• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 26 apps
  • 465 tips & artikelen

Dit zijn de beste alternatieven voor Tinder

Beste datingapps  Tinder Laatst bijgewerkt: 13 juni 2019

Online dating is sinds de komst van Tinder gemakkelijker en toegankelijker geworden dan ooit tevoren. Na de app op je mobiele apparaat geïnstalleerd te hebben, kun je binnen enkele minuten in contact komen met een hoop singles. Inmiddels maken dagelijks zoveel mensen gebruik van de app dat de kans groot is dat je binnen een korte tijd veel matches krijgt. Die matches komen echter veelal tot stand op basis van het uiterlijk, waardoor de app meer dan regelmatig wordt bestempeld als “oppervlakkig”. In dit artikel kun je daarom de beste alternatieven voor Tinder vinden.

Of Tinder de juiste manier van online dating voor jou is, is afhankelijk van het doel dat je voor jezelf gesteld hebt. Wil je zonder poespas ontdekken welke singles zich in jouw buurt of omgeving bevinden, dan is Tinder een goede dating app om mee te beginnen. Ben je gericht op zoek naar iemand die zowel qua uiterlijk als persoonlijkheid goed bij je past? Dan kun je beter de onderstaande alternatieven onder de loep nemen.


Relatieplanet

Op Relatieplanet hoef je jezelf niet te etaleren als een superster, maar kun je gewoon jezelf zijn. Terwijl je het op Tinder vaak met slechts één foto moet doen, geeft Relatieplanet haar gebruikers de gelegenheid een totaalplaatje aan andere leden te presenteren. Op Relatieplanet kunnen gebruikers namelijk naast hobby’s en interesses ook aangeven welke eigenschappen van zichzelf ze minder leuk vinden. Combineer die informatie met een leuke foto en voilà: je kunt binnen een paar oogopslagen een betere inschatting maken of iemand wel of niet goed bij je past. Verder is Relatieplanet niet alleen via de PC toegankelijk, maar ook via een handige app, die het gebruiksgemak van de website vertaalt naar je smartphone. Door de naadloze integratie zijn er altijd mensen online, waarmee je via de chatfunctie contact kunt leggen. Hoewel de meeste opties van Relatieplanet toegankelijk zijn voor gratis gebruikers, zul je voor het gebruik van de app en aanvullende mogelijkheden een lidmaatschap af moeten sluiten. Ben je daartoe bereid, dan vergroot je de kans aanzienlijk om iemand te vinden die zowel qua uiterlijk als persoonlijkheid een match is.

Bezoek Relatieplanet

Parship

Wie wat meer diepgang zoekt dan eindeloos naar links of naar rechts vegen, zou Parship in overweging kunnen nemen. Dit is namelijk een online datingsite die zich richt op het vinden van een serieuze relatie. Bij Parship vindt matching plaats op basis van een wetenschappelijk gefundeerde formule en krijg je, na het invullen van de uitgebreide vragenlijst, een aantal voorstellen van leden die mogelijkerwijs goed bij je kunnen passen. Je zou zeggen dat een site als Parship minder gebruiksvriendelijk is dan een app als Tinder, maar niets is minder waar. De site biedt de gebruiker een hoop verschillende functies aan, die ook door leken eenvoudig te gebruiken zijn. Denk aan een uitgebreid zoeksysteem, een handige chatfunctie à la Whatsapp en een overzichtelijke mailbox voor berichten. Toch liever een mobieltje in de hand en heb je een Android of iOS systeem? Geen probleem dankzij de Parship-app, die gewoon te downloaden is in je app store.

Bezoek Parship

Pepper

DIt is een van de beste datingsites van Nederland. Pepper richt zich op een breed publiek en heeft een onwijs gebruiksvriendelijk datingsysteem. Zowel via de website van Pepper, als via de Pepper app, kun je je matches onderhouden of nieuwe matches vinden. Pepper doet zelf partnersuggesties zodat je zelf niet door hele lijsten met profielen hoeft te scrollen. Deze partnervoorstellen worden gegenereerd door een wetenschappelijk gefundeerd algoritme dat al meerdere malen zijn succes heeft bewezen. Wil je liever niet betalen om online te daten? Dan biedt Pepper de perfecte optie met het gratis proefabonnement. Hiermee kun je eerst proberen of de website en app goed bij jou passen.

Bezoek Pepper

Badoo

Ben je op zoek naar de mogelijkheden van een site en het gebruiksgemak van een app? Dan is Badoo misschien wel het beste alternatief voor Tinder. Door je gratis aan te melden op Badoo kun je inloggen op zowel de app als de website en kun je zeer snel een hoop nieuwe mensen ontmoeten. Het platform is niet alleen beschikbaar in Nederland, maar ook in het buitenland, waardoor het een ontzettend grote ledendatabase heeft. Dat betekent dat je veel singles zal tegenkomen die op zoek zijn naar een date of een nieuwe liefde. Je hoeft echter niet te vrezen dat je gekoppeld wordt aan iemand uit een plek mijlenver van je vandaan, omdat Badoo gebruikt maakt van je huidige locatie en leden laat zien die zich in jouw omgeving bevinden. Net zoals op Tinder kun je op Badoo snel door profielen bladeren en aangeven of je iemand wel of niet ziet zitten. Dat gebeurt via het Kennismakingsspel. Vind jij iemand interessant en diegene jou ook? Dan stelt Badoo je daarvan op de hoogte en kun je een gesprek starten. Het leggen van contact is voor een gratis lid gewoon mogelijk, maar beperkt tot een aantal contacten. Door credits te kopen kun je het aantal contactmogelijkheden uitbreiden en gebruik maken van aanvullende functies zoals extra verschijningen in het Kennismakingsspel.


Tinder concurrenten

Hoewel Tinder ontzettend succesvol is, blijkt dat steeds meer mensen overstappen naar andere apps of datingsites. Bovenstaande datingsites bieden dan ook behoorlijke concurrentie aan Tinder. In het app-landschap zijn het vooral andere apps zoals Once, Happn of Badoo die mondjesmaat gebruikers afsnoepen van Tinder. Deze datingapps voeren vaak een ander concept waarbij ze het ‘platte’ aspect wat Tinder biedt proberen te voorkomen en iets meer diepgang willen bieden.

Waarom is Tinder toch zo populair?

Er zijn een hoop redenen te benoemen waarom Tinder op dit moment zo populair is. Niet alleen is het gebruik van de app (in basis) gratis, ook is aanmelden ontzettend eenvoudig (met je Facebook account) en is het concept door iedereen te begrijpen. Blader door de foto’s, veeg naar links als je er niet warm of koud van wordt of veeg naar rechts als de dame of heer op de foto je aanspreekt. Vegen beide personen naar rechts, dan is er een match en heeft men de mogelijkheid om een gesprek te starten.

Dat hoeft echter niet te betekenen dat er ook daadwerkelijk een gesprek plaats gaat vinden. De meeste matches sterven namelijk een stille, roemloze dood. Dat komt enerzijds doordat mensen meerdere (lees: veel) matches kunnen krijgen en daardoor keuzes gaan maken, anderzijds omdat met openingszinnen de plank volledig misgeslagen wordt. Maar who cares? Met zoveel vissen in de Tinderzee kan er naar hartenlust doorgeswiped worden om nieuwe matches in het netje te vangen.


Wel of niet Tinderen?

Doordat Tinder zo toegankelijk en gratis is, kent Tinder onwijs veel leden en maken deze dagelijks gebruik van de app. Tussen het enorme aantal leden bevinden zich singles die serieus op zoek zijn naar een nieuwe liefde, maar ook mensen die voor spek en bonen wat rondneuzen of enkel behoefte hebben aan een snelle wip. Op het eerste gezicht is het moeilijk in te schatten wat voor vlees je in de kuip hebt. Daarnaast zijn matches voornamelijk gebaseerd op uiterlijke kenmerken, waardoor je na het vinden van een match zult moeten ontdekken of het ook qua karakter en persoonlijkheid klikt. Dat kun je maar op één manier doen en dat is door een gesprek met diegene te starten. Een originele openingszin is daarbij vaak van cruciaal belang, aangezien men meerdere matches kan hebben en je op zult moeten vallen in het oerwoud van pogingen tot een matchvervolg.

Dat kunnen goede redenen zijn om voor de alternatieven voor Tinder te kiezen. Die bieden de leden over het algemeen veel meer informatie over een lid aan, waardoor het makkelijk wordt om de geschiktheid van een kandidaat te bepalen. Natuurlijk zul je altijd met iemand in gesprek moeten gaan om iemand te leren kennen, maar wanneer je tijdens het profielbezoek al een aantal raakvlakken hebt gezien, dan maakt dat een gesprek starten en voeren eenvoudiger. Ook hoef je op de meeste online datingsites niet eerst te wachten tot een ander jou ook interessant heeft gevonden om een gesprek te kunnen starten, zoals op Tinder wél het geval is. Door de inzet van een goede, aansprekende opening kun je zo alsnog de interesse wekken van degene waar jij wel eens een beschuitje mee zou willen eten.

Uiteindelijk bepaal je altijd zelf wat voor jou het beste werkt en daar kom je enkel maar achter door het uit te proberen! Niet tevreden met de alternatieven die wij hier bieden? Kijk dan gerust eens rond op onze site, we bieden nog veel meer goede (online) datingsuggesties.

Heb jij ervaringen met Tinder of met één van de bovenstaande alternatieven, laat dan een reactie op dit artikel achter. Daarmee kun je de keuze voor andere lezers wellicht iets makkelijker maken!


Dossier Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier Tinder.

Bekijk alles over Tinder


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement