Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Swingers leren kennen via een forum

Swingers
Swingers leren kennen via een forum

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als doorgewinterde swingers kunnen jullie dit artikel misschien wel overslaan. Jullie weten waarschijnlijk precies waar je gemakkelijk ander swingers kunt leren kennen. Voor iedereen die nieuw is in de swingerswereld en benieuwd is hoe en waar je het beste gelijkgestemden kunt ontmoeten is dit artikel op het lijf geschreven. We behandelen namelijk de beste forums en online community’s waar je op zoek kunt gaan en op die manier swingende koppels kunt leren kennen!


Forum met swingers chat

De hechte community die de swingerswereld vormt is niet alleen in het offline leven terug te vinden. Ook online blijken swingers elkaar goed te kunnen vinden en nauw contact te onderhouden. Dit gebeurt doorgaans via fora die op hun beurt weer onderdeel vormen van online datingsites. We hebben de beste sites waar je andere swingers kan leren kennen door middel van online chatten of daten hieronder voor je op een rijtje gezet.


RegioSwingersBezoek RegioSwingers 

RegioSwingers is voor mensen uit België en Nederland dé website om op zoek te gaan naar gelijkgestemden. Je kunt je gratis registreren en na je aanmelding gaat er een wereld voor je open. Je vindt er stellen, maar ook alleenstaande mannen en vrouwen die op zoek zijn naar erotische contacten. Doordat je je profiel erg uitgebreid kunt invullen krijg je direct een goede indruk waar de leden precies naar op zoek zijn en heb je eenmaal een stel gevonden die je interesse heeft gewekt, is contact leggen via de site zo gebeurd! Ook voor beginnende swingers is RegioSwingers erg geschikt. De community achter de website staat er om bekend nieuwe stellen hartelijk te verwelkomen op de website.

Bezoek RegioSwingers

NovaMoraBezoek NovaMora 

Novamora.nl heeft als slogan "Gun je seksleven een boost!". Dit is dan ook precies waarvoor jij je moet inschrijven. Het platform is erg fijn in gebruik en de opties op de datingsite zijn ruim. Zo kun je uitgebreid zoeken naar gelijkgestemden en bij een wederzijdse klik kunnen jullie onderling gemakkelijk contact leggen met elkaar via de website. NovaMora waakt voor zogenaamde 'slapende- en nepprofielen' en zodoende is de community achter de datingsite zeer actief. Aanmelden is wederom helemaal gratis. Je kunt dus rustig op je gemak kijken of de website bij je/jullie past.

Bezoek NovaMora

SDC Swingers Date ClubBezoek SDC Swingers Date Club 

Iedereen die ook maar een beetje bekend is met het begrip swingen heeft wel van SDC.com gehoord. Het is de grootste internationale online community die er bestaat. Je vindt er zeker ook wel Nederlandse leden, maar SDC is misschien vooral interessant als je ook in het buitenland wilt gaan swingen. Geen andere swingerssite heeft namelijk zo'n grote database als SDC Swingers Date Club. Ook hier is het aanmelden weer helemaal gratis en kun je dus eerst kijken of de website voldoet aan je/jullie wensen, voordat je overgaat op een betaald lidmaatschap waarmee je van alle faciliteiten kunt gebruiken die de website je biedt.

Bezoek SDC Swingers Date Club

Wat is swingen eigenlijk?

Voor iedereen die geen idee heeft waar we het met het woord ‘swingen’ in de intro over hebben hieronder een summiere beschrijving van het begrip swingen.
Swingen is niets meer of minder dan het bed delen met een ander. Of met meerdere anderen zelfs. Uiteraard in goed overleg met de eigen partner. Swingen heeft dan ook niets met vreemdgaan te maken. Doorgaans betreft het twee koppels waarbij beide partners ruilen van partner. De man van stel 1 maakt plezier met de vrouw van stel 2 en de overgebleven dame en heer vermaken zich natuurlijk op hun beurt met elkaar. Soms gaat het om eenmalige seksuele activiteiten, maar veel vaker ontstaat er een vriendschap tussen de twee swingende stellen. The Lifestyle, zoals swingen ook wel wordt genoemd, kan dan ook rekenen op een zeer hechte community waarin iedereen zich thuis voelt. Van beginnende swingers tot de echte ervaren rotten in de swingerswereld.

Wil je meer lezen over swingers? Lees dan ons artikel ‘Wat zijn swingers?’.


Zijn er ook andere fora?

Wie op internet op zoek gaat naar swingers fora krijgt voldoende zoekresultaten te zien. Sommige van deze resultaten behoren toe tot de hierboven beschreven datingsites en anderen zijn een subonderdeel van een algemeen forum waarop allerhande zaken op worden besproken.

Swingers prikbord

Ook hier kun je gelijkgestemden vinden binnen de swingerswereld, maar er is een aanzienlijk voordeel aan websites als RegioSwingers, KlasseSwingers en SDC ten opzichte van openbare fora als Fok of het Viva forum waar je secties over swingen vindt. Of beter gezegd: er zitten twee grote nadelen aan openbare fora.


De grote forums zijn openbaar

Openbare forums kunnen logischerwijs door iedereen bezocht worden. De verschillende boards kunnen door iedereen bekeken worden. Veel swingers hechten waarde aan hun privacy. Niet iedereen hoeft immers van Dé Lifestyle te weten toch? Om die reden zijn openbare forums niet echt geliefd in de swingers community. Veelal vind je op openbare forums mensen die nieuw met de swingerswereld zijn en hier graag meer over willen weten. De mensen die reageren op deze topics zijn vaak (niet altijd natuurlijk) zelf volkomen onbekend met swingen, maar ventileren graag hun mening via het internet. Dit kan ontmoedigend zijn en misschien besluit je daarom om je niet verder te verdiepen in het swingen.

Online swingers café

De community’s achter RegioSwingers, KlasseSwingers en SDC zijn groot, hecht en verwelkomen nieuwkomers met open armen. De leden op deze website zijn mensen met praktijkervaring. Ook zij hebben ooit de eerste stap gezet en weten dus precies hoe je je voelt als nieuwkomer in het swingen. Wie kan je dan beter helpen bij het ontmoeten van gelijkgestemde swingers?


Veel swingers forums zijn verouderd

Doordat de openbare forums niet echt in trek zijn bij de swingers zijn veel van de berichten dan ook verouderd op deze websites. Topics met laatste berichten uit 2010 zijn eerder de regel dan de uitzondering. Op forums met een hechte community worden dagelijks nieuwe berichten geplaatst. Het forum leeft en de onderlinge band is goed. Daardoor heb je ook veel meer kans dat eventuele vragen snel beantwoord worden en zoals gezegd: uitsluitend door gelijkgestemde mensen, mét praktijkervaring!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement