Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Wat is de beste datingsite in Vlaanderen?

Wat is de beste datingsite in Vlaanderen?

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Ben je woonachtig in Vlaanderen en ben je van plan op zoek te gaan naar de ware liefde, dan zul je ergens moeten beginnen. Een online datingsite kan een goed startpunt zijn. Op onze site kun je vele datingsites vinden die zowel toegankelijk zijn voor Nederlandse, als voor Belgische gebruikers. Als je door onze database van datingsites bladert zal je vaak niet alleen een Nederlandse, maar ook een Belgische vlag bij de omschrijving tegenkomen. We vergelijken namelijk naast Nederlandse datingsites ook Belgische platforms. Maar hoe weet je dan welke site de beste is? Speciaal voor jou behandelen we in dit artikel daarom de beste datingsites in Vlaanderen!


Daten via datingsites

Sinds de komst van het internet, zijn datingsites als paddenstoelen uit de grond geschoten. Niet zo vreemd, aangezien de digitale snelweg vrijwel alles toegankelijker maakt. Ook het contact leggen met andere mensen. Omdat er zoveel online datingsites te vinden zijn, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Op onderzoek uitgaan lijkt dan de meest voor de hand liggende oplossing. Hoewel het verstandig is van tevoren eerst reviews te lezen, neemt dit over het algemeen veel tijd in beslag. Daarom hebben we in dit artikel de beste datingsites in Vlaanderen op een rijtje gezet voor je, zodat je een snelle start kunt maken.


ParshipBezoek Parship 

De Belgische variant van Parship heeft net zoals de Nederlandse variant een ontzettend grote database van leden die op zoek zijn naar een nieuwe liefde. Het hoge matchingspercentage (maar liefst 1 op de 3 leden vindt via Parship een relatie!) en de vele succesverhalen die het platform heeft voortgebracht spreken boekdelen. Wat Parship onderscheidt van de rest, is het bijzondere matchingsysteem. Dat is namelijk gebaseerd op een wetenschappelijke formule, waardoor het zeer aannemelijk is dat je in contact komt met iemand die zeer goed bij je past. Parship richt zich voornamelijk op mensen die er echt werk van willen maken om een nieuwe relatie te vinden. Daarom zul je op deze online datingsite weinig flierefluiters of mensen tegenkomen die enkel interesse hebben in een one night stand. Heb je hulp of advies nodig bij het vinden van de ideale partner op Parship? Dan kun je gebruik maken van Parship Coaching, waarbij een Single Coach je voorziet van de beste adviezen op het gebied van online dating.

Bezoek Parship

RelatieplanetBezoek Relatieplanet 

Relatieplanet is niet alleen één van de populairste datingsites van Nederland; ook in België is het platform één van de grootste spelers in het veld van online dating. Relatieplanet richt zich namelijk op iedereen en maakt zichzelf toegankelijk voor mensen van alle leeftijden. Of je nu op weg bent naar de leeftijd van 30 jaar of de mijlpaal van 65 al gepasseerd bent. Relatieplanet heeft dankzij de gebruiksvriendelijkheid en de toegankelijkheid van het platform al meerdere malen een award in de wacht gesleept, waaronder de award voor website van het jaar. Het platform maakt het mogelijk gericht te zoeken op basis van jouw wensen en voorkeuren. Ben je op zoek naar vrijgezelle leden uit jouw omgeving, dan zijn deze slechts enkele muisklikken van je verwijderd. Benieuwd of Relatieplanet iets voor jou is? Dan kun je je zonder verplichtingen gratis aanmelden en je zoektocht naar de ware liefde in Vlaanderen starten.

Bezoek Relatieplanet

MetJouBezoek MetJou 

De online datingsite MetJou groeit harder dan kool en dat is niet zonder reden. Het platform is namelijk zeer toegankelijk en aanmelden is een fluitje van een cent. Na aanmelding en het inrichten van je profiel kun je binnen enkele minuten op zoek naar de man of vrouw van je dromen. MetJou heeft niet alleen een handige chatfunctie, maar ook een Fotozapper. Hiermee kun je op hoge snelheid door de ledendatabase bladeren en wanneer je iemand leuk vindt, kun je dit meteen aangeven. Ben je nog niet overtuigd van MetJou? Dan kun je op de site veel succesverhalen lezen van mensen die via MetJou.be de liefde van hun leven gevonden hebben. Wanneer je op zoek bent naar een date of een nieuwe liefde in Vlaanderen, dan is deze online datingsite zeker een aanrader.

Bezoek MetJou

50liefdeBezoek 50liefde 

Wanneer je de leeftijd van 50 gepasseerd bent en je bent als vrijgezel zijnde in Vlaanderen op zoek naar de liefde, dan kan dat niet altijd even makkelijk zijn. Gelukkig bieden online datingsites die zich richten op een doelgroep ouder dan 50 jaar de oplossing, zoals 50liefde dus doet. Dit is een site die niet alleen zéér gebruiksvriendelijk is (bijvoorbeeld door het gebruik van grote knoppen en een makkelijke navigatie), maar de gebruiker ook vele functies tot zijn of haar beschikking geeft. Denk daarbij aan een matchgame, een uitgebreide zoekfunctie en een chatmogelijkheid. Hoewel de ledendatabase in vergelijking met de databases van andere Belgische online datingsites niet bijzonder groot is, zijn de leden van 50liefde wel bijzonder actief. Er worden namelijk duizenden berichten per dag verstuurd via de website. Ben je ouder dan 50 jaar, woonachtig in Vlaanderen en toe aan iemand die je hart sneller laat kloppen? Dan is 50liefde misschien wel de beste datingsite voor jou.

Bezoek 50liefde

Welke is de beste?

Alle bovengenoemde datingsites zijn prima websites om liefde op te vinden, maar welke is nu voor jou het meest geschikt? Moeilijk, want welke datingsite in Vlaanderen voor jou de beste is, is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren en zul je dus ook helemaal zelf moeten bepalen. Gelukkig biedt het gros van de online datingsites je de mogelijkheid je gratis aan te melden zodat je eerst even rond kunt neuzen. Zo krijg je een goed beeld van wat een platform zoal te bieden heeft en zul je beter in staat zijn een weloverwogen keuze te maken.

De bovenstaande sites beschouwen wij als de beste online datingsites van Vlaanderen, op basis van de ervaringen van onze websitebezoekers. Natuurlijk zijn dit niet de enige dating platforms die in Vlaanderen te vinden zijn. Kom je uit Vlaanderen en heb je goede ervaringen met een bepaalde datingsite (die wij hier niet benoemd hebben)? Schroom dan niet deze met ons te delen door een reactie achter te laten op dit artikel!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement