• Onafhankelijk vergelijken
  • 215 datingsites & 21 apps
  • 464 dating artikelen

Wat is de beste Nederlandse ontmoetingssite?

Beste datingsites  Vriendschap Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Online daten is een van de makkelijkste en leukste manieren om nieuwe mensen te ontmoeten. Steeds meer mensen kiezen daarom voor online dating voor het vinden van een nieuwe liefde. En met succes, want een groot deel van de relaties ontstaat tegenwoordig na een eerste ontmoeting via internet. Inmiddels zijn er echter zoveel nieuwe ontmoetingssites dat het nog best wel lastig kan zijn om er eentje te vinden die precies bij jou past. Daarom hebben we vandaag een lijst voor je samengesteld met de 5 beste ontmoetingssites van Nederland van dit moment.

Elke ontmoetingssite is door ons beoordeeld op een aantal factoren, zoals toegankelijkheid, aantal leden, gebruiksgemak, kosten en betrouwbaarheid. Daarnaast hebben we ons bij deze selectie voornamelijk gericht op websites die voor alle verschillende soorten singles zijn bedoeld: van jong tot oud en van alle opleidingsniveaus. Niche datingsites, die speciaal bedoeld zijn voor kleinere groepen mensen, laten we dus buiten beschouwing. Tenslotte kan er niets zo leuk zijn als een spontane ontmoeting en komt een nieuwe liefde soms uit onverwachte hoek. De kans daarop vergroot je aanzienlijk door op een website met veel verschillende leden actief te zijn.

 


lexa homepagina

Lexa

Lexa is een van de grootste datingsites van Nederland. Daardoor is deze website dus prima geschikt als ontmoetingssite om verschillende mensen te leren kennen en leuke nieuwe contacten te leggen. Lexa maakt regelmatig reclame op radio en televisie, waardoor er een gestage stroom nieuwe leden is en je dus meteen voldoende aanspraak zult hebben. Vanwege het grote ledenaantal is het ook behoorlijk eenvoudig om mensen in je eigen regio te leren kennen, wat natuurlijk wel zo fijn is als je ook graag vlot een leuke date af wilt spreken.

Behalve het makkelijk kunnen ontmoeten van veel verschillende mensen heeft Lexa nog een aantal hele positieve kanten. Zo beschikt de website bijvoorbeeld over zowel het Keurmerk Veilig Daten als de Thuiswinkel Waarborg. Je gegevens zijn dus in veilige handen en je weet zeker dat de website voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving omtrent privacy, geldzaken en andere belangrijke onderwerpen. Bovendien is de website enorm eenvoudig in het gebruik, waardoor ieder nieuw lid snel zijn eigen weg zal vinden. Naast de website is er ook een eenvoudig te installeren app waarmee je ook nieuwe leden kunt ontmoeten.Lid worden op Lexa is gratis en je kunt dan de website een dag lang kosteloos en in zijn geheel uitproberen. Pas echt interessant wordt het echter met een betaald account omdat je dan niet alleen berichtjes kunt ontvangen maar er ook op kunt reageren. Je kunt een abonnement afsluiten voor de duur van 1 maand tot 1 jaar, waarbij de kosten per maand aanzienlijk afnemen als je kiest voor de abonnementen die langer lopen. Speciaal voor de betalende deelnemers worden er ook af en toe leuke Lexa evenementen bezocht, waar Lexa singles elkaar op een leuke manier kunnen leren kennen.

Tip: Let voor je lid wordt altijd op of er ook een actie loopt waardoor je korting krijgt op je betaalde abonnement, of de website tijdelijk een paar dagen langer helemaal gratis mag gebruiken.

Bezoek Lexa.nl »

Pepper

Pepper noemt zichzelf niet zomaar een datingsite en dat klopt ook volledig. Bij Pepper is het standaard datingprofiel met een foto, een verhaaltje over jezelf en een opsomming van wensen en eisen overboord gegooid. Daar is een zelf samen te stellen fotocollage voor in de plaats gekomen, waarbij je als nieuw lid precies kunt laten zien wie je bent en wat je leuk vindt. Alleen het vormgeven van die collage is al enorm leuk, omdat je anders naar jezelf leert kijken. Bovendien leert het je ook om jezelf op een originele manier te presenteren en precies zoals je echt bent.

Ook het zoeken naar andere leden is een genoegzaam proces, want foto's kijken is nu eenmaal veel makkelijker en leuker dan telkens standaard profielteksten lezen. Wanneer je iemand hebt gevonden die je wel leuk lijkt kun je op een makkelijke en soms heel originele manier je interesse laten blijken of zelfs direct een datevoorstel doen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de “Just Coffee” knop om voor te stellen samen ergens een kop koffie te gaan drinken.

Mensen die op Pepper daten zijn over het algemeen heel tevreden over de site en de kwaliteit van de matches. Mede daardoor is deze datingsite in het verleden meerdere malen bekroond tot beste datingsite bij de Thuiswinkel Awards. Maar ook wanneer je reviews van leden op internet zoekt kom je over het algemeen positieve verhalen en ervaringen tegen. Met het Keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkel Waarborg ben je verzekerd van een

Bezoek Pepper.nl »

50liefde

De website 50liefde.nl is speciaal bedoeld voor iedereen van 50 jaar en ouder die op zoek is naar leuke contacten of een nieuwe relatie. De website is heel eenvoudig in het gebruik en dus ook heel geschikt als je met je hogere leeftijd niet zo technisch onderlegd bent als de jongere generaties. 50Liefde.nl richt zich op vijftigplussers uit heel Nederland met uiteenlopende opleidingsniveaus en is een populaire plek om nieuwe contacten op te doen voor iedereen van 50 jaar en ouder.

Een van de grootste voordelen van 50Liefde.nl is het geavanceerde macthingsysteem, waarbij je elke dag nieuwe partnervoorstellen krijgt waarvan het profiel overeenkomt met de door jou ingevulde wensen en eisen. Daarbij worden deze matches ook gerangschikt op locatie en leeftijd, zodat je vrijwel elke dag wel nieuwe mensen kunt leren kennen waar je een klik mee zou kunnen hebben. Of dat echt zo is merk je natuurlijk pas als je echt met elkaar aan de praat raakt en ook daarvoor biedt 50Liefde.nl een aantal makkelijk te gebruiken functies.

Alle profielen worden door medewerkers van de website handmatig gecontroleerd. Dat betekent dat je hier veel minder kans hebt op het ontmoeten van mensen die niet serieus aan het zoeken zijn, of juist slechte intenties met je hebben, dan op veel andere datingsites. Zo kun je dus veilig en betrouwbaar daten. Dat is ook de reden dat maar liefst 1 op de 3 vijftigers die daten op 50Liefde.nl daar een nieuwe liefde aan overhoudt.

Bezoek 50liefde.nl »

MetJou

MetJou.nl is een algemene datingsite die je dus heel goed kunt gebruiken voor het vinden van allerlei nieuwe contacten. De site richt zich met name op singles tussen de 20 en 50 jaar, maar je bent ook gewoon van harte welkom als je wat ouder bent. In korte tijd heeft MetJou.nl een flinke groei doorgemaakt en nog steeds worden er dagelijks ongeveer 200 nieuwe mannen en vrouwen lid. Dat betekent dat je dus regelmatig nieuwe profielen zult langs zien komen, ook van mensen die dicht bij je in de buurt wonen. Zo maak je dus ook telkens weer kans op een leuke date of een interessant contact.

Alhoewel de site niet is voorzien van het Keurmerk Veilig Daten wordt er wel goed gelet op de privacy en veiligheid van de leden. Zo wordt bijvoorbeeld de betrouwbaarheid gewaarborgd door elk nieuw profiel handmatig te checken. Bovendien kun je als lid kiezen voor de mogelijkheid om bepaalde informatie of foto's af te schermen voor niet-betalende leden. Zo kun je dus zelf ook zorgen dat jouw informatie alleen wordt gezien door andere mensen die serieus op zoek zijn naar een date.

Als je graag wilt weten hoe MetJou.nl werkt kun je altijd gewoon gratis lid worden. Dan kun je alvast een voorproefje nemen op een betaald abonnement, bijvoorbeeld door alvast op zoek te gaan naar leuke mensen in je eigen omgeving. Als je iemand hebt gevonden waar je echt interesse in hebt is het net zo eenvoudig om je gratis abonnement om te zetten in een VIP account, zodat je meteen een flirt, een knipoog of natuurlijk direct een leuk berichtje kunt sturen.

Bezoek Metjou.nl »

HappyPancake

HappyPancake is een vreemde eend in de bijt van deze lijst met leukste ontmoetingssites. Deze datingsite is in tegenstelling tot de andere genoemde contactsites namelijk helemaal gratis. Dergelijke gratis datingsites zijn in Nederland tot nu toe vaak geen succes gebleken, maar in het geval van HappyPancakes zou dat veel beter moeten gaan. Het concept van deze datingsite heeft zich namelijk allang bewezen in Zweden, waar de site voor het eerst werd opgericht.

Hoe kan HappyPancake gratis zijn? Dat doet de website door op beperkte schaal reclames te tonen. Andere datingsites die op die manier probeerden hun kosten te dekken sloegen vaak door, waardoor gebruikers al snel afhaakten, maar HappyPancake lijkt een goede balans gevonden te hebben. Dat verklaart ook wel waarom de site in Zweden inmiddels de onbetwiste nummer 1 datingsite kon worden. Dat komt ook doordat deze datingsite wel de service biedt die ook betaalde contactsites vaak proberen te leveren. Zo worden bijvoorbeeld alle profielen handmatig door eigen medewerkers gecheckt om spammers, fakers en scammers te weren.

Inhoudelijk matchen van profielen is een belangrijke peiler onder het succes van HappyPancake. Het is daarom aan te raden je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Ook het zoekproces wordt daardoor vergemakkelijkt, want dankzij de uitgebreide filters is het heel eenvoudig om profielen te vinden waar je veel raakvlakken mee hebt. Ook voor wie graag met de mobiele telefoon wil daten is HappyPancake een prima keus. Naast een prima functionerende mobiele website is er namelijk ook een speciale HappyPancake app.

Bezoek Happypancake.nl »

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Wat is de beste Nederlandse ontmoetingssite?

Chisple

Algemeen
Wat is de beste Nederlandse ontmoetingssite?

Academic Singles

Hoger opgeleiden
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement