Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Partnerruil: Wat is het en hoe pak je het aan?

Swingers
Partnerruil: Wat is het en hoe pak je het aan?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Partnerruil. Je zult er vast wel een keer over gehoord hebben. Toch zijn er vaak veel onduidelijkheden rondom swingers. Want wat is dat nu precies, dat swingen? En hoe gaat dat dan in zijn werking? Als partnerruil jouw interesse heeft gegrepen en je wilt er meer over lezen is dit artikel een must-read voor je!


De beste datingsites voor partnerruil


RegioSwingersBezoek RegioSwingers

Waarschijnlijk de bekendste swinger/partnerruil website in Nederland. Gratis inschrijving en ook hier is er een hechte community die je graag wegwijs maakt in de wereld van het swingen en partnerruil. Doorgaans zijn bezoekers van Regioswingers op zoek naar vrijblijvende afspraakjes, maar ook vriendschap en langere termijn swingers. Deze website heeft in Nederland de meeste leden, en is dus zeker een betrouwbare overweging als je op zoek bent naar een datingsite voor partnerruil

Bezoek RegioSwingers

SDC Swingers Date ClubBezoek SDC Swingers Date Club

SDC wordt vaak in één adem genoemd wanneer het over partnerruil gaat en dat is niet gek. De Swingers Date Club is (internationaal) de grootste swingers datingsite die er bestaat. Eigenlijk is datingsite een verkeerd gekozen woord, want de leden op SDC zien de website en haar leden meer als een community, dan als een website waar je een date kunt scoren. Ondanks dat de leden hecht zijn met elkaar, word je als nieuwe swingers warm onthaald op SDC Swingers Date Club zodat je op je gemak je eerste stapjes kunt zetten in de partnerruilwereld. Inschrijven is gratis en je krijgt 7 dagen de tijd om te ontdekken of SDC iets voor jou en je partner is. Je hebt op SDC dan ook weinig te verliezen als beginnend swinger.

Bezoek SDC Swingers Date Club

NovaMoraBezoek NovaMora

Samen met SDC is de online datingsite NovaMora.nl toonaangevend in Nederland als het om partnerruil gaat. Ook hier zul je weer tienduizenden leden tegenkomen en zo zie je maar dat swingen vaker voorkomt dan je op voorhand zou denken. Waar SDC een echte community is en waar de leden langdurige vriendschappen hebben opgebouwd, is NovaMora meer gericht op het vinden van een spannend afspraakje en een toevoeging voor jullie beiden. Wat die toevoeging is (een man, een vrouw of een koppel) bepaal je natuurlijk helemaal zelf en dankzij het uitgebreide zoeksysteem zul je dan ook altijd wel vinden waar je naar op zoek bent. 

Bezoek NovaMora

Partnerruil, swingen en vreemdgaan

“Partnerruil of swingen. Dat is toch gewoon ordinair vreemdgaan, maar dan met toestemming van je partner?” Het is een veelgehoorde opvatting van mensen die weinig tot niets afweten van de swingerswereld. Het is een manier om partnerruil op te vatten, maar mensen die zich in deze wereld begeven zullen er een andere definitie aan geven.

De monogame standaard

In onze huidige maatschappij leven we in de veronderstelling dat de mens een monogaam wezen is. Van origine zijn we dit niet en als we naar het dierenrijk gaan kijken zijn er maar een aantal diersoorten die 100% monogaam zijn. Het merendeel leeft volgens de oeroude oerdriften: mannetjes moeten voor zoveel mogelijk nazaten zorgen en de vrouwen zoeken de sterkste partner uit. Gelukkig onderscheiden wij ons als mens zijnde vanwege ons denkvermogen en vandaar ook dat veel mensen niet goed begrijpen hoe dat hele partnerruil gebeuren precies in zijn werking gaat.


Het draait om vertrouwen

Als je partnerruil letterlijk neemt (en veelal is dit ook hoe het gaat) ruilen twee koppels van partner. De man van stel 1 gaat aan de haal met de vrouw van stel 2 en de overgebleven twee zijn logischerwijs op elkaar aangewezen.  Toch zie je in het wereldje ook variaties: stellen die het leuk vinden om een extra man of vrouw voor een avondje te scoren om een wilde nacht met z’n drietjes te beleven. Het is geheel afhankelijk hoe je eigen wensen en voorkeuren zijn.

Wanneer je mensen op SDC of RegioSwingers zou vragen wat het allerbelangrijkste is binnen de eigen relatie om van partnerruil een succes te maken, zal je in 10 van de 10 gevallen ‘vertrouwen’ te horen krijgen.

Logisch ook, want je moet er maar aan gaan staan: de man of vrouw waar jij zielsveel van houdt, waar je je leven mee deelt, die misschien zelfs wel de vader of moeder van je kinderen is bezig te zien met een ander. Het is datgene wat het merendeel van de mensen die niet in het wereldje zitten niet tot nooit zullen begrijpen.

Frappant is het dan, dat dat juist voor swingers het opwindendste gedeelte is. Niet altijd, maar wel vaak vindt men het spannend om de eigen partner te zien genieten met een andere man of vrouw. Natuurlijk speelt het daarbij ook mee dat de persoon in kwestie zelf ook een pleziertje heeft met een ander. Geven en nemen, zoals het in een relatie altijd gaat. Maar dan met een extraatje.


Afspraken maken is key

Om het vertrouwen in elkaar niet te schaden maken veel koppels die aan partnerruil beginnen of doen dan ook hele duidelijke afspraken. Niet zoenen bijvoorbeeld of alleen een orgasme krijgen bij de eigen partner. De afspraken verschillen volledig per stel en het mooie is dat iedereen binnen de grenzen van een ander blijft. Respect voor elkaar is een must en staat dan ook hoog in het vaandel bij iedere swinger.

Maak het bespreekbaar

Toch kan het voorkomen dat je partner iets doet wat je niet leuk vindt, zelfs wanneer jullie van tevoren hadden afgesproken dat dit binnen de grenzen van het spel lag. Net zoals je dat in het ‘normale leven’ zou doen, kun je in dat geval het beste direct aangeven dat je datgene niet leuk vindt. Naast vertrouwen zullen alle swingers beamen dat praten (en vooral blijven praten) het 2de ding is wat partnerruil succesvol maakt.


Ontdekken wat jullie fijn vinden

Voor veel stellen is partnerruil een fantasie waarvan ze niet goed weten of dit slechts een fantasie is of een daadwerkelijke verrijking voor het liefdesleven. Het is dan ook niet ondenkbaar dat je het té spannend vindt om direct met een ander stel te gaan daten via SDC of RegioSwingers.

Parenclub

Om te ontdekken of partnerruil iets voor jullie is zou je eens een avond naar een parenclub kunnen gaan. Op sommige avonden worden er speciale beginnersavonden gehouden waar veel stellen op afkomen die nieuwsgierig zijn naar swingen, maar hier nog geen (of weinig) ervaring mee hebben. Dit zijn ideale avonden voor jullie om te ontdekken waar jullie grens ligt. Op zulk soort avonden wordt er namelijk stevig op losgeflirt, maar zoals gezegd staat respect altijd bovenaan. Er zal dan ook nooit iets gebeuren waar jij en/of je partner niet achter staan.

SDC organiseert regelmatig dit soort evenementen in diverse parenclubs door heel het land. De precieze data en locaties kun je zien na je aanmelding op SDC.com.


Als het niet blijkt te werken

Een fantasie hoeft niet altijd werkelijkheid te worden. Zelfs niet als jullie onderling al tijden aan het fantaseren zijn hoe het zou zijn met een extra man, vrouw of koppel. Het is een open deur, maar stel je relatie altijd voorop. Met partnerruil zijn al genoeg relaties kapot gegaan. Jullie zouden niet de eersten en zeker niet de laatsten zijn die uit elkaar gaan omdat de werkelijkheid anders bleek te zijn dan de fantasie.

Zoek de balans

Succesvolle swingers zijn altijd mensen die hun eigen partner voorop stellen. De balans moet er zijn tussen het spel en de werkelijkheid, anders is het gedoemd te mislukken. Dit is niet om je bang te maken, maar de verrijking die men partnerruil noemt is niet voor ieder stel weggelegd.

Zijn jullie nieuwsgierig(er) geworden naar het swingen? Meld je dan gewoon eens gratis aan op één van bovengenoemde websites en verken hoe het jullie vergaat. Wie weet zijn jullie wél dat stel waarbij partnerruil dé toevoeging is aan jullie liefdesleven!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies