Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe ontmoet je Indonesische vrouwen?

Hoe ontmoet je Indonesische vrouwen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Hoe ontmoet je Indonesische vrouwen, of Indisch-Nederlandse (Indo) vrouwen die wel in zijn voor een relatie met een Nederlandse man? Afhankelijk van je wensen om hier of in Indonesië zelf te daten kan dat nog behoorlijk gecompliceerd worden. In dit artikel gaan we in op de culturele verschillen en overeenkomsten en noemen we de beste Nederlandse en internationale datingsites om met single vrouwen in Indonesië wonen of uit Nederlands-Indië afkomstig zijn.

De beste datingsites om Indonesische vrouwen te ontmoeten

Wat zijn de beste datingsites om Indonesische vrouwen of Indisch-Nederlandse vrijgezellen te leren kennen?


IndonesianCupidBezoek IndonesianCupid

Zoek je specifiek een vrouw in Indonesië of iemand met een Indische afkomst, dan kies je het beste voor de datingsite IndonesianCupid. Met meer dan een miljoen wereldwijde gebruikers heb je grote kans dat je iemand kan ontmoeten die je zoekt. Je kunt gratis een profiel aanmaken om te kijken of deze datingsite wat voor je is.

Pluspunten
  • Daten met Indonesische vrouwen
  • Populaire datingsite met veel gebruikers
Minpunten
  Bezoek IndonesianCupid

  InternationalCupidBezoek InternationalCupid

  Deze site is namelijk speciaal bedoeld voor elke westerse man die een vrouw in een ander land zoekt. Dat is met name interessant wanneer je naar een Aziatische vrouw zoals Indonesische single op zoek bent, want daar is InternationalCupid heel populair. De site heeft een speciale vertaalfunctie waarmee berichtjes automatisch vertaald kunnen worden, maar de waarheid is dat je aan Engels ruim voldoende hebt wanneer je Indonesische vrouwen wilt leren kennen.

  Pluspunten
   • Internationaal daten
   • Automatisch vertalen van berichtjes
  Minpunten
   • Geen app voor iOS
  Bezoek InternationalCupid

  Muslima.comBezoek Muslima.com

  Het merendeel (meer dan 85%) van de Indonesische bevolking is moslim en daarom kan de internationale datingsite Muslima.com een prima manier zijn om deze dames te leren kennen. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat het wel de bedoeling is dat je ook zelf een islamitische achtergrond hebt, want een westerse man zonder die geloofsovertuiging maakt via deze weg geen kans. Ook doordat het daten op deze site niet gaat zoals je dat waarschijnlijk van andere datingsites gewend bent. Vaak heb je contact met een familielid, of leest een vertrouwenspersoon van de vrouw met alles mee.

  Pluspunten
   • Daten met Indonesische moslims
   • Meer dan 4 miljoen leden wereldwijd
  Minpunten
   • Alleen voor islamitische singles
  Bezoek Muslima.com

  LexaBezoek Lexa

  Zoals we in dit artikel meerdere keren aanstippen maken Indisch-Nederlandse vrouwen gewoon deel uit van de samenleving als elke ander persoon. Het populairste datingplatform onder deze singles zijn dan ook gewoon datingsites zoals Lexa. Dat maakt het wellicht een beetje jammer voor je dat je op Lexa niet specifiek op Indisch-Nederlandse singles kunt zoeken, maar door gewoon profielen te zoeken en bekijken kom je al snel meerdere leuke dames tegen om een reactie naartoe te sturen. Dat kan via de datingsite, maar ook via de heel populaire Lexa dating app.

  Pluspunten
   • Een van de populairste datingsites
   • Veilig en betrouwbaar datingplatform
  Minpunten
   • Geen filter voor Indonesische vrouwen
  Bezoek Lexa

  Relatieplanet

  Net als Lexa is Relatieplanet een populaire datingsite voor allerlei verschillende singles, zo ook voor Nederlandse vrouwen met Indische roots. Hierbij geldt ook weer dat je maar het beste volop in de verschillende profielen kunt duiken om de dames te vinden waar je wel interesse in hebt. Dat kan ook via de handige dating app. Relatieplanet wordt jaar na jaar tot de beste datingsite verkozen. Dat komt onder meer vanwege het overzichtelijke ontwerp, het grote aantal functies en de doeltreffende manier van zoeken. Dat maakt het makkelijk en leuk om allerlei verschillende singles te leren kennen, ook vrouwen van Indisch-Nederlandse afkomst.

  Pluspunten
   • Beste datingsite van Nederland
   • Handige dating app
   • Keurmerk Veilig Daten
  Minpunten
   • Zoeken op afkomst niet mogelijk

  MixedMatches

  Op MixedMatches vind je veel single mannen en vrouwen die open staan voor een relatie met iemand met een andere culturele achtergrond. Alhoewel de site zichzelf met name profileert als geschikt platform voor witte en zwarte mensen om elkaar te ontmoeten zijn er ook gewoon veel Indisch-Nederlandse vrouwen op zoek naar een relatie. De site bevat alles wat je nodig hebt om een leuke date te vinden en heeft zelfs een eigen dating app beschikbaar voor zowel Android als iOS. In tegenstelling tot wat de naam van de site suggereert is er geen matchfunctie beschikbaar.

  Pluspunten
   • Verschillende culturele achtergronden
   • Handige dating app beschikbaar
  Minpunten
   • Geen matchfunctie

  Goede redenen om met Indonesische vrouwen te daten

  Er kunnen heel veel verschillende redenen zijn om met Indonesische vrouwen of vrouwen met een Indische achtergrond te willen daten. We noemen hier alvast de redenen die we het vaakst horen van bezoekers van onze website:

  Exotische vrouwen die vaak een goede match zijn

  Wie weet ben je wel al helemaal verzot op de Indische cultuur en het heerlijke eten en lijkt het je ook gewoon geweldig om een relatie te hebben met een vrouw die je dat in je relatie kan bieden. Indisch-Nederlandse vrouwen hebben vaak een exotische uitstraling terwijl ze wel gewoon volop Nederlands zijn. De cultuurverschillen kunnen een relatie daardoor vooral leuker en interessanter maken, want de verschillen zijn zelden onoverkomelijk. De communicatie is geen enkel probleem en verwachten zowel mannen als vrouwen veel dezelfde dingen van hun relatie en het leven in het algemeen.

  Heel veel keus

  Het aantal vrouwen met een Nederlands-Indische achtergrond in Nederland is heel aanzienlijk te noemen. Bovendien wonen de meesten van hen verspreid over het hele land en hebben ze zich niet in specifieke steden of zelfs wijken gevestigd. Dat betekent dat je vrijwel overal in Nederland relatief eenvoudig in contact kunt komen met deze vrouwen. Dat kan met een datingsite, maar zoals we verderop in dit artikel bespreken is het ook behoorlijk eenvoudig om deze dames in het dagelijks leven te ontmoeten.


  Waar let je op bij het daten met een Indonesische vrouw?

  blank

  Waar moet je op letten bij het date met een Indonesische vrouw?

  Ken de cultuur en vooral ook de benamingen

  Er bestaat ook in Nederland nog altijd veel onduidelijkheid over de verschillende termen waarmee Indische Nederlanders worden aangeduid. Voor je begint met het benaderen van singles is het dus slim om jezelf daar even in te verdiepen zodat je geen enorme flaters slaat. Bij deze geven we je alvast een kleine spoedcursus:

  Mensen die in Nederland wonen en hun oorsprong in het huidige Indonesië hebben liggen worden over het algemeen Indische Nederlanders, Indo-Nederlanders of Indo/Indische Europeanen genoemd. Ze zijn namelijk afkomstig uit Nederlands-Indië. Het eerste wat daarbij waarschijnlijk opvalt is de term “Indo”, want veel mensen denken dat dit een aanmatigende naam is voor “Indonesiër”, terwijl het gewoon een volledig geaccepteerde afkorting is van Indisch-Europeaans. Daarnaast is het goed om te onthouden dat de term Indiërs weinig te maken heeft met het huidige India.

  De geschiedenis en de verschillende benamingen voor Indische Nederlanders is heel interessant, dus we kunnen het van harte aanbevelen om jezelf daar verder in te verdiepen. Bijvoorbeeld door eens op je gemak deze webpagina over de term Indo door te nemen.

  Zoek je een Indisch-Nederlandse of een Indonesische vrouw?

  In Nederland wonen inmiddels ruim meer dan 1 miljoen Indische Nederlanders, waaronder logischerwijs ongeveer 600.000 vrouwen. Indische Nederlanders zijn mensen uit het huidige Indonesië die in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw naar Nederland kwamen en vrijwel geruisloos en probleemloos opgingen in de maatschappij. Daarbij namen ze gelukkig ook belangrijke delen van hun eigen cultuur met zich mee. Daarmee werd de Nederlandse maatschappij niet alleen met hun aanwezigheid maar bijvoorbeeld ook met het heerlijke Indische eten verrijkt. Het is goed om te weten dat je Indische Nederlanders die single zijn over het algemeen gewoon op bekende Nederlandse datingsites en dating apps aantreft. Dat is dus een heel ander verhaal wanneer je echt een Indonesische vrouw zoekt, want daarvoor kun je het beste een internationale datingsite proberen.

  Balinese vrouwen en Javaanse vrouwen

  Wanneer je op zoek wilt naar een vrouw in Indonesië zelf dan is het ook goed om rekening te houden met het enorme formaat van het land en de verschillende gebruiken en cultuur op de diverse belangrijkste eilanden, zoals Java en Bali. Er is volgens velen namelijk ook wel een verschil in karakter tussen Balinese en Javaanse vrouwen (en mannen). Mensen die op Java wonen zouden over het algemeen wat spontaner zijn, terwijl Balinezen in eerste instantie juist een wat stugger en geslotener karakter hebben. Dat is niet iets wat op de lange termijn een belemmering hoeft te zijn, maar het kan dus wel zo zijn dat je met Javaanse vrouwen wat makkelijker in contact komt dan met Balinese vrouwen.

  Westerse mannen zijn heel gewild

  Vrouwen in Indonesië zijn – net zoals in veel andere landen in Azië – dol op westerse mannen. Zodra ze merken dat je uit Nederland kun je al vrij snel weinig meer verkeerd doen. Dat betekent dus ook dat het lastig kan zijn om iemand te vinden die ook echt op jouw karakter valt en niet alleen op het feit dat je Nederlander bent. Daarom kan het een goed idee zijn om eerst online te gaan daten, zodat je vrouwen kunt selecteren waar je ook echt een klik bij voelt.


  Vrouwen uit Indonesië leren kennen buiten datingsites om

  Er zijn leuke manieren om Indisch-Nederlandse vrouwen te leren kennen zonder dat je daarvoor altijd gebruik moet maken van een datingsite.

  Typisch Indische evenementen

  Vanwege de grote Nederlands-Indische gemeenschap in Nederland worden er ook heel veel culturele evenementen georganiseerd waar je vrijwel altijd ook als ‘gewone’ Nederlander van harte welkom bent om te proeven van de Indische cultuur. Vaak letterlijk, wanneer het om evenementen rondom de geliefde Indische keuken gaat. Een goed voorbeeld daarvan is de Pasar Malam, een Indische markt met eten en entertainment waar je een geweldige dag kunt hebben en allerlei verschillende vrouwen kunt ontmoeten. Er zijn diverse evenementenagenda’s online te vinden waar je alle activiteiten en evenementen, zoals de Para Salams, in je eigen regio kunt vinden.

  Tijdens allerlei andere gelegenheden

  We kunnen niet genoeg benadrukken dat vrouwen met een Indisch-Nederlandse achtergrond vrijwel altijd op dezelfde manier deel uitmaken van de samenleving als jij zelf. Dat betekent dat je single Indo vrouwen kunt leren kennen op dezelfde manier als je andere vrouwen zou ontmoeten. Tijdens het uitgaan, in musea, tijdens concerten en nog veel meer. Geef je ogen goed de kost en als je een vrouw ziet die je leuk lijkt knoop je het beste een gesprekje met haar aan. Laat dan eerst het begrip Indo lekker buiten beschouwing, spreek haar aan omdat ze je een leuke vrouw lijkt!

  Op vakantie in Indonesië

  Om Indonesische vrouwen te ontmoeten kun je natuurlijk het beste gewoon maar eens een vakantie boeken naar Indonesië. Dat is ook los van het daten gewoon een geweldig land om eens een keer bezocht te hebben. Wanneer je kiest voor een groepsreis of rondreis moet je opletten dat er wel voldoende tijd en mogelijkheid is om uit te gaan of je op eigen gelegenheid onder de lokale bevolking te begeven. Ga je alleen naar het land toe, kies dan het beste voor een verblijf in de hoofdstad Jakarta. Daar zijn veel bars en clubs om leuk lokale vrouwen te ontmoeten.


  foto auteur robindeb
  Dit artikel is geschreven door robindeb

  Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

  © Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies