Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat zijn swingers?

Swingers
Wat zijn swingers?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Swingen en swingers. Je zult er vast al wel eens van gehoord hebben. Al klinkt het alsof het gaat om brave zaken zoals discotheken en dansen; er wordt doorgaans iets volkomen anders mee bedoeld. Partnerruil en parenclubs. Dat zijn de woorden die je het best kunt combineren met swingen en swingers. In onderstaand artikel gaan we dieper in op het swingen, op wat swingers precies zijn en waar je deze paren het best kunt ontmoeten.


Swingen en Swingers

Het woord swingen stamt af van het Engelse woord swinging en feitelijk is er geen hele goede vertaling voor te vinden in het Nederlands. Partnerruil komt er wellicht het dichtste bij, maar ook dit woord is vrij abstract: je gaat er bij deze term namelijk al snel van uit dat er 2 (of meerdere) stellen zijn waarbij er onderling van partners wordt gewisseld.

Uiteindelijk gaat het bij swingen om vrijblijvende sociale en seksuele contacten met iemand anders dan je eigen partner. Dit kan in het bijzijn zijn van je partner, maar er zijn ook koppels te vinden die het prima vinden als de ander een avontuurtje heeft zonder dat de eigen partner er bij aanwezig is. Vandaar dat partnerruil niet geheel de lading dekt van het swingen.


Swingers gezocht online

Veel mensen raken vroeg of laat geïntrigeerd door het swingen en zouden best wel eens in contact willen komen met swingers. We hebben dan ook de beste websites waarop je dit kunt doen voor je op een rijtje gezet.


RegioSwingersBezoek RegioSwingers

RegioSwingers is één van de betrouwbare swingerssites in Nederland. Helaas zijn er behoorlijk wat fake websites te vinden op het internet, maar bij RegioSwingers weet je dat je te maken hebt met echte mannen, vrouwen en stellen die op zoek zijn naar vrijblijvende (seks) contacten. Je hebt de mogelijkheid om je profiel erg uitgebreid in te vullen zodat de kans op het vinden van gelijkgestemden direct een stuk groter wordt. Voordeel van RegioSwingers is dat ook beginnende Swingers hartelijk welkom worden geheten op de website. Ieder swingend stel heeft immers ook ooit zelf de stap moeten zetten en op RegioSwingers.nl is er dan ook alle begrip voor dat dit voor jou en/of jullie best wel spannend kan zijn. Aanmelden is geheel gratis zodat je zonder ergens aan vast te zitten kunt rondkijken of de website iets voor je is of niet.

Bezoek RegioSwingers

SDC Swingers Date ClubBezoek SDC Swingers Date Club

Wie swingen in Nederland zegt, zegt SDC. De Swingers Date Club is inmiddels uitgegroeid tot een hechte community waar swingers van over de gehele wereld samenkomen. SDC is dan ook meer dan alleen een datingsite. De community op SDC.com staat bekend als respectvol en begripvol naar elkaar, zeker naar nieuwelingen in de Swinginglifestyle. Je vindt op SDC dan ook alles: van koppels die wekelijks in de parenclub zijn te vinden tot mensen die rondlopen met de gedachte, maar de gedachtes nog niet hebben omgezet in realiteit (en dit misschien ook nooit gaan doen). Alles kan en alles mag op SDC.com en zij zijn zo overtuigd van de eigen website en de community er achter, dat je een gratis proeflidmaatschap krijgt zodat je 7 dagen de tijd hebt om te ontdekken waarom SDC de grootste swinger community ter wereld is.

Bezoek SDC Swingers Date Club

NovaMoraBezoek NovaMora

NovaMora.nl is misschien een beetje de vreemde eend in de bijt in dit rijtje. De website is namelijk niet specifiek gericht op swingers, maar zul je hier ook honderden singles tegenkomen die op zoek zijn naar erotische avonturen. Voordeel is wel dat je je, net als bij RegioSwingers, gratis kunt aanmelden op NovaMora zodat je eerst rond kunt kijken of de website wel helemaal aansluit bij wat je zelf voor ogen hebt.

Bezoek NovaMora

Spannend. Maar hoe nu verder?

Steeds meer stellen raken gegrepen door The Swinger Lifestyle. Het is ook reuze spannend en het kan voor sommige koppels het (bijna) op de klippen gelopen huwelijk redden of de relatie die volledig in de sleur zit weer nieuw leven in blazen.

Toch is het niet alleen maar één groot feest, dat swingen. Beide partners moeten immers sterk in de schoenen staan. Als er ook maar enige vorm van jaloezie bij komt kijken kun je op 10 vingers natellen dat swingen meer kapot maakt dan je lief is. Ga er maar aan staan; je partner waar je zoveel van houdt delen met een ander. Meerdere anderen soms zelfs.

Vooral mannen blijken bij nader inzien toch niet helemaal happy te zijn wanneer de vrouw des huizes ook buiten de deur mag snoepen. Doorgaans zien de mannen eerst alleen de lusten (seks met alles en iedereen zonder dat het vreemdgaan wordt genoemd – Yeah!!) en volgen de lasten (oh verrek, m’n partner mag dit natuurlijk ook) pas later.


Duidelijke grenzen stellen

Om te voorkomen dat het swingen uitloopt op een drama is het dan ook belangrijk om hele goede afspraken met elkaar te maken en stapje voor stapje je grenzen te gaan verkennen. Wat voelt wel fijn en wat voelt juist helemaal niet fijn? Er zijn zat koppels te vinden waarbij flirten of sexting (erotisch getinte sms’jes) al de grootste problemen opleveren, terwijl bij andere koppels pas verliefd worden op een ander de absolute grens is.

Swingen als je geen stel bent
Voor vrouwen is het relatief makkelijk om als alleenstaande te swingen. Over het algemeen is het aanbod aan mannen in de swingerscommunity echter een stuk groter. Het kan daarom lonen om als man eerder op zoek te gaan naar een partner om mee te swingen. Vaak helpt het om in dit geval je intenties uit te spreken en iemand te zoeken die open staat voor swingen. Via een community als SDC kom je gemakkelijk in contact met andere mensen die graag swingen.

Gewoon gaan ontdekken
De enige manier om te ontdekken of swingen iets voor jou en je partner is, is door veel met elkaar te praten en samen op onderzoek uit te gaan. Schrijf je in op bovenstaande datingsites. Kijk eens rond op de websites. Spreek andere koppels aan en vraag hun naar hun bevindingen. Doorzoek de forums op de websites (als deze aanwezig zijn) en verdiep je in The Alternate Lifestyle.

Alleen op die manier ontdek je je eigen grenzen en die van je partner. Want uiteindelijk is dat toch waar het om draait bij het swingen: spelen met anderen binnen de eigen grenzen van jou en je geliefde.

Swingen kan leuk en fun zijn, maar moet dat vooral ook blijven.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies