Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Friends with benefits. Dit moet je weten!

Sexdating
Friends with benefits. Dit moet je weten!

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

In 2011 schitterden Mila Kunis en Justin Timberlake in de romantische komedie “Friends with Benefits”. Helemaal klaar met relaties en het zoeken naar de ware liefde besloten de vrienden hun vriendschap naar een hoger niveau te tillen en te genieten van elkaar, zonder de daarbij gepaarde lasten. Enkel maar de lusten. Hoe dat afloopt kun je uiteraard zien in de film, maar de vraag in dit artikel is vooral: wat is dat, dat friends with benefits en werkt het?

Ook geven we je tips hoe je een FWB kunt vinden en hoe je er voor kunt zorgen dat jullie friends with benefits kunnen zijn zonder dat het problemen oplevert tussen jullie. Lees snel verder om alles te ontdekken over friends with benefits wat je zou moeten weten!


Wat zijn friends with benefits?

Zoals je in de beginalinea al hebt kunnen lezen gaat het bij friends with benefits vooral om de lusten. Een relatie kan prachtig zijn, maar ook de nodige kopzorgen opleveren. Een FWB biedt uitkomst. Fuckbuddies, seksbuddies, seksvrienden en friends with benefits zijn allemaal benamingen voor dit verschijnsel wat vandaag de dag helemaal niet zo gek meer is: je deelt het bed met elkaar en alle rompslomp die bij een relatie komt kijken laat je achterwege. Geen gezeur. Geen uitleg. Gewoon vrijblijvend daten en vooral genieten van elkaar. Dat is een FWB.


Hoe vind ik een fuckbuddy of friend with benefits?

Een Friend with Benefits vinden is helemaal niet moeilijk. Zeker niet met alle opties die je vandaag de dag hebt. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je binnen je vriendengroep niet zomaar aan die ene leuke vriend of vriendin voorstelt om FWB’s te worden en ditzelfde zul je ook niet gauw bij een wildvreemde doen. Om die reden hebben we een aantal datingsites voor je op een rijtje gezet waar het niet al te moeilijk moet zijn om een friend with benefits op te vinden.


NovaMoraBezoek NovaMora

NovaMora is een fenomeen in de datingwereld. Niet alle leden op NovaMora zijn specifiek op zoek naar een FWB (sommigen willen alleen digitaal flirten), maar een groot deel van de leden staat hier wel degelijk voor open. Kwestie van zoeken en rondneuzen op de website en met de uitgebreide zoekfunctie mag dat geen probleem zijn. Ook hier kun je je weer gratis inschrijven zodat je eerst rustig rond kunt kijken of de website aansluit bij wat je zoekt.

Bezoek NovaMora

SeksbuddyBezoek Seksbuddy

Moeten we met zo'n websitetitel nog uitleggen wat je hier gaat vinden? Vast niet! Seksbuddy.nl is de grootste Nederlandse site als het om friends with benefits gaat. Geen serieuze relaties. Geen serieuze dates. De leden op Seksbuddy.nl zijn er duidelijk over: ze zijn voornamelijk op zoek naar Friends with Benefits. Aanmelden op de site is geheel gratis en omdat alle profielen handmatig gecontroleerd worden weet je zeker dat je te maken hebt met echte mensen die net als jij op zoek zijn naar een friend with benefits.

Bezoek Seksbuddy

Second LoveBezoek Second Love

Je eerste associatie met SecondLove zal misschien zijn dat het een site is voor mensen met een partner. Mensen met een partner die graag buiten de deur willen snoepen. Deels klopt dit ook wel, maar je zult op secondlove.nl zeker ook wel leden tegenkomen die op zoek zijn naar een FWB zonder dat ze zelf al in een relatie zitten. SecondLove is dan ook een uitermate geschikte plek om op zoek te gaan naar een friend with benefits en net als bij de voorgaande datingsites kun je je geheel gratis aanmelden.

Bezoek Second Love

Do’s en Dont’s voor Friends with Benefits

Tot dusver zal het hele friends with benefits concept je waarschijnlijk als muziek in de oren klinken. Verzekerd zijn van seks en geen gedoe er om heen. Wie wilt dit nou niet?!
Het onderhouden van een ‘FWB-relatie’ is echter zo gemakkelijk nog niet. Jullie zullen vast niet de eersten (en zeker niet de laatsten) zijn die vol goede moed beginnen aan jullie friends with benefits verstandshouding om vervolgens tot de conclusie te komen dat het toch niet alleen maar rozengeur en maneschijn is.

Om jullie een handje te helpen in het hele FWB gebeuren hebben we de belangrijkste do’s en dont’s voor friends with benefits voor je verzameld. Zodat jullie die fuckbuddy’s kunnen worden waarbij het wél werkt.


Do’s voor friends with benefits

Om er voor te zorgen dat jullie je beiden prettig (blijven) voelen als FWB’s hebben we de belangrijkste do’s hieronder voor je op een rijtje gezet. In willekeurige volgorde, al is de eerste spelregel wel meteen de belangrijkste.

Wees open en eerlijk

Net als bij een ‘echte relatie’ is eerlijkheid erg belangrijk bij friends with benefits. Natuurlijk hoef je niet al je andere avontuurtjes in geuren en kleuren te vertellen, maar als je anderen ziet moet je het zeker wel zeggen. Zo schep je duidelijkheid en voorkom je dat je FWB teveel aan je gaat hangen. Dit ‘hangen’ is sowieso een belangrijk iets (daarover zo dadelijk meer), maar als het om gevoelens gaat is het een must om open en eerlijk te zijn naar de ander toe. De hele bedoeling van friends with benefits is dat je vooral op seksueel gebied geniet van elkaar. Wanneer één van de twee verliefde gevoelens gaat ontwikkelen is het ‘Friends with benefits’ verhaal ten einde, want een FWB verstandhouding werkt alleen als beide personen er op dezelfde wijze naar kijken. Word je verliefd of bemerk je verliefde gevoelens bij de ander? Breng het ter sprake en laat het niet op z’n beloop. Dat loopt nooit goed af.

Besteed aandacht aan je uiterlijk

Het is geweldig om altijd iemand te hebben om seks mee te hebben, maar dit vrijblijvende karakter kan er ook voor zorgen dat je minder moeite gaat besteden aan je uiterlijk. Je hoeft immers maar te bellen om seks te hebben toch? Val niet in deze kuil van gemakzucht en blijf aandacht besteden aan je uiterlijk. Dit zorgt er niet alleen maar voor dat jullie langer kunnen genieten van elkaar als FWB’s (wie wilt immers een langdurige seksrelatie met iemand die er onverzorgd uitziet?!), maar ook dat je zelf meer vertrouwen hebt wat waarschijnlijk de seks tussen jullie alleen maar ten goede komt.

Houd je ogen en oren open

Aan al het goede komt vroeg of laat een einde. Ook aan de omgang die je met je FWB hebt. Sluit jezelf daarom niet af voor de buitenwereld en houd je ogen en oren open. Ga rustig op date met die ene leuke jongen of meid en ontdek wat er allemaal nog meer te zien en te beleven is in de wereld. Het zou zonde zijn als je je droomman of vrouw misloopt omdat je teveel gefocust bent op de seksrelatie die je met je friend with benefits hebt.


Dont’s voor FWB’s

Er zijn meer dingen die je fout kunt doen, dan goed kunt doen als het om een friend with benefits gaat. Om je te behoeden voor fouten die jullie omgang met elkaar kunnen schaden hebben we hieronder de belangrijkste dont’s voor je verzameld.

Begin er alleen aan als je er emotioneel klaar voor bent

Vooral voor vrouwen is het soms moeilijk om 100% voor de seks te gaan en alle andere emoties los te laten. Dit is echter wel noodzakelijk als je succesvol aan een FWB wilt beginnen. Zelfs de kleinste vorm van affectie naar de ander toe kan alles wat jullie hebben om zeep helpen. Begin dan ook nooit een een seksrelatie als je diep van binnen voelt dat er meer gevoel bij zit dan je zou willen. Dit gaat (na verloop van tijd) tegen je werken. Jij wordt verliefd terwijl het de ander echt alleen maar om de seks te doen is. Niet het beste scenario wat je maar kunt bedenken natuurlijk.

Ga niet ‘hangen’ aan de ander

FWB’s hebben de onderlinge afspraak dat het vooral genieten is van elkaar. Vrijheid, blijheid. De grootste killer is dan ook afhankelijkheid. Wederom is deze tip vooral bedoeld voor de dames. Simpelweg omdat vrouwen doorgaans een emotionele klik (nodig) hebben met iemand waarmee ze seks hebben.

Om te voorkomen dat je je emotioneel gaat binden aan de ander is het goed om wat afstand te houden met je FWB. Blijf bijvoorbeeld niet slapen bij ‘m en beperk knuffelen tot een minimum. Maak er ook geen issue van als hij buiten jou om ook andere vrouwen ziet. Hij is je FWB, niet je vriendje. Hij mag Tinderen. Hij mag die leuke chick toevoegen op Facebook. En hij mag op date als ie dat wilt. Net als jij natuurlijk.

Beperk jullie ontmoetingen tot de slaapkamer

Het is erg verleidelijk om na een aantal (zeer) geslaagde seksdates ook andere dingen met je FWB te gaan ondernemen. Een bioscoopje hier en een etentje daar. Niet doen! Houd het bij de slaapkamer en mochten jullie na verloop van tijd merken dat het toch wel erg goed tussen jullie klikt, kunnen jullie altijd alsnog op date gaan. Houd je hierbij dan overigens wel aan de belangrijkste DO en wees open en eerlijk over je gevoelens. Het laatste waar je op zit te wachten is een blauwtje lopen bij de jongen of meid waar je het in de slaapkamer zo goed mee kunt vinden.

Stel je FWB nooit voor aan je ouders, familie en/of vrienden

Als je zeker weet dat je friend with benefits echt alleen een FWB is, stel hem of haar dan nooit voor aan mensen binnen je netwerk. Je omgang met je FWB is er omdat je wilt genieten van de situatie. Door hem of haar voor te stellen aan je ouders of je vrienden zul je alleen maar vragen krijgen als “hoe zit het nu precies tussen jullie?!”. Niet bepaald het idee van vrijheid-blijheid natuurlijk. Houd wat jullie hebben dan ook tussen jullie en geniet van elkaar zolang het duurt.


Weet dat er een einde aan komt

Nu je alle ins- en outs kent van FWB’s is het tijd om de rekening op te maken. Misschien kun je je helemaal vinden in het idee en misschien ook wel helemaal niet. Mocht je besluiten om op zoek te gaan naar een friend with benefits willen we je nog een allerlaatste tip meegeven, eentje die we eigenlijk hierboven al kort bespraken. Er komt namelijk een einde aan je Friends With Benefits relatie.

Hoe dit einde zal verlopen is natuurlijk helemaal aan jullie. Wanneer je de film “Friends with benefits” hebt gezien die we in de intro bespraken, zul je weten dat sommige FWB’s na verloop van tijd zulke sterke gevoelens voor elkaar gaan ontwikkelen dat er een liefdesrelatie uit voort vloeit. Helemaal top natuurlijk, maar wel degelijk een einde aan jullie friends with benefits-regeling.

In een minder gunstig geval wordt de één verliefd en blijft de ander vasthouden aan de omgang zoals ie was. Daarbij is maar één goede optie: afkappen voordat mensen gekwetst worden. Vooral als vrouw kan dit soms moeilijk zijn, maar bescherm jezelf liever dan dat je de scherven van een gebroken hart bij elkaar mag gaan rapen.

Bij de gulden middenweg zullen jij en je FWB vooral genieten van elkaar zolang het duurt. Vroeg of laat is de spanning eraf of komt hij/zij (of jij) een interessante partner tegen. Jullie gaan in goed overleg ‘uit elkaar’ en zullen vooral kunnen terugkijken op een leuke tijd die jullie samen beleefd hebben. Het schoolvoorbeeld van een geslaagde friends with benefits omgang.

Welk einde er ook aan vastzit voor jou; we hopen je met dit artikel uit te hebben kunnen leggen wat friends with benefits zijn en hoe je zo’n ‘relatie’ tot een goed einde kunt brengen!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies