Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Hoe ontmoet je Roemeense vrouwen?

Hoe ontmoet je Roemeense vrouwen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Roemeense vrouwen zijn vaak erg sexy, mooi en een tikkeltje mysterieus. Niet gek dan ook dat veel mannen hun hart verliezen aan een Roemeense schone wanneer deze hun pad kruist. Maar dat kruisen van elkaars wegen; hoe gebeurt dat? Hoe ontmoet je Roemeense vrouwen (in Nederland)? Lees snel verder, want op deze (en meer) vragen geven we antwoord in dit artikel!


Roemeense vrouwen in Nederland

We schreven eerder al artikelen over Turkse vrouwen ontmoeten en hoe je het beste op zoek kunt gaan naar Marokkaanse dames. In deze artikelen kwam duidelijk naar voren dat het in Nederland niet zo heel moeilijk is om tegen dit soort vrouwen aan te lopen. Deze bevolkingsgroepen zijn namelijk goed vertegenwoordigd in de Nederlandse maatschappij.

Met Roemeense vrouwen ligt dat wat moeilijker. In totaal zijn er namelijk ‘slechts’ zo’n 23.000 mensen van Roemeense afkomst in Nederland. Een stuk moeilijker dus om ze ‘in het wild’ tegen het lijf te lopen. Gelukkig leef je in de juiste tijd. Jouw Roemeense droomvrouw is namelijk maar een paar klikken bij je vandaan. We hebben dan ook de beste datingsites voor je geselecteerd waar je vrouwen uit Roemenië kunt gaan ontmoeten.


InternationalCupidBezoek InternationalCupid

InternationalCupid is een wereldwijde speler in de online datingmarkt en biedt haar diensten ook in Roemenië aan. Volkomen logisch dat de datingsite ook veel wordt gebruikt door Roemenen die in Nederland vertoeven. Dankzij de locatiefunctie hoef je niet bang te zijn dat jouw Roemeense droomvrouw zich in Boekarest bevindt: je krijgt alleen singles te zien die zich bij jou in de buurt bevinden. Ook hier kun je zelf weer uitgebreid zoeken met de zoekfunctie en met zo'n groot ledenaantal als wat InternationalCupid heeft moet het wel heel raar lopen als je niet vindt waar je naar op zoek bent. Inschrijven op InternationalCupid is gratis.

Bezoek InternationalCupid

ParshipBezoek Parship

Parship.nl groeit al jaren gestaag, mede doordat ze de focus van hogeropgeleiden hebben verzet naar een breder publiek. Wel is het wat serieuze karakter van de website behouden gebleven. De meeste leden op Parship zijn toch wel op zoek naar een serieuze relatie. Parship schotelt je bij je inschrijving een uitgebreide vragenlijst voor die op wetenschap is gebaseerd. Dat deze werkwijze blijkt te werken blijkt wel uit het hoge matchingspercentage wat het platform heeft: 1 op de 3 vindt namelijk een relatie via de datingsite! Je hoeft echter niet alleen af te wachten tot Parship je droomvrouw heeft gevonden. Je kunt ook zelf uitgebreid op zoek gaan naar je droomvrouw via de zoekfunctie. Inschrijven op Parship is overigens helemaal gratis. Je kunt dus rustig op je gemak ontdekken of de datingsite bij je past.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper

Pepper.nl is vooral onder de 'jongere' doelgroep (25 tot 45 jaar) razend populair. Dit komt voornamelijk doordat de datingsite op een geheel andere wijze werkt dan overige datingsites. Op Pepper.nl vul je namelijk geen vragenlijst of een profiel in, maar stel je een fotocollage samen die goed weergeeft wie je bent en wat je leuk vindt. Door deze werkwijze krijg je al snel een goed beeld van de overige leden en vind je iemand die je interesse heeft gewekt, dan is contact leggen ook zo gebeurd! Ook op Pepper kun je je gratis inschrijven zodat je op je gemak kunt rondneuzen of jouw Roemeense droomvrouw ook op Pepper zit.

Bezoek Pepper

Alternatieven om Roemeense vrouwen te ontmoeten

De beste manier om Roemeense vrouwen in Nederland te ontmoeten is dus simpelweg via een datingsite. Je kunt erg gericht zoeken en kunt zonder problemen singles ontmoeten die niet direct bij je in de buurt wonen. Zoals eerder gesteld is de groep Roemenen in Nederland relatief klein.

Het is dan ook niet zo eenvoudig om Roemeense dames zomaar in de kroeg of in de supermarkt tegen te komen. Daarbij zijn de uiterlijke kenmerken van Roemeense vrouwen ook nog eens minder onderscheidend dan bij andere bevolkingsgroepen in Nederland met een migratieachtergrond. In veel gevallen zal je niet zomaar aan het uiterlijk kunnen zien of je met een Roemeense staat te kletsen en kom je hier pas tijdens het gesprek achter. Mocht je toch de poging willen wagen om je Roemeense droomvrouw in het ‘echt’ te ontmoeten, dan zijn dit de beste manieren om dat voor elkaar te krijgen.


Roemeense evenementen

De Roemeense evenementen die plaatsvinden in Nederland zijn op 1 hand te tellen, maar natuurlijk wel ideale gelegenheden om Roemeense vrouwen te ontmoeten. Via de website Rompro.nl (stichting Roemenen voor Roemenen) ontdek je waar en wanneer er Roemeense evenementen plaatsvinden. Het bekende ‘Ziua iei’ is het apart benoemen waard. Op deze feestdag kun je namelijk je Roemeense droomvrouw in traditionele klederdracht bewonderen. Tradities en cultuur staan volledig centraal op deze dag en dit jaar vindt deze plaats op 24 juni.


Expat bijeenkomsten

Roemenen staan bekend als harde werkers, maar vaak ook slimme werkers. Expat bijeenkomsten zijn dan ook ideale mogelijkheden om in contact te komen met Roemeense vrouwen. In vrijwel alle grote steden wordt er maandelijks wel zo’n bijeenkomst georganiseerd waarbij er voldoende ruimte is om elkaar beter te leren kennen. Veelal ook onder het genot van een hapje en een drankje. Perfect dus om je Roemeense droomvrouw in het echt tegen het lijf te lopen.


Hogescholen en universiteiten

In navolging van voorgaande tip is er natuurlijk ook een groep Roemeense vrouwen in Nederland die nog studeert en nog niet op de werkvloer (en dus tijdens een expat bijeenkomst) is te bewonderen. Ook hier zal je wel weer richting de grotere steden moeten zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, want hier zal je de meeste uitwisselingsstudenten tegenkomen. Uiteraard kom je ze dan ook tegen in de plaatselijke kroegen waar veel studenten een biertje gaan happen na een intensieve dag in de schoolbanken.


Facebook groepen

Weliswaar niet een tip om Roemeense vrouwen in het ‘echte’ leven te ontmoeten, maar wel een uitgelezen manier om in contact te komen met ze. Er zijn diverse Facebook groepen te vinden waar Roemenen onderling met elkaar in contact komen en samenkomsten plannen. Voor jou dus weer een ideale mogelijkheid om in contact te komen met je Roemeense droomvrouw.


Bezoek Roemenië

Het beste moet voor het laatst bewaard blijven nietwaar? Er is natuurlijk geen betere plek om Roemeense vrouwen te ontmoeten dan in het land zelf. Buiten de mooie vrouwen om zijn er tal van redenen te benoemen om Roemenië te bezoeken. De natuur is er prachtig, in de eeuwenoude dorpjes lijkt te tijd te hebben stilgestaan en werkelijk overal waar je kijkt is er kunst, cultuur en traditie te vinden. In 3 uur tijd vlieg je vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Boekarest en zeker buiten het hoogseizoen om zijn de prijzen voor de vliegtickets ronduit lachwekkend. Redenen genoeg dus om het land eens te bezoeken en wie weet vind je er wel die droomvrouw waar je zo naarstig op zoek naar bent!

Aanvullingen gevraagd!

Heb je na het lezen van dit artikel nog een geweldige tip waar onze lezers hun Roemeense droomvrouw gaan vinden? Laat het ons dan weten via een reactie onderaan dit artikel. Als je aanvulling waardevol is voegen we hem zeker nog toe aan dit artikel over Roemeense vrouwen ontmoeten!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies