• Onafhankelijk vergelijken
  • 213 datingsites & 21 apps
  • 468 dating artikelen

Beste flirttips om mannen of vrouwen mee te versieren

Dating advies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Flirten is een kunst die veel mannen en vrouwen maar wat graag onder de knie zouden willen krijgen. De gedachte dat je woest aantrekkelijk moet zijn om maar een beetje in de smaak te vallen bij het andere geslacht is een opvatting die niet klopt. Tuurlijk wilt het oog ook wat, maar met onderstaande flirttips kom je als man of vrouw zijnde een heel eind, zelfs als je geen natuurlijke Don Juan of Doutzen Kroes bent. Lees snel verder en ontdek de beste tips om mannen of vrouwen mee te versieren.

Online of offline flirten?
Er zit een groot verschil tussen online en offline flirten. Logisch, want online mis je een belangrijk onderdeel van het proces: lichaamstaal. Lichaamstaal kan je (mits je er een beetje oog voor hebt) onnoemelijk veel informatie verschaffen over de persoon tegenover je en beter nog; je kunt lichaamstaal uitermate effectief inzetten om te krijgen wat je wilt, maar daarover dadelijk meer.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je iemand vindt om mee te flirten. Dit kan in het gewone leven op tal van verschillende manieren, maar we hebben hieronder een aantal datingsites voor je op een rijtje gezet waar je leuke mannen of vrouwen vindt om mee te flirten. Online, maar in een later stadium misschien wel offline tijdens een leuke date!


Pepper

Pepper wordt door single mannen en vrouwen bestempeld als dé website waar zich de leukste singles op bevinden. Dit is natuurlijk erg interessant wanneer je op zoek bent naar een leuke man of vrouw om eens flink mee te flirten. De verhouding mannen-vrouwen is goed verdeeld en de website beschikt over verschillende keurmerken zodat je veiligheid en privacy nooit in gevaar komen. Vooral de snelle manier waarop je met andere leden in contact kunt komen heeft ons doen besluiten om Pepper.nl als eerste in dit rijtje te plaatsen.

Bezoek Pepper.nl »
lexa homepagina

Lexa

Lexa is de tweede datingsite in ons rijtje en dat komt door de grote hoeveelheid single mannen en vrouwen die lid is van Lexa. Lexa is namelijk de grootste datingwebsite van Nederland. De verhouding mannen-vrouwen is erg goed verdeeld en je vindt er mannen en vrouwen in alle leeftijdscategorieën. Extra fijn aan Lexa.nl is de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid van de website, ondanks de zeer uitgebreide functies die de site haar gebuikers biedt.

Bezoek Lexa.nl »

Second Love

Bij SecondLove draait het in beginsel om vreemdgaan, maar vreemdgaan begint natuurlijk altijd met flirten. SecondLove is dan ook de ideale website om te flirten met mannen en vrouwen en zo je geleerde skills in de praktijk toe te brengen. Vrijwel alles mag op SecondLove.nl en niets moet. Hoe ver je gaat in het flirten en eventueel afspreken is dan ook helemaal aan jou.

Bezoek Secondlove.nl »

Hoe flirt je?

Onze eerste flirt-tip heeft werkelijk niets met flirten zelf te maken, maar alles met het vinden van leuke partners op datingsites. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen die hun profielfoto photoshoppen als onbetrouwbaar overkomen op het mannelijk geslacht. Als man zijnde weet je natuurlijk wel dat vrouwen wel eens een loopje met de waarheid nemen (denk aan make-up, nep-nagels, nep-wimpers etc.), maar we worden natuurlijk niet graag opzettelijk voorgelogen. Bijzonder is het dan dat uit ditzelfde onderzoek blijkt dat wanneer mannen hun profielfoto photoshoppen, dit een tegenovergesteld effect heeft en ze hierdoor juist aantrekkelijker worden voor vrouwen. De tip is dan ook simpel: vrouwen, niet photoshoppen. Mannen, gerust doen!

Wees origineel
De tweede tip die we je meegeven is weer gericht op online flirten. Vaak kun je unieke informatie uit een profiel halen en deze informatie inzetten om bijvoorbeeld een originele openingszin te creëren. Met een zin als: “hey schatje, hoe was je weekend?” gooi je niet bepaald hoge ogen. Heeft hij of zij bijvoorbeeld informatie over reizen in de beschrijving staan, is een openingszin als: “Hey #naam, zit een date met jou er nog in op korte termijn of zit je inmiddels al weer in het vliegtuig naar een nieuwe exotische bestemming?” Maak het extra persoonlijk door de persoon bij de naam te noemen. Koosnaampjes als schatje, baby, moppie etc. zijn uit den boze bij een openingsgesprek.

Complimenteer, maar hou het bescheiden
De derde tip kun je zowel on- als offline toepassen en werkt altijd. Zowel bij mannen als bij vrouwen. Complimenteer hem of haar. Online kun je dit doen aan de hand van foto’s of de extra beschrijving. “Wow, die tagline van je deed het hem. Zo leuk en origineel!”

Tijdens een date kun je je date met van alles en nog wat complimenteren. Kledingkeuze, het haar en/of een lekker ruikend luchtje zijn ideale complimentjes. Door tijdens de kennismaking (meestal zoen je elkaar 3 keer of schud je iemand de hand) een opmerking te plaatsen als: “Zo, jij ruikt lekker. Welk luchtje draag je?” breek je het ijs en maak je direct een leuk compliment.

Stel open vragen
Niets zo awkward als stiltes in een gesprek. Zowel online als offline zul je de conversatie beiden gaande moeten houden. Een manier om iedere conversatie te doden is door gesloten vragen te stellen. Een gesloten vraag is een vraag waar je slechts ja of nee op kunt antwoorden. Kijk naar het voorbeeld hierboven – welk luchtje draag je? – en zie dat hier een open antwoord op vereist is. Door iemand te vragen ‘hé, is dat Jean Paul Gaultier toevallig?’ gooi je direct je eigen glazen in. Niet doen en stel zo veel mogelijk open vragen.

Lichaamstaal lezen is goud waard

Communiceren an sich al een vrij lastig verhaal. Je hebt te maken met 2 partijen: de verzender en de ontvanger. De verzender verstuurt informatie vanuit zijn of haar gedachtegoed. De ontvanger ontvangt de boodschap vanuit zijn of haar gedachtegoed. Meer dan eens is er sprake van ruis. De informatie wordt subjectief ontvangen. De ontvanger vormt er zijn of haar mening over vanuit zijn of haar eigen referentiekader. Boodschappen kunnen door de ontvanger dus heel anders geïnterpreteerd worden dan de verzender bedoeld heeft.

Gelukkig zijn er hulpmiddelen tijdens het communiceren in real life: lichaamstaal en intonatie. Door de klank of toonhoogte van je stem kun je veel extra informatie toevoegen aan hetgeen je duidelijk wilt maken. Wanneer een leraar een klas vol schreeuwende kinderen toefluistert dat ze stil moeten zijn, heeft dit natuurlijk weinig effect. Wanneer diezelfde leraar met een brul roept: “EN NU ALLEMAAL DE MONDEN DICHT!!!” zal de boodschap vele malen beter aankomen.

Lichaamstaal geeft nog eens extra duiding aan hetgeen je wil zeggen. Als iemand zijn wenkbrauwen optrekt wanneer je een verhaal vertelt zie je direct dat hij of zij verbaasd is (of je niet helemaal gelooft natuurlijk). Als daar dan ook nog de woorden “Poeh, wat een verhaal zeg!” aan worden toegevoegd is de boodschap compleet en duidelijk voor de ontvanger.

Wie lichaamstaal kan lezen hoeft niet eens te praten. Iedere man of vrouw kun je middels lichaamstaal om je vinger winden. Wanneer je met iemand praat en je hebt geen mogelijkheid om die ander te zien, mis je een erg belangrijk stuk communicatie. Ons lichaam vertelt namelijk het hele verhaal, waar de gesproken versie slechts de delen deelt die je uit wilt dragen. Lichaamstaal kan je dus enorm veel extra informatie verschaffen over de ware aard van de gesproken tekst.

Boeken zijn er vol geschreven over lichaamstaal, dus over de verschillende signalen die je date uit kan zenden gaan we hier niet uitweiden. De gouden tip die je tot een flirtmaster maakt is namelijk supersimpel en je hoeft daar echt geen expert voor te zijn op het gebied van lichaamstaal lezen. Het enige wat je hoeft te doen (en dit geldt eigenlijk alleen voor situaties waarin je de ander in levende lijve kunt zien) is spiegelen.

Uit onderzoeken blijkt dat mensen die gespiegeld worden, de andere partij als prettig en relaxed ervaren. In het onderbewuste brein van de persoon tegenover je wordt bij iedere spiegeling een signaal afgegeven die als positief wordt ervaren. Zit hij bijvoorbeeld met zijn voorste been richting jou (wat overigens een zeer positief lichaamssignaal is)? Doe dit dan ook. Draait ze met haar vingers over de rand van het glas? (ook een goed teken!) Volg haar voorbeeld dan en voor je het weet vertrekken jullie samen voor het vervolg van de date!

Heb jij zelf nog ultieme flirttips die we niet benoemd hebben in dit artikel? Laat het ons dan weten via een reactie onderaan deze pagina. Vinden we altijd leuk en wie weet geef jij wel de gouden flirt tip aan één van de overige bezoekers van onze website!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Beste flirttips om mannen of vrouwen mee te versieren

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement