• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 26 apps
  • 465 tips & artikelen

Hoe kun je flirten via Tinder?

Beste datingapps  Tinder Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Je hebt meerdere matches op Tinder, maar je hebt geen idee hoe je een chat leuk moet openen of hoe je een gesprek origineel gaande moet houden. Tegen dit probleem lopen veel Tinderaars aan en dat is niet zo gek. Je kent elkaar immers niet en je hebt geen idee wat zijn of haar interesse zijn. Toch zijn er veel mogelijkheden om een gesprek met een leuke zin te openen en levendig te vervolgen. Dit artikel geeft je onmisbare tips en tricks om zo leuk en origineel mogelijk te flirten op Tinder.

Voor je begint
Voordat je de tips leest en ermee aan de slag gaat is het belangrijk om bewust te zijn van het feit dat niet elke man of vrouw voor jou bestemd is. Dat betekent dat sommige matches ook niet zullen reageren of raar zullen reageren terwijl jij hartstikke leuk en origineel een gesprek opent. Laat dat gewoon gaan en probeer het bij een andere match opnieuw.
Wanneer dat vaak gebeurt, weet je dat er iets mis is en dat je aan je openingszinnen en manier van chatten moet werken als je meer resultaat wil. Maar geef dus niet gelijk op als het eens voorkomt dat iemand niet of raar reageert.


Wees origineel en anticipeer op foto’s

Bij flirten over de chat denken de meesten gelijk aan het geven van directe complimenten over bijvoorbeeld foto’s. Dit zijn vaak afgezaagde en standaard opmerkingen die veel vrouwen en ook mannen als saai en standaard ervaren, vooral op datingapps. Ze zitten meestal niet op random complimenten te wachten van relatief vreemdelingen. Daar is altijd later nog wel tijd en ruimte voor. Je match weet toch wel dat jij hem of haar knap of interessant vindt, aangezien je naar rechts geswiped hebt.

Het belangrijkste is dat je met een originele, spontane en/of een tikkeltje humoristische openingszin komt. Gelijk erg serieus beginnen werkt vaak niet, net als dat direct de clown uithangen geen resultaat geeft. Een andere man of vrouw is simpelweg 1 klik verwijderd van jou, dus weet goed wat je zegt. Begin de conversatie bijvoorbeeld met een leuk gifje of speel in op wat je in een van de foto’s ziet. Je kunt bijvoorbeeld vragen waar een foto genomen is als de achtergrond mooi of speciaal is. Of als je ziet dat hij/zij een instrument bespeelt kun je vragen wat voor genre hij/zij speelt en/of van wat voor muziek hij/zij houdt. Anticipeer dus op foto’s en begin niet direct met een flirtende opmerking.


Complimenteer niet of zelden

Zoals in bovenstaande alinea duidelijk werd, is het niet echt origineel om iemand te complimenteren. Als je toch een compliment wil maken, complimenteer dan iemands stijl, hobby of persoonlijkheid. Dat komt een stuk oprechter en origineler over dan een compliment over iemands uiterlijk.

Gedurende het gesprek kun je wel her en der een compliment laten vallen om te flirten. Bijvoorbeeld: “Ben jij altijd zo gevat?” of “Van wie heb je die wijsheden?”. Zo kun je op een speelse manier laten weten dat je iemand grappig of slim vindt. Deze indirecte manier van flirten maakt meer indruk dan een directe flirt als “Je lijkt me slim” of “Je lijkt me grappig”.

Maak het persoonlijk

Flirten is een spel tussen twee mensen. Dus niet tussen jou en twintig mensen. Op Tinder heb je misschien meerdere gesprekken tegelijk, maar iedere match moet het gevoel krijgen dat ze speciaal zijn. Bovendien reageert iedereen anders. Het werkt dan ook niet om naar elke persoon dezelfde flirterige boodschap te sturen. Kijk per persoon welke opmerking jij passend vindt en probeer in te spelen op dingen die iemand je vertelt of die je op iemands profiel ziet. Wat ook weleens werkt op Tinder, is om af en toe terloops iemands naam te noemen. Vertel eens [naam], [vraag]? Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich gevleid voelen als ze hun eigen naam horen. Het komt attent en geïnteresseerd over. (Mits je dit niet te vaak doet – anders wordt het een beetje creepy).


Bouw het langzaam op

Als jouw droomman of droomvrouw op het beeldscherm verschijnt, met de verlossende woorden dat jullie een match zijn, wil je het liever niet verpesten. Tinder is echter een behoorlijk vluchtig medium, dus als jij verkeerd uit de hoek komt word je met hetzelfde gemak weer verwijderd door een match. Op iemands profiel krijg je vaak al een beetje een indruk van iemand, maar dat zegt lang niet altijd alles. Een verlegen ogend type kan heel kinky blijken en die stoere macho kan net zo goed heel degelijk en verlegen zijn. Begin daarom het liefst met een toegankelijke, luchtige openingszin die niet dubbelzinnig kan worden opgevat. Naarmate het gesprek vordert kun je best brutaler worden en wat meer gaan flirten. Aan de reactie merk je vanzelf wel of iemand dat waardeert of niet.


Aanpassen aan de gesprekspartner

Tot nu toe ging dit artikel vooral over hoe jij je moet gedragen. Maar aan de andere kant van het scherm zit natuurlijk ook iemand driftig naar jou te typen. Wij hebben net opgeschreven dat je het langzaam op moet bouwen, maar wat moet je dan doen als iemand zelf wel heel erg to-the-point en flirterig doet? Dan is dat een startschot dat jij ook al je charmes in de strijd mag gooien. Blijkbaar is dat iets waar de andere persoon van houdt. Het is natuurlijk wel de vraag of jij er zelf ook van houdt…

Flirten tussen twee mensen gebeurt vaak op basis van ‘spiegelen’. Tijdens een date neem je (on)bewust iemands lichaamshouding over, om aan te tonen dat je de ander leuk vindt. Op Tinder wordt het natuurlijk lastig om te spiegelen, toch kun je dit principe op kleine schaal toepassen. Gebruikt iemand heel veel emoticons? Dan mag je ook best wat poppetjes in de strijd gooien. Heeft iemand hele lange lappen tekst? Probeer dan ook iets uitgebreider te reageren. Een korte zin komt wellicht geïnteresseerd over, ook al bedoel je dat niet zo. Tenslotte kun je spiegelen in ‘tempo’. Kijkt de ander maar twee keer per week op Tinder? Bewaar je geduld en stuur niet dagelijks berichten.


Afsluitende tips

Met bovenstaande tips heb je hopelijk een paar handvatten om jouw flirtvaardigheden op Tinder naar een hoger level te tillen. Graag zouden we nog afsluiten met een paar algemene tips. Ten eerste raden we je aan om humor te gebruiken. Ten eerste wordt goede humor als heel aantrekkelijk ervaren, door zowel mannen als vrouwen. Ten tweede kom je er dan meteen achter of jullie goed bij elkaar passen (je wilt natuurlijk wel samen kunnen lachen!). Daarnaast werkt het goed om zelfverzekerd over te komen. Dus laat de positieve, niet-wanhopige en sterke kant van jezelf zien. Zonder arrogant te worden of aannames te doen over de gevoelens van jouw match over jou. Tot slot wil je natuurlijk het liefst dat jouw match uitmondt in een eerste date. Heb je een leuk Tindergesprek en heb je het gevoel dat jullie nog lang niet uitgepraat zijn? Vraag dan om de Facebook of het mobiele nummer van je match. Wacht hier even mee totdat je weet dat het goed zit. Heb je iemands nummer op zak en is het contact nog steeds leuk? Wellicht wordt het tijd voor een eerste date!


Dossier Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier Tinder.

Bekijk alles over Tinder


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement