Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Scheiden of blijven?

Scheiden of blijven?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Scheiden of blijven: wat moet ik doen? Je bent niet de enige die met deze vraag rondloopt wanneer je huwelijk niet (helemaal) meer is wat het zou moeten zijn. We hebben niet alle wijsheid in pacht, maar proberen je met dit artikel de voor en tegens in te laten zien van beide keuzes. Als jij twijfelt wat je moet doen, moet je vooral even verder lezen!

Scheiden of blijven
Niet eerder in de geschiedenis scheidden zoveel mensen als vandaag de dag. Kinderen uit een gebroken gezin lijken eerder de norm, dan de uitzondering. Het is ook een moeilijke tijd waarin we leven. Overal liggen afleidingen op de loer en we zijn druk: je werk, je hobby’s, je vrienden of vriendinnen, het huishouden, eventuele kinderen en dan is daar natuurlijk ook nog je partner. Niet gek dat je af en toe over lijkt te lopen en niet altijd evenveel tijd kunt of wilt investeren in je huwelijk. Maar is weglopen dan de optie?

Er zijn oneindig veel redenen waarom je huwelijk op klappen zou kunnen staan. Bijvoorbeeld omdat jullie inderdaad te weinig tijd voor elkaar vrij maken en teveel langs elkaar heen leven. Maar misschien is je partner (of jij juist) verliefd geworden op een ander. Misschien is daarbij zelfs wel een stap te ver gezet en heb jij of heeft je partner een affaire met een ander. Misschien ben je wel te vroeg in het huwelijksbootje gestapt en ben je nu, een tijd verder, tot de conclusie gekomen dat je nog veel meer van de wereld had willen zien. Blijkt je partner toch niet de man of vrouw van je dromen te zijn. Het kan natuurlijk allemaal.

Voordat we verder gaan met de voors en tegens van scheiden of blijven, willen we graag benadrukken dat er altijd een tweede kans is. Of je nu doorgaat met elkaar, of dat je besluit om op zoek te gaan naar een nieuwe liefde. Voor de mensen die het meeste voelen bij de laatste optie, hebben we een aantal dating sites geselecteerd die ideaal zijn voor mensen die al het een en ander in hun rugzak hebben zitten. Hier vind je ‘lotgenoten’ die (ongeveer) hetzelfde pad als jij hebben bewandeld.

 


Alleenstaande Mama’sBezoek Alleenstaande Mama’s

Als je een echtscheiding achter de rug hebt/tegemoet gaat en er kinderen in het spel zijn, is dit een ideale plek om als single moeder op zoek te gaan naar een nieuwe liefde. Op de 'normale' datingsites zitten de singles niet altijd te wachten op een partner met kinderen. Op alleenstaandemamas.nl zul je hier geen last van hebben; elk lid op deze website weet dat jij een alleenstaande moeder bent en niemand zal dan ook een probleem hebben met je nageslacht. Je zou misschien verwachten dat de mannen op alleenstaandemamas.nl allemaal alleenstaande papa's zijn, maar niets is minder waar. Er zijn ook voldoende mannelijke leden zonder kinderen die er dus 0,0 problemen mee hebben dat jij al wél kinderen hebt. Zo vind je hier altijd wel wat je zoekt en is het de ideale datingwebsite wanneer je te maken hebt (gehad) met een echtscheiding.

Bezoek Alleenstaande Mama’s

Alleenstaande Papa’sBezoek Alleenstaande Papa’s

We hoeven over de tegenhanger van alleenstaandemamas.nl, alleenstaandepapas.nl, weinig meer toe te voegen. Als alleenstaande vader is dit dé plek waar je moet zijn om een leuke vrouw te vinden die jou en je kid(s) accepteert. Ook hier vind je hier vrouwen mét kinderen én vrouwen zonder kinderen. Ongeacht waar jij zelf de voorkeur aan geeft na je scheiding; je zult het vinden op alleenstaandepapas.nl.

Bezoek Alleenstaande Papa’s

ParshipBezoek Parship

Na 2 dating websites die specifiek gericht zijn op mensen die al eerder liefde ondervonden (anders word je natuurlijk geen alleenstaande vader of moeder), benoemen we ook graag Parship.nl nog. Parship is de grootste datingwebsite van Nederland met leden in alle leeftijdscategorieën. De kans dat je hier een nieuw maatje (voor het leven) zult vinden is dan ook aanzienlijk. Je kunt via de site snel en gemakkelijk nieuwe contacten opdoen en deze vervolgens een berichtje sturen. Een bijkomend voordeel van Parship.nl zijn de vele single events die zij regelmatig door heel het land organiseren. Vooral wanneer je je nieuwe vlam toch liever in het echt wilt ontmoeten dan op een datingsite, is het bezoeken van zo'n event zeker de moeite waard!

Bezoek Parship

Scheiden of blijven: wat moet je doen?
Laten we vooropstellen dat alleen jij weet en bepaalt wat je uiteindelijk het beste kunt doen. Jij, je partner, jullie huwelijk en de situatie zijn allen uniek en met niets of niemand anders te vergelijken. Wat anderen je ook zullen adviseren: maak uiteindelijk altijd je eigen keuzes en volg niet blindelings op wat een ander je zegt.

Blijven
Ooit op een dag heb je besloten om haar te vragen of heb je besloten om ja tegen ‘m te zeggen. Je deed dat niet zomaar. Je had er je redenen toe. Ga eens terug naar die redenen. Waarom besloot je haar te vragen of waarom kon je je geluk niet op toen hij op z’n knieën ging? Herontdek de goede eigenschappen van je partner waar je ooit zo over te spreken was. If you know the why, the how is not important. Want dat jullie er beiden aan moeten werken moge duidelijk zijn.

Als je besluit om te blijven moet er iets veranderen, anders had je op voorhand namelijk nooit enige twijfel gehad. Wat er moet veranderen is aan jullie, maar er is 1 sleutel die de oplossing is tot al jullie problemen: communicatie.

Vind je het irritant dat hij het vuilnis niet buiten zet? Zeg het. Loopt zij in haar jogging pak door het huis en vind je haar daarom niet meer zo opwindend? Zeg het! Let daar bij wel altijd op de toon waarop je iets zegt. Het is de toon die de muziek maakt. Aan de andere kant moet je zelf ook niet gepikeerd zijn als je partner je wijst op je tekortkomingen. Probeer er objectief naar te kijken en als je het er mee eens bent verander je het. Ben je het er niets mee eens? Probeer dan op een beschaafde manier de discussie te voeren en kom tot een oplossing waar jullie het beiden mee eens zijn.

Scheiden
Veel mensen blijven bij hun partner vanwege de vele negatieve veranderingen die aan een echtscheiding kleven. Ze doen het voor de kinderen, voor de (koop)woning, de (mogelijke achteruitgang in de) financiële situatie en meer van dit soort zaken.

Ook hierin zullen we niet zeggen waar je wijs aan doet. Ook wij zijn tegen gebroken gezinnen waar de kinderen (altijd) de dupe van zijn. Maar zijn ze niet meer de dupe als jullie besluiten bij elkaar te blijven (voor de kinderen) om vervolgens elkaar iedere dag de hersens in te slaan? Te ruziën, schreeuwen, schelden en te tieren al dan niet waar de kids bij zijn? Is dit dan een ideale situatie voor een kind? Lijkt ons niet. Misschien is het dan toch beter om te scheiden.

Hetzelfde geldt voor je eventuele angst om er financieel behoorlijk op achteruit te gaan of de hele heisa rondom het verkopen van jullie koopwoning. Is geld je meer waard dan je eigen geluk?

Uiteindelijk zal dat de stelregel moeten zijn vanwaar je besluit om te blijven of te scheiden: jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven. Je kunt wel denken dat dat bijvoorbeeld de kids zijn, maar dat zijn ze niet. Want wat als jij doodongelukkig bent? Denk je dat je kinderen dat niet zullen merken? Kies altijd voor jezelf. Alleen jij kunt jezelf gelukkig maken en dat is toch nog steeds de essentie van het leven: zoveel mogelijk geluksmomentjes verzamelen voordat je tijd er hier op zit. Of dit met je huidige partner of met een nieuwe partner is, dat is uiteindelijk helemaal aan jou natuurlijk!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies