Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Academic Singles datingsite review

Academic Singles
Probeer Academic Singles gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je op zoek naar een hoogopgeleide partner die perfect aansluit bij jouw persoonlijkheid? Dan is Academic Singles de juiste datingsite voor jou. Je persoonlijkheid wordt als allereerst aan de hand van een vragenlijst onderzocht en in kaart gebracht.

Vanuit hier wordt er gezocht naar een geschikte partner die bij jou past. Na deze stap kun je je profiel verder invullen, bewerken waar je interesses liggen en aangeven waar jij naar op zoek bent. Laat de zoektocht naar de ware liefde beginnen!

Waarom kies je voor Academic Singles?
 • Gratis inschrijving
 • Uitgebreide profielmogelijkheden
 • Matching op basis van een persoonlijkheidstest
Schrijf je gratis in bij Academic Singles

Academic Singles in het kort

Academic Singles  is een datingsite die zich voornamelijk richt op mensen die hoger opgeleid zijn. Er wordt iemand voor je gezocht die ook hoger opgeleid is voor een perfecte match. Bij het eerste deel van de inschrijving dien je een persoonlijkheidstest in te vullen. Dit is een belangrijk uitgangspunt voor het zoeken naar een perfecte match.


Doelgroep van Academic Singles

Academic Singles richt zich op hoogopgeleide alleenstaanden die op zoek zijn naar een relatie. De leeftijd van de mensen die ingeschreven staan op deze website ligt op een gemiddelde leeftijd van ongeveer 36 jaar. De site geeft aan dat er 51% van de leden mannen zijn en 49% van de leden vrouwen zijn. In verhouding staan er dus ongeveer evenveel mannen als vrouwen ingeschreven op Academic Singles.

De site geeft aan dat er 41% van de singles de juiste partner vinden. Dit geeft aan dat 41 van de 100 gebruikers die zich hebben ingeschreven op Academic Singles daadwerkelijk een partner vindt via deze website.


Inschrijfproces

Het inschrijven op de datingsite is simpel en verloopt soepel. Wanneer je je email-adres en wachtwoord invult kom je direct bij een vragenlijst uit. In deze vragenlijst dien je een aantal vragen te beantwoorden over jezelf, naar wat voor persoon je op zoek bent en hoe jij een relatie voor je ziet. Het invullen van de vragenlijst kost je ongeveer 5 tot 10 minuten.

Aan de bovenkant van de vragenlijst staat een balkje waarin staat hoeveel procent je al hebt ingevuld van de vragenlijst. Zo zie je tijdens het invullen hoever je bent. Na het doorlopen van de vragenlijst dien je meer aanvullende informatie over jezelf in te vullen zodat er een nog completer profiel van jezelf getoond wordt.

Je dient onder andere je lichamelijke kenmerken, opleiding en beroep in te vullen. Ook dien je je jaarlijkse inkomen in te vullen. Er staat bij dat dit verder niet getoond wordt op je profiel. Er wordt daarnaast gevraagd naar wat je drink en/of rookgewoontes zijn en of je kinderen hebt.

Om je profiel helemaal af te maken dien je een foto te uploaden. De website geeft aan dat je door het toevoegen van een foto sneller gevonden wordt door een eventuele match. Je hebt daarnaast een profielfoto nodig om foto’s van anderen te kunnen bekijken.

Binnen 10 minuten heb je een compleet profiel online staan op AcademicSingles.nl en kan de zoektocht gestart worden. Door middel van een matchsysteem wordt je voorgesteld aan mensen die bij jou passen.
De site geeft aan dat wanneer je een volledig ingevuld profiel hebt, je wel tot vijf keer meer berichten zult ontvangen van andere leden.


Functies en kosten

Persoonlijkheidstest

De site maakt gebruik van een onderbouwde vragenlijst gericht op je persoonlijkheid. Door het invullen hiervan kan er nog beter gezocht worden naar een passende match voor jou. Door deze vragenlijst wordt je houding, verwachtingen, verlangens en mening in kaart gebracht. Binnen de regio waar je woont komen verschillende profielen naar voren die aansluiten bij jouw persoonlijkheid. Zo komen uitsluitend de beste matches voor jou naar voren.

Zien wie je profiel bekeken heeft

Wanneer je een premium abonnement afsluit kun je zien wie je profiel heeft bekeken. Zo kun je zien welke andere leden interesse hebben in jou. Wanneer jij ook interesse hebt in de andere persoon, kun je naar zijn of haar profiel gaan. Deze persoon krijgt dan ook te zien dat jij zijn of haar profiel bekeken hebt.

Contactsuggesties

Op basis van de ingevulde vragenlijst komen er verschillende contactsuggesties naar voren welke een eventuele geschikte match voor je zouden kunnen zijn. Zo krijg je direct een overzicht met matches die bij je passen aan de hand van je persoonlijkheid. Je hoeft niet meteen zelf op zoek te gaan, maar krijgt al een aantal matches in je schoot geworpen, wat erg handig kan zijn.

Gratis membership

Je kunt je gratis inschrijven bij deze datingsite. Er volgt een vragenlijst die je geheel kosteloos kunt invullen. Daarnaast kun je verschillende profielen bekijken van anderen. Wanneer je een bericht wilt sturen naar iemand, kom je op een pagina terecht waar je een abonnement dient aan te schaffen. Zonder dit abonnement kun je geen berichten sturen naar anderen. Daarnaast kun je zonder abonnement ook niet zien wie je profiel heeft bekeken.

Van de volgende functies kun je gebruik maken met een gratis membership.

 • Bladeren door je contactsuggesties
 • Je kunt je basiszoekinstellingen wijzigen
 • De profielen bekijken van je contactsuggesties
 • Het resultaat van je persoonlijkheidstest inzien
 • Je profiel aanvullen met betrekking tot diverse onderwerpen (lezen, eten, films en tv-series, vrijetijdsbesteding, muziek, vakanties en sport)
 • Gelimiteerde berichten ontvangen van andere contacten

Betaald membership

Bij een betaald membership kun je kiezen uit 3 verschillende abonnementen zodat je alle opties van de datingsite kunt gebruiken om je ware liefde te vinden.

 • Beste deal: €24,90 p/maand voor 12 maanden
 • Het meest populair: €29,90 p/maand voor 6 maanden
 • Probeer het uit: €49,90 p/ maand voor 3 maanden

Van de volgende functies kun je gebruik maken met een betaald membership:

 • Alle opties van het gratis membership (zie hierboven)
 • Foto’s zien van anderen
 • Onbeperkt berichten versturen en ontvangen
 • Je kunt zien wie je profiel bekeken heeft
 • Andere members toevoegen aan je favorieten

App

In Amerika is er een app beschikbaar van deze datingsite. In Nederland is deze op dit moment nog niet te downloaden en/of te gebruiken. De verwachting is dat deze app op korte termijn ook in Nederland en België beschikbaar zal zijn.


Klantenservice

Je kunt de klantenservice via onderstaand adres, fax en e-mailadres bereiken. De klantenservice reageert vrij snel wanneer je contact met hen opneemt. De klantenservice is niet te bereiken via een chat of een telefoonnummer.

Adres:
Academic Singles
13 rue du Commerce
L-1351 Luxembourg
Luxembourg

Fax: +32 24166464
E-mail: klantenservice@academicsingles.be


Opzeggen

Bij opzeggen van een abonnement dien je dit ten minste 14 kalenderdagen voor het einde van de overeenkomst door te geven. Je dient dit te doen door middel van een schriftelijke brief of via de mail. Opzeggen via de site is niet mogelijk.


Onze ervaringen met Academic Singles

Pluspunten:
 • Gratis inschrijving
 • Uitgebreide profielmogelijkheden
 • Matching op basis van een persoonlijkheidstest
Minpunten:
 • De site is alleen geschikt voor hogeropgeleiden
 • Klantenservice niet telefonisch of via chat bereikbaar
Probeer Academic Singles gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies