Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

6 redenen waarom mensen vreemdgaan

Vreemdgaan
6 redenen waarom mensen vreemdgaan

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Vreemdgaan is onlosmakelijk verbonden met het begrip relatie. En hoewel een relatie eigenlijk impliceert dat twee mensen hebben besloten trouw aan elkaar te zijn en blijven, komt het toch vaak voor dat er buiten de deur gegeten wordt. Waarom doen mensen dat? Je leest het in dit artikel.

Wat mag wel of niet in een relatie?

Wanneer twee mensen een relatie beginnen, dan doen ze dat omdat er een wederzijdse verliefdheid is en men die liefde exclusief met elkaar wilt delen. Gedurende de relatie leert het koppel elkaar steeds beter kennen en worden de grenzen bepaald. Men spreekt met elkaar over wat wel en niet mag en wat wel en niet aanvaardbaar is. Wanneer iemand binnen de relatie over de aangegeven grens heen stapt, dan kan dat zorgen voor flinke frictie.

Zoenen met iemand anders kan bijvoorbeeld een reden zijn dat er een flinke barst in het aardewerk van de relatie komt. Om vreemdgaan te begrijpen, is het slim om te kijken naar de redenen die ten grondslag liggen aan het bedriegen van de partner en het op het spel zetten van de relatie, maar voordat we dat doen behandelen we eerst nog de belangrijkste websites waarop mensen vreemd gaan. Wat je er mee doet is uiteraard helemaal aan jou!


Victoria MilanBezoek Victoria Milan

Wil je vreemdgaan en betrapt worden vermijden? Meld je dan aan op VictoriaMilan, eveneens een online datingplatform gericht op mensen die overspel willen plegen. Een groot pluspunt aan VictoriaMilan is dat deze site een speciale knop heeft waarmee je de website direct kunt sluiten. Vervolgens wordt een neutrale pagina op je beeldscherm geladen. Mocht je partner onverwacht de kamer binnenlopen terwijl jij op zoek bent naar spanning buiten je relatie, dan kun je direct gebruik van maken van deze functie. VictoriaMilan staat het niet toe dat je identificeerbare of persoonlijke informatie op je profiel plaatst en ook dat maakt de kans op betrapt worden aanzienlijk kleiner. De site telt veel leden, dus de kans is groot dat je snel iemand zult vinden die jou de spanning kan geven waar je naar hunkert.

Bezoek Victoria Milan

SF.dating SecretFlirtBezoek SF.dating SecretFlirt

Niet de allerbekendste site voor het vinden van een affaire, maar SF dating biedt wel een goed, betrouwbaar platform voor een zeer schappelijke prijs. Zonder te betalen kun je met een proefaccount al een aantal functies van een betaald account geheel gratis proberen. Kernwoorden van deze website zijn: vertrouwd, discretie en anoniem.

Bezoek SF.dating SecretFlirt

Second LoveBezoek Second Love

Secondlove is misschien wel het bekendste platform voor mensen die een relatie hebben en op zoek zijn naar meer aandacht, spanning of flirten. Via deze site kun je mensen ontmoeten die (wellicht) net zoals jij op zoek zijn naar iets dat zij missen binnen hun huidige relatie. SecondLove maakt het mogelijk foto’s verborgen te houden en deze pas te delen nadat je een interessant iemand gevonden hebt. Om aan te geven dat jij iemand interessant vindt, kun je een knipoog versturen. Kies je voor een betaald lidmaatschap, dan krijg je ook de mogelijkheid met iemand te chatten. Of je het bij online flirten houdt of verder wilt gaan, kun je zelf bepalen.

Bezoek Second Love

Ashley MadisonBezoek Ashley Madison

Ashley Madison is een online datingplatform welke speciaal in het leven is geroepen voor mensen die de behoefte hebben om overspel te plegen. Na aanmelding op Ashley Madison kun je meteen op zoek gaan naar de spanning die je binnen de kaders van je huidige relatie mist en kun je zelf bepalen welke informatie over jezelf je deelt met de andere leden. Heb je iemand gevonden die mogelijkerwijs interessant is? Stuur dan een bericht of geef een knipoog waarmee je de persoon in kwestie laat weten dat jij een avontuurtje wel ziet zitten. Is dat wederzijds, dan kun je een chatsessie starten om vervolg te geven aan die interesse. Onherkenbaar blijven is via Ashley Madison in ieder geval geen probleem, daar de site zo ingericht is dat jij zo anoniem mogelijk kunt blijven.

Bezoek Ashley Madison

Waarom gaan mannen vreemd?

blank

1. Gebrek aan aandacht

Iedere man wilt graag een superheld voor zijn partner zijn en het is egostrelend wanneer hij dit regelmatig te horen krijgt. Dat geeft de man het gevoel belangrijk voor zijn partner te zijn. Wanneer een man na verloop van tijd van zijn partner niet meer de aandacht krijgt die hij eerder wel ontving, dan kan dat een reden zijn dat hij zijn heil elders gaat zoeken. De deur die eerst gesloten was voor aandacht van anderen, komt nu op een kiertje te staan. N

aarmate de aandacht vanuit zijn partner verder afneemt, gaat de deur steeds verder open. Wanneer iemand zich aandient die maar al te graag over de drempel heen wilt stappen en daarmee aandacht geeft waarnaar de man op zoek is, dan kan het moeilijk zijn de verleiding te weerstaan en gaat het vaak mis, met alle gevolgen van dien.

2. Gebrek aan seks

Mannen hebben naast een behoefte aan aandacht ook vaak een grote behoefte aan seks. Om zijn honger te stillen wilt hij dan ook het liefst regelmatig met zijn partner tussen de lakens duiken. Wanneer de frequentie van de seks afneemt omdat zijn partner bijvoorbeeld vaak aangeeft even geen zin te hebben, dan kan dat frustrerend zijn.

Zeker wanneer er niet gepraat wordt over het onderwerp. Dat kan een reden zijn dat de man op zoek gaat naar iemand die wel kan voldoen aan zijn behoefte aan seks en vervolgens zijn partner bedriegt. Daarnaast kan de kwaliteit van de seks ook een reden zijn voor de man om overspel te plegen; zeker wanneer de sleur in de relatie is geslopen en het niet meer zo spannend is om seks met de partner te hebben. Ook in deze situatie spelen communicatie en de inzet om de situatie te verbeteren een belangrijke rol; wanneer deze essentiële onderdelen binnen de relatie ontbreken dan wordt vreemdgaan een stuk makkelijker.

3. Alcohol in het spel

Hoewel het nooit een excuus is om vreemd te gaan, wordt er vaak een vinger gewezen naar alcohol. Het nuttigen van veel alcohol kan ervoor zorgen dat grenzen vervagen en gevoelens van lust aangewakkerd worden. Natuurlijk kan men zelf bepalen wat men hiermee doet, maar het gebeurt dat er toegegeven wordt aan deze gevoelens en de man met een ander in bed belandt. Vaak is er dan al sprake van een slechte relatie of een relatie waarin het allemaal even niet meer zo lekker loopt. Kijkt men in dergelijke situaties te diep in het glaasje, wordt helder en rationeel denken opzij gezet en wordt er een misstap begaan.


Waarom gaan vrouwen vreemd?

blank

4. Gebrek aan waardering

Net zoals bij mannen, willen vrouwen ook gewaardeerd worden in een relatie. Een vrouw wil niet alleen aantrekkelijk gevonden worden door haar partner, ook wil ze bevestiging krijgen dat haar partner van haar houdt. Wanneer de partner nalaat om complimentjes te geven of op een andere manier te laten weten dat hij of zij de vrouw waardeert, dan kan het zijn dat de vrouw zich onzeker gaat voelen.

Om die onzekerheid te laten verdwijnen kan de vrouw ervoor kiezen om aandacht en waardering te halen bij iemand anders die wel bereid is deze veelvuldig te geven, met vreemdgaan tot gevolg.

5. Gebrek aan intimiteit en aandacht

Bij vrouwen draait seks vaak niet alleen om de daad zelf, maar ook om de intimiteit eromheen. Wanneer een partner niet genoeg aandacht heeft voor datgene wat de vrouw prettig vindt en geen moeite doet om romantiek en intimiteit bij de seks te betrekken, dan kan dit de vrouw ongelukkig maken.

Denk daarbij aan het ontbreken van knuffels, kusjes in de nek of liefdevol voorspel met aandacht voor de wensen en behoeftes van beide personen. Natuurlijk kan het altijd een keer voorkomen dat de seks de vrouw op het gebied van romantiek en intimiteit onbevredigd achterlaat. Wanneer dat echter herhaaldelijk gebeurd en daar niet over gesproken wordt, dan kan dat de deur naar overspel wagenwijd openzetten.

6. Wraakgevoelens

Is de partner van de vrouw al een keer vreemdgegaan? Dan is de kans groter dat de vrouw ook vreemd zal gaan, uit gevoelens van wraak. Door vreemd te gaan heeft de partner het vertrouwen geschaad en naast het feit dat het veel tijd en moeite kost deze band weer in ere te herstellen, heeft het zelfvertrouwen van de vrouw ook een flinke deuk opgelopen. Daarnaast heeft het overspel van de partner het voor haar makkelijker gemaakt om vreemd te gaan, daar de partner de grens al overschreden heeft. Om de partner “terug te pakken” en hetzelfde ellendige gevoel te bezorgen, kan de vrouw besluiten om ook ontrouw te zijn en ook vreemd te gaan.


Wel of niet vreemdgaan?

Alvorens jij zelf besluit om vreemd te gaan, is het een goed idee om jezelf af te vragen of dat het waard is. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn onder andere het ontbreken van aandacht, intimiteit en communicatie redenen die kunnen leiden tot scheurtjes in de liefde en het in overweging nemen van overspel.

Stel vragen maak dingen bespreekbaar

Daarom is het belangrijk om, voordat de liefde op het spel wordt gezet, met elkaar te praten en gevoelens uit te spreken. Wat zit je dwars of waarom geeft je partner jouw geen aandacht meer? Door vragen te stellen en over de antwoorden te praten, kun je erachter komen waarom je relatie niet meer zo goed loopt en wat er precies geolied moet worden. Mogelijkerwijs geeft dat een nieuwe impuls aan je huidige relatie en kun je binnen je eigen relatie toch vinden wat je in eerste instantie miste.

Relatie beëindigen

Mocht dat niet de oplossing bieden, dan is het verstandiger eerst een punt achter de relatie te zetten voordat je je in een nieuw avontuur stort. Vreemdgaan tijdens een relatie brengt namelijk veel verdriet met zich mee en brengt vaak een enorme schade toe aan het vertrouwensvermogen van de ander. En het duurt doorgaans lang voordat de wond die het vertrouwen heeft opgelopen weer geheeld is. Ga daarom altijd zorgvuldig om met jouw gevoelens en de gevoelens van een ander, want veelal maak je meer kapot dan je op voorhand zou verwachten.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies