Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe kom je in contact met Nederlandse swingers?

Swingers
Hoe kom je in contact met Nederlandse swingers?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

In contact komen met Nederlandse swingers. Echt heel moeilijk is het niet. De community is namelijk best wel groot in Nederland en wie weet op welke plekken er gezocht moet worden vindt een overdaad aan swingende koppels. Maar wat als je nieuw bent met het swingen en je nog niet zo goed weet waar je andere swingers kunt ontmoeten? Dan is dit artikel een prima leidraad voor je. We behandelen namelijk de beste plekken waar je in contact kunt komen met Nederlandse swingers.


Swingen in Nederland

We gaan er in dit artikel vanuit dat je al bekend met de term swingen, maar voor iedereen die dat nog niet is hieronder nog een korte omschrijving van dit fenomeen: swingen staat min of meer gelijk aan partnerruil, maar dit is veel te kort door de bocht en mensen die swingen, appreciëren deze uitleg niet echt. Het gaat er in ieder geval om dat je (samen met je partner) seksuele contacten mag onderhouden met anderen. Dit kan zoals bij partnerruil een uitwisseling van partners betekenen, maar sommige swingende stellen houden het bijvoorbeeld liever bij een spel tussen 3 mensen. Een trio dus. Doorgaans ‘spelen’ swingende koppels samen, maar het kan ook voorkomen dat er onderlinge afspraken worden gemaakt waarbij beide partners ook afzonderlijk van elkaar mogen afspreken met anderen. Andere termen die bij swingen passen zijn onder meer partnerruil en ‘The Lifestyle’.

Misschien denk je nu bij jezelf “Verrek, dat hele swingen komt me bekend voor. Iets met die serie op RTL, nieuwe buren toch?” en dat is helemaal correct. Het swingen in Nederland is veel bekender geworden vanwege de serie en het aantal swingers in Nederland heeft dan ook werkelijk een vogelvlucht genomen sinds de serie in 2014 te bewonderen is op TV.

Maar waar komen ze dan samen, al die swingende stellen? Waar ontmoeten ze elkaar? Want zoiets zeg je niet zo 1-2-3 tijdens een verjaardagsfeestje toch? Wederom helemaal correct. Daar zijn speciale plekken voor. De beste ontmoetingsplaatsen voor Nederlandse swingers hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.


RegioSwingersBezoek RegioSwingers

We kunnen wel stellen dat RegioSwingers dé website in de Benelux is waar veel swingers samen komen. Het platform richt zich specifiek op swingende stellen in Nederland en België en groeit nog dagelijks. De mogelijkheden op de website zijn uitgebreid. Zo kunnen jullie in je profiel precies aangeven waar jullie naar op zoek zijn en vind je dankzij de uitgebreide zoekfunctie snel en eenvoudig wat je zoekt in andere swingers. Inschrijven op deze website is helemaal gratis. Je kunt dus op je gemak rondkijken of RegioSwingers bij jullie past.

Bezoek RegioSwingers

NovaMoraBezoek NovaMora

Bij NovaMora vind je vooral stellen die stijlvol willen daten. Dit wilt niet zeggen dat op de overige sites alleen maar gespuis rondhangt, maar bij NovaMora leggen ze er wel de nadruk op. Dit doen ze onder meer door alle aanmeldingen handmatig te controleren om zodoende fakeprofielen buiten te sluiten. Op NovaMora.nl weet je dan ook zeker dat je met echte mensen in contact komt zodra er wederzijdse interesse is. Ook op NovaMora kun je weer veel informatie in je profiel kwijt en de website beschikt net als de overige twee weer over een uitgebreide zoekfunctie. Wederom is het aanmelden op deze site gratis en kun je dus eerst rustig rondneuzen voordat je de beurs er bij hoeft te pakken.

Bezoek NovaMora

SDC Swingers Date ClubBezoek SDC Swingers Date Club

De Swingers Date Club (SDC) is absoluut de grootste swingerscommunity ter wereld, maar dus wel internationaal georiënteerd. Je hier gaat hier zeker wel Nederlandse swingers tegenkomen, maar ook erg veel buitenlandse koppels. Daarom wellicht wat minder geschikt als je specifiek op zoek bent naar Nederlandse stellen, maar een prima uitvalsbasis als je nieuw bent met het swingen. De community achter deze website is namelijk erg hecht en nieuwkomers worden met open armen ontvangen op SDC.com. Ook op dit platform zijn de mogelijkheden weer eindeloos en extra fijn is het gratis proeflidmaatschap wat je krijgt bij je aanmelding op SDC.com. Je kunt een week lang ontdekken of de website bij jullie past en hebt gedurende deze week vrijwel alle mogelijkheden die betalende leden ook hebben. In vergelijking met vergelijkbare websites is een betaald lidmaatschap bij SDC overigens relatief goedkoop.

Bezoek SDC Swingers Date Club

Andere manieren om swingers te ontmoeten in Nederland

De reden dat we swingerwebsites hebben opgenomen in dit artikel is simpel. Alhoewel swingers relatief open zijn over hun seksuele escapades hangen ze dit liever niet in het openbaar aan de grote klok. Openbare fora zullen over het algemeen niet de plek zijn waar je swingende koppels gaat tegenkomen. Uitzonderingen uiteraard daargelaten. Online zal het dus wat moeilijker worden om swingers in Nederland te ontmoeten op websites die we in dit artikel niet besproken hebben. Wie echter de stoute schoenen durft aan te trekken zal diverse andere opties ontdekken om swingers in Nederland te ontmoeten. De parenclub is daarbij waarschijnlijk de meest voor de hand liggende manier.


Parenclubs

Nederland kent tal van paren- en privéclubs waar swingers onder elkaar komen. De Fun4Two in Moordrecht, de Oase in Ammerzoden, de Fata Morgana in Muiden en Club Mystique in Rucphen zijn de bekendsten. Het gehele jaar door worden er diverse themafeesten georganiseerd. Van hardcore gangbangparty’s tot kennismakingsavonden voor nieuwkomers. Er is voor ieder wel wat wils te vinden bij zo’n parenclub.

Een grote misvatting is dat stellen die zo’n club bezoeken direct all-in moeten gaan. Dit is de grootste onzin die er bestaat en wie ooit een parenclub bezocht heeft zal dit kunnen beamen: elkaars grenzen respecteren is het sleutelwoord in een parenclub. “Alles kan en niets moet” is een zin die veel beter bij een parenclub past. Willen jullie in het begin alleen kijken? Prima. Met elkaar aan de slag zonder tussenkomst van anderen? Ook goed. De eerste stappen maken met swingen en halverwege tot de conclusie komen dat dit toch net iets te ver gaat voor een eerste keer? Niets aan de hand. Iedereen zal je begrijpen. Alle aanwezigen hebben het proces wat jij/jullie door maken namelijk zelf ook ooit eens doorgemaakt en hebben er dus alle begrip voor dat jij/jullie het op eigen tempo willen doen.


Privéfeestjes

Swingende koppels die liever niet in de drukte van een club afspreken organiseren vaak privé feestjes. Dit kan op een locatie zijn, maar ook gewoon bij mensen thuis. Je komt hier echter niet zomaar binnen. Doorgaans heb je een uitnodiging nodig van een ander stel. Dit kan wat moeilijk zijn als jullie nog helemaal nieuw zijn met het swingen, maar de bovengenoemde websites kunnen dan uitkomst bieden. Je kunt namelijk Nederlandse swingers via de website ontmoeten en vervolgens via hen een invite ontvangen voor een privé feestje. Ook hier is respect voor eenieder weer een sleutelwoord. Ook op een privé feest wordt er alle begrip getoond voor jullie persoonlijke grenzen. Alhoewel de sfeer veel intiemer is dan in een club, zal ook hier weer gelden: niets moet en (vrijwel) alles mag.


Swingersvakanties

Een swingersvakantie doe je doorgaans niet zomaar. Simpelweg omdat een vakantie altijd veel geld kost. Je gaat meestal niet op een swingersvakantie als je nog helemaal nieuw bent in het wereldje en nog moet ontdekken of het bij jullie past. Als je daarentegen al goed weet dat The Lifestyle prima bij jullie past, is een speciale swingersvakantie een perfecte manier om in contact te komen met Nederlandse swingers. Ze worden in verschillende vormen gehouden.

Van klein en intiem waarbij slechts een tweetal stellen samen op vakantie gaan, tot mega-grote swingervakanties op een naturistencamping zoals in Cap d’Agde in Zuid-Frankrijk bijvoorbeeld. Wellicht iets te overweldigend voor beginnende swingers, maar als je al een beetje bekend bent met het wereldje is het een uitstekende manier om flink stoom af te blazen met Nederlandse swingers aan je zijde. Want dat er genoeg Nederlandse stellen op speciale swingervakanties gaan mag geen geheim meer zijn!


Aanvullingen zijn welkom

We hopen je met dit artikel inzicht te hebben kunnen geven in de beste plekken om Nederlandse swingers te ontmoeten. Misschien heb je na het lezen van dit artikel echter zelf nog een ideale plek die we niet benoemd hebben in dit artikel. Laat het ons dan weten middels een reactie onderaan dit bericht. Zowel wij, als onze lezers, zijn je dankbaar voor de gouden tip!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies