Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Muslima.com datingsite review

Muslima.com
Probeer Muslima.com gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Muslima.com is er voor elke Moslim die op een leuke en speciale manier in contact wil komen met andere Moslims over de hele wereld. Op deze internationaal georiënteerde datingsite wordt veel aandacht besteed aan je achtergrond en culturele normen en waarden. Zo kun je snel in contact komen met andere singles die dezelfde opvattingen delen en die je aanspreken.

De verfijnde zoektechnieken en de uitgebreide functies maken de zoektocht naar een partner leuk en plezierig. Maak een profiel aan en ontdek snel of Muslima.com de perfecte datingsite voor jou is.

Waarom kies je voor Muslima.com?
 • Grootste moslim datingsite van de wereld
 • Zeer specifiek zoeken
 • Uitgebreide profielopties
Schrijf je gratis in bij Muslima.com

Functies

Als je een account aanmaakt bij Muslima.com dan kun je gemakkelijk ontdekken of de datingsite wat voor jou is. Je kunt helaas geen directe communicatie met andere leden voeren, maar je kunt wel kijken of de datingsite aan je verwachtingen voldoet en goed aanvoelt. Met een gratis account kun je wel andere leden en potentiële matches bekijken. Ook heb je toegang tot de volgende basisfuncties:

 • contact opnemen met betalende leden
 • profielen bekijken van andere leden
 • foto’s bekijken van andere leden
 • interesse tonen naar andere leden
 • activiteiten bekijken
 • zoeken naar andere leden
 • op elk moment je profiel wijzigen
 • op elk moment je instellingen wijzigen

Uitgebreide zoekopdracht plaatsen
Wil je op zoek naar andere leden, dan kun je behoorlijk wat zoekcriteria opgeven. Je kunt zoeken op basisgegevens, voorkomen, levensstijl en achtergrond/culturele waarden. Zo kun heel uitgebreid op zoek naar nieuwe matches. De uitgebreide zoekfilter is ideaal als je bepaalde kenmerken erg belangrijk vindt bij je potentiële partner. Uiteraard moet je niet teveel criteria meenemen in het zoekfilter, omdat je dan bepaalde matches al snel uitsluit.

blank

Activiteiten bekijken
Bovenaan de datingsite kun je klikken op het kopje ‘activiteiten’. Hier zie je wat jouw recente activiteiten zijn en zie je recente activiteiten van andere leden op jouw profiel. Bekijk wie geïnteresseerd is in je, wie jou als favoriet heeft gemarkeerd en wie jouw profiel heeft bekeken. Ook zie je deze informatie in één oogopslag bij jouw activiteiten. Een handige functie, omdat je zo gemakkelijk profielen kunt bewaren en gelukkig niet het probleem hebt dat je iemand na een profielbezoek niet meer kunt vinden.


Inschrijfproces op datingsite Muslima

Na het opgeven van een naam, e-mailadres en wachtwoord kun je je meteen aanmelden op Muslima.com. Je kunt nu al andere profielen bekijken en van alle andere gratis functies gebruik maken. Uiteraard is het verstandig om eerst je profiel te vullen, aangezien je zo meer profielbezoekers krijgt en beter gevonden kunt worden. Als je op je profiel icoontje klikt dan kun je kiezen welke informatie je wilt aanvullen. Onder het kopje ‘profiel’ kun je je profiel aanvullen met bijvoorbeeld basisgegevens, uiterlijke kenmerken, levensstijl, achtergrond / culturele waarden en eigen woorden toevoegen.

blank

Bij basisgegevens vul je informatie in, zoals leeftijd, het land waarin je woont en je woonplaats. Daarna kun je aangeven hoe je uiterlijk eruit ziet. Er wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Zo kun je niet alleen algemene uiterlijke kenmerken aangeven, zoals je haarkleur en kleur ogen, maar kun je ook specifiek je huidskleur aangeven. Ook geef je in deze staap aan of je je uiterlijk als aantrekkelijk beschouwt en hoe je je gezondheid beoordeeld.

Hierna worden kun je je profiel aanvullen met keuzes op het gebied van levensstijl. Voorbeelden van vragen zijn: ‘Drink of rook je in het dagelijks leven?’, ‘Wat is je burgerlijke staat?’ en ‘Ben je eventueel bereid om te verhuizen?’

Wat uniek is aan deze datingsite, is dat er ook veel aandacht wordt besteed aan je achtergrond en je culturele waarden. Vind je het dragen van een niqaab of een hoofddoek belangrijk? Hoe sta je eigenlijk tegenover polygamie en lees je de Koran? In je eigen woorden maak je daarna het kopje ‘profiel’ compleet door wat over jezelf te vertellen en over wat je zoekt in een partner. Onder het kopje ‘match’ kun je precies dezelfde vragen invullen over wat je zoekt in een potentiële match.

blank

Maak je profiel completer door wat te vertellen over je hobby’s, interesses, favoriete eten, muziek, sport en je karaktereigenschappen. Je moet minimaal een aantal vragen invullen voordat je de informatie onder een bepaald kopje compleet maakt en de informatie dus ook op je profiel verschijnt. Een leuke extra aan het maken van je profiel is, dat je speciale ‘CupidTags’ kunt toevoegen. Dit is een aantal woorden dat je het beste omschrijft. Heb je bijvoorbeeld een opvallende karaktereigenschap, een fysiek kenmerk of kun je niet zonder een bepaalde hobby? Dan kun je deze ‘tags’ toevoegen aan je profiel. Deze tags helpen je ook weer om andere leden en matches sneller te vinden.

blank

Een andere unieke functie van Muslima.com is, dat je je profiel kunt laten verifiëren. Hiervoor kun je een identiteitsbewijs uploaden op de datingsite. Het team van Muslima.com zal gegevens, zoals je naam, geboortedatum en geslacht controleren. Als de gegevens overeenkomen met je profiel, dan krijg je het ‘gecontroleerd’ embleem op je profiel. De gegevens van je identiteitsbewijs worden alleen voor dit proces gebruikt, daarna worden ze permanent verwijderd.

Nu je je profiel behoorlijk compleet hebt gemaakt, is het tijd om nog een profielfoto toe te voegen. Een profiel met een foto wordt namelijk eerder bezocht dan een profiel zonder foto. Bovenaan bij het kopje profiel zie je voor hoeveel procent je profiel gevuld is en wat je nog kunt doen om je profiel uit te breiden.


Op welke doelgroep richt Muslima zich?

Muslima.com is een speciale datingsite voor alle Moslims die serieus op zoek zijn naar een partner. Door het internationale karakter van de datingsite kun je snel in contact komen met andere Moslims over de hele wereld. Met een aanbod van duizenden profielen is deze Moslim datingsite ook in Nederland de grootste.

De datingsite is er voornamelijk voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie of levenspartner, maar de Muslima kun je ook gebruiken om nieuwe moslim-vriendschappen te sluiten. Bij Muslima.com wordt er veel aandacht besteed aan verschillende achtergronden en culturele waarden. Door de verfijnde zoekcriteria kun je zeer specifiek aangeven wat voor jou belangrijk is bij de zoektocht naar je nieuwe Islamitische liefde.


Hoe bekend is Muslima?

Muslima.com is de grootste Moslim datingsite ter wereld. De datingsite is in veel verschillende landen actief, zowel binnen als buiten Europa.

Door de wensen en behoeften centraal te stellen van hun specifieke doelgroep, weet Muslima gemakkelijk nieuwe leden te verwerven. Muslima.com is onderdeel van Cupid Media. Deze organisatie heeft naast Muslima.com nog 34 andere datingsite onder hun naam.


Contact opnemen

Heb je een vraag over de datingsite, dan kun je voor de snelste hulp terecht bij ‘veelgestelde vragen’. Uiteraard geeft deze rubriek niet altijd antwoord op al je vragen, dus daarom kun je ook terecht bij de klantenservice van Muslima.com.

De klantenservice is per e-mail, telefoon of per contactformulier te bereiken. Door het internationale omvang van de datingsite is er een apart telefoonnummer beschikbaar voor Europese klanten.

Adres:
Muslima.com
Cupid Media Pty Ltd
PO Box 9304
Gold Coast MC QLD 9726
Australië
Telefoonnummer:(enkel voor Europese klanten)
0061755711181 (Te bereiken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur op Australische tijd)

E-mail:team@muslima.com


Is Muslima.com een veilige datingsite?

Op de datingsite vind je  een apart kopje over veilig daten. Hier vind je niet alleen informatie over veilig daten op de datingsite zelf, maar ook tips over hoe je een afspraak het beste kunt aanpakken en hoe je problemen kunt voorkomen. Als je inlogt op Muslima.com zie je geregeld banners voorbij komen waarin ze waarschuwen dat je nooit zomaar geld moet overmaken naar iemand met wie je online contact hebt. Ook geven ze aan dat je alert moet zijn op nep-profielen en kun je altijd contact opnemen met de klantenservice als je het niet vertrouwt. Alle persoonlijke gegevens die je opgeeft worden nooit zomaar voor andere doeleinden gebruikt.

Een pluspunt voor de veiligheid van de datingsite is, dat je je profiel kunt laten verifiëren. Dit kun je doen door je identiteitsbewijs op te sturen. Vervolgens worden je persoonsgegevens vergelijken met je profiel en als deze overeenkomen krijg je een embleem op je profiel. Op deze manier kunnen nep-profielen gereduceerd worden, trek je meer bezoekers naar je profiel toe en kun je er eerder vanuit gaan dat andere profielen te vertrouwen zijn. Na het identificatieproces verwijdert Muslima.com alle persoonlijke gegevens permanent.

Muslima.com maakt wel gebruikt van een beveiligde https verbinding wanneer je gebruik maakt van de datingsite. Dit zorgt ervoor dat phishing een stuk lastiger is en dat je gegevens niet gemakkelijk onderschept kunnen worden.

blank

Een minpuntje aan de datingsite is dat ze geen keurmerk dragen voor veilig daten. Door het internationale karakter kan de datingsite niet het Keurmerk Veilig daten en het Thuiswinkel Waarborg keurmerk voeren.


Tips en adviezen op het gebied van dating

Helaas doet de datingsite niets op het gebied van advies of datingtips. Verwacht jij advies en tips tijdens het gebruik van de datingsite, dan zit je bij Muslima.com niet goed. De reden hiervoor is waarschijnlijk omdat de site internationaal opereert.

Er wordt dus geen professionele en persoonlijke datinghulp aangeboden. Op de website zijn wel wat succesverhalen te lezen van andere leden. Een minpuntje is dat deze verhalen slecht vertaald zijn en weinig inhoudelijke informatie geven.


Hoe duur is Muslima.com?

Heb je een gratis account aangemaakt en ben je tevreden? Dan kun je een betaald lidmaatschap afsluiten om persoonlijk in contact te komen met andere singles. Je kunt kiezen voor een gouden of een platina lidmaatschap. Er zitten behoorlijk wat voordelen aan het afsluiten van een lidmaatschap.

De extra functies waarvan je gebruik kunt maken bij een gouden lidmaatschap, zijn: live chats starten, berichten versturen en ontvangen, de site gebruiken zonder advertenties en anoniem zoeken. Wil je nog meer uit de datingsite halen, ga dan voor een platina lidmaatschap. Hierbij kun je gebruik maken van exclusieve functies, zoals: je profielruimte verdubbelen, eerder naar boven komen in de zoekresultaten, berichten vertalen en je profiel extra laten opvallen.

blank

De verschillende lidmaatschappen zijn af te sluiten voor 1 maand, 3 maanden of 12 maanden. De goedkoopste optie bij een gouden lidmaatschap is 10,33 per maand en de duurste optie is 30,98 per maand. Bij het platina lidmaatschap is de goedkoopste optie 12,00 per maand en de duurste 35,98 per maand. Je kunt het betaalde lidmaatschap afsluiten via: iDeal, Paypal, Kredietkaart, bankoverboeking, paysafecard en Sofort.


Je Muslima.com abonnement beeindigen

Het abonnement bij Muslima.com wordt automatisch verlengd als je lidmaatschap is afgelopen. Wil je de automatische verlenging stopzetten, dan kan dit op elk moment. Klik hiervoor op het tandwieltje bij je profiel en ga naar je instellingen. Kies de optie ‘facturering’ en zet de automatische incasso stop.

Ben je niet tevreden over je lidmaatschap, dan kun je in sommige gevallen je geld terugkrijgen. Zo krijg je je geld terug als de site gedurende een langere periode offline was of als je met je account te maken hebt met technische problemen. Wil je gebruik maken van het herroepingsrecht dan moet je een e-mail sturen naar de klantenservice. Uiteraard mag je totdat je je lidmaatschap hebt opgezegd geen gebruik maken van premium functies wil je je geld terugkrijgen. Gedeeltelijke restitutie voor de niet gebruikte tijd is helaas niet mogelijk.


Onze ervaringen met Muslima.com

Pluspunten:
 • Grootste moslim datingsite van de wereld
 • Zeer specifiek zoeken
 • Uitgebreide profielopties
Minpunten:
 • Veel internationale contacten
Probeer Muslima.com gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies