met een verzonnen profielnaam. Je e-mailadres blijft altijd geheim voor andere leden en als je wilt kun je hier ook een wegwerpadres voor gebruiken. Het is ook toegestaan om een profiel aan te maken zonder profielfoto erop. Zo kun je dus echt nooit herkend worden. Hou er wel rekening mee dat je dan wat minder reacties zult krijgen dan leden die wel een foto hebben geplaatst.

Bezoek NovaMora

icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies