Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe ontmoet je Oekraïense vrouwen?

Hoe ontmoet je Oekraïense vrouwen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Val je op dames uit Oekraïne? Dan kun je natuurlijk afreizen naar Kiev of Odessa om jezelf er volop in het nachtleven te storten. Je kunt zelfs contact zoeken met een relatiebureau in het land zelf, maar dan weet je helaas nooit zeker of die wel betrouwbaar zijn. Je kunt echter ook gewoon via een aantal datingsites vanuit Nederland contact zoeken met single vrouwen uit Oekraïne. In dit artikel bespreken we die datingsites en vertellen we je ook alvast waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je met Oekraïense wilt gaan daten.


Datingsites met veel Oekraïense single vrouwen

Welke datingsites zijn het meest geschikt wanneer je op zoek wilt naar een single Oekraïense vrouw om een toekomst mee op te bouwen?


InternationalCupidBezoek InternationalCupid 

InternationalCupid is de bekendste internationale datingsite ter wereld. Het platform is expliciet bedoeld voor mannen en vrouwen die een partner willen zoeken in een ander land of zelfs op een geheel ander continent. Daardoor is deze site ook geschikt voor mensen uit het westen die een single (vrijwel altijd mannen op zoek naar een vrouw) uit Oekraïne zoeken. Aangezien de site ook beschikbaar is in het Russisch en vrijwel alle Oekraïners naast hun eigen taal ook het Russisch machtig zijn hebben ze geen hoge drempel om lid te worden. Het enige probleem is soms de onderlinge communicatie, maar daarom biedt InternationalCupid alle betalende leden een automatische vertaalfunctie. De site richt zich in principe op alle landen ter wereld, maar je kunt eenvoudig profielen filteren op land.

Bezoek InternationalCupid

UkrainedateBezoek Ukrainedate 

UkraineDate is nauw verwant aan de zojuist al besproken internationale datingsite InternationalCupid. Het verschil is dat deze variant van het bekende datingplatform zich uitsluitend richt op westerse mannen en Oekraïense vrouwen. Dat betekent logischerwijs dat je hier minder profielen zult vinden, maar die zullen wel meteen beter aansluiten op je eigen wensen. Heel handig bij deze site is dat je jouw persoonlijke berichtjes bij een premium abonnement automatisch kunt laten vertalen. De meeste vrouwen op UkraineDate zijn afkomstig uit de grootste steden Kiev, Charkov, Odessa en Lviv. Goed om alvast te weten: deze vier steden zijn met het vliegtuig ook het makkelijkst bereikbaar vanuit Nederland, dus zoek ook gerust in of rond die steden naar leuke dames. Op de homepage vind je meteen al veel positieve ervaringen van westerse mannen die via UkraineDate hun nieuwe liefde hebben gevonden.

Bezoek Ukrainedate

LexaBezoek Lexa 

Vrouwen in Oekraïne zullen niet zo snel lid worden van datingsite Lexa, maar Oekraïense vrouwen die zich reeds in Nederland bevinden natuurlijk wel. Zij zijn hierheen gekomen vanwege gezinshereniging, studie, werk of bijvoorbeeld doordat ze asiel hebben aangevraagd. De groep is niet enorm groot, maar toch aanzienlijk vergeleken met andere nationaliteiten. Dat betekent dus ook dat je deze mensen via een Nederlandse datingsite kunt leren. Hou er dan wel rekening mee dat de vrouwen die je op die manier leert kennen in meer of mindere mate “verwesterd” zullen zijn, dus zoek je een Oekraïense partner vooral vanwege het traditionele rollenpatroon of omdat je als man graag verzorgd wilt worden, dan zoek je beter een vrouw in Oekraïne zelf ( bijvoorbeeld met een van de twee sites die we hierboven al noemden).

Bezoek Lexa

Relatieplanet

De groep singles die we zojuist al bij Lexa bespraken kun je natuurlijk ook tegenkomen bij die andere populaire Nederlandse datingsite: Relatieplanet. Volgens velen ook de beste keus, want deze datingsite wordt natuurlijk niet voor niets al jarenlang tot beste datingsite van ons land verkozen. Je krijgt de beschikking over een handige datingsite met veel actieve leden en een prettig functionerende dating app. Net zoals voor Lexa geldt vind je hier met name tweede of derde generatie Oekraïners, die zichzelf vaak ook gewoon voor het grootste deel Nederlander voelen. Maar val je ook vooral op het uiterlijk van Oekraïense vrouwen, dan zul je hier ook gewoon de vrouw van je dromen kunnen ontmoeten. Het enige lastige is om ze te lokaliseren, want er is hier geen manier om profielen te selecteren op Oekraïense afkomst.


Waar moet je rekening mee houden?

Hoe leuk daten (en het hebben van een relatie) met Oekraïense vrouwen ook is, er staan je wel behoorlijk wat uitdagingen te wachten. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

1. Taalbarrière

De meeste mensen uit Oekraïne spreken zowel Russisch als Oekraïens. Het verschil tussen de talen is ongeveer even groot als het verschil tussen Nederlands en Duits. Beiden hebben het relatief ontoegankelijke cyrillische alfabet als basis. En ook al wordt dat in Oekraïne vaker begeleid door iets beter leesbare representatie met letters die ons beter bekend voorkomen, het blijft moeilijk. Een hoge taalbarrière ligt dan natuurlijk op de loer, helemaal omdat het Engels niet zo wijd verspreid is als bij ons. Het kan dus heel handig zijn wanneer een datingsite zoals UkraineDate je daarbij assisteert en berichtjes automatisch voor je vertaalt.

2. Het huwelijk als enige acceptabele relatievorm

Wanneer je een Oekraïense vrouw leert kennen is het goed om te weten dat ze eigenlijk maar een enkel hoofddoel heeft: trouwen met een westerse man. Een andere relatievorm zoals alleen samenwonen of een geregistreerd partnerschap hoef je niet mee aan te komen. Sowieso moet je natuurlijk alles officieel maken als je jouw nieuwe Oekraïense partner naar Nederland wilt laten overkomen, dus trouwen is ook gewoon de handigste optie.

3. Een betere toekomst

Ook al zijn westerse mannen automatisch populair bij Oekraïense vrouwen, daar zit wel de verwachting aan vast dat je iemand bent met een goed inkomen, die ook goed voor een vrouw kan zorgen. De interesse vervliegt al snel wanneer dat niet het geval blijkt. Maar het is ook zo dat je in staat moet zijn om je nieuwe vrouw te onderhouden wanneer ze naar Nederland komt, dat is namelijk een van de eisen van de IND voor een Oekraïense partner voor langere tijd naar Nederland mag komen. Zorg dus dat je dat deel van je leven goed voor elkaar hebt voor je aan het dateproces begint.

4. Een traditionele rolverdeling

Meer en meer westerse waarden en normen dringen door tot Oekraïne. Maar wanneer je een relatie wilt met een Oekraïense vrouw moet je er wel alvast op voorbereid zijn dat die nog steeds een traditionele rolverdeling zal hebben. Dat betekent dat er van de man wordt verwacht dat hij voor het volledige inkomen zorgt, terwijl de vrouw zich bezighoudt met het huishouden en de eventuele kinderen. Dat kun je natuurlijk gewoon ook fijn vinden, maar het past niet zo goed meer in onze moderne Nederlandse samenleving.

5. Deel van Europa, maar niet van de EU

Mensen in Oekraïne kunnen vrij reizen naar Nederland. Ze hebben daar geen visum voor nodig zolang ze maar niet langer dan 90 dagen in ons land blijven gedurende een periode van 6 maanden. (Hetzelfde geldt overigens voor jou wanneer je wel naar Oekraïne wilt om de vrouw van je keuze in het echt te ontmoeten.) Dat wordt echter anders wanneer je nieuwe partner naar Nederland wil emigreren. Aangezien de vrouw vrijwel altijd naar Nederland zal willen verhuizen gaat dat met een behoorlijk grote bureaucratie gepaard. Het is vaak verstandig om al te trouwen voor de activiteiten voor emigratie worden ondernomen.

6. Vermijd professionele relatiebureaus

Natuurlijk weten mensen in Oekraïne inmiddels ook wel wat veel westerse mannen interesse hebben in de vrouwen uit hun land. Er zijn met name in hoofdstad Kiev daarom inmiddels een groot aantal relatiebureaus actief. Die zijn echter lang niet altijd oprecht bezig met mensen aan elkaar koppelen. Er komen steeds meer verhalen naar boven dat westerse mannen vaak grote bedragen uitgeven om met lokale vrouwen te kunnen daten. Die vrouwen hebben echter helemaal geen interesse in een vaste relatie met een man uit het buitenland (soms blijken ze zelfs al getrouwd). Ze gaan alleen een of twee keer met je op een date en krijgen daar geld voor van het louche relatiebureau. Het is een makkelijke manier voor die dames om wat geld bij te verdienen en ze zullen dus ongetwijfeld blij zijn met je gezelschap, maar jij zult er geen vaste partner mee vinden.

7. Een andere cultuur

Iedereen kan naar Oekraïne op vakantie en een geweldige tijd hebben, maar wanneer je er met een bepaald belang heen gaat kan het ineens een stuk lastiger worden. Hoe beoordeel je bijvoorbeeld of iemand echt oprecht is wanneer je elkaars taal amper spreekt? Communicatie is tenslotte een belangrijk onderdeel van elke relatie. En mocht je jezelf inlaten met een lokaal relatiebureau, dan kan het bijzonder lastig zijn om erachter te komen of je wel oprechte kandidaten krijgt voorgeschoteld. Dat je ineens in een heel andere cultuur terecht komt is niet iets om jezelf direct door af te laten schrikken, maar het is wel goed om erop voorbereid te zijn.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement