Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De beste datingsites voor alleenstaande vaders

50plus
De beste datingsites voor alleenstaande vaders

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als alleenstaande vader heb je genoeg aan je hoofd. Je hebt niet alleen de zorg voor je kid(s), maar zult natuurlijk ook gewoon je werkzaamheden, vrienden en hobby’s hebben. Als je dan ook nog eens op zoek bent naar een leuke vrouw in je leven hou je bijna geen tijd meer over. Om het je makkelijker te maken hebben we in dit artikel de beste datingsites voor alleenstaande papa’s voor je verzameld.


Alleenstaande papa

Als alleenstaande vader hoeven we je niet te vertellen dat het leven niet altijd even makkelijk is als single papa. De maatschappij is al snel, laat staan dat je daar dan ook nog eens alleen in staat met je kind(eren). Hoe fijn is het dan wanneer je een nieuwe leuke vrouw ontmoet die je maatje is en ook nog eens bijspringt in het alledaagse drukke leven?

Toch is het niet altijd even eenvoudig om na je stukgelopen relatie een nieuwe partner te vinden. Je kinderen kunnen een belemmering zijn. Misschien niet zozeer voor jezelf, maar misschien wel voor je nieuwe partner. Niet iedere vrouw zit immers te wachten op een man met kinderen, hoe leuk jij misschien ook wel bent.

Het kan heel goed zijn dat je daarom niet zo gauw op een vrouw durft af te stappen. Bang om een blauwtje te lopen of misschien zelfs wel bang om weer gekwetst te worden. Het is natuurlijk niet voor niets dat de relatie met de moeder van je kind(eren) niet werkte en vaak is de afloop van zo’n relatie nou ook niet altijd even vrolijk (uitzonderingen uiteraard daar gelaten).
Weet dan dat er genoeg vrouwen rondlopen die het helemaal niet erg vinden dat jij al vader bent. Sterker nog; er zijn zat datingsites waar vrouwen juist op zoek zijn naar alleenstaande vaders. De beste hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.


Alleenstaande Papa’sBezoek Alleenstaande Papa’s

Alleenstaande-papas.nl is (zoals de naam doet vermoeden) een datingsite die gericht is op alleenstaande vaders die op zoek zijn naar vriendschap, een date of een relatie. Om je als vrouw in te schrijven hoef je niet per se alleenstaande moeder te zijn, al zul je ook genoeg alleenstaande mama's vinden op deze datingsite. Als man weet je dus zeker dat de vrouwen op alleenstaande-papas.nl er geen enkel probleem mee hebben dat jij al vader bent en dat is wel zo fijn natuurlijk. De fotozapper functie laat je gemakkelijk door de verschillende profielen browsen waarbij je direct kunt aangeven of de vrouw op de foto interessant is of juist niet. Als alleenstaande vader is alleenstaande-papas.nl een absolute aanrader en staat daarom ook bovenaan ons lijstje van beste datingsite voor alleenstaande vaders.

Bezoek Alleenstaande Papa’s

Alleenstaande Mama’sBezoek Alleenstaande Mama’s

De tegenhanger van alleenstaande-papas.nl is natuurlijk alleenstaande-mamas.nl. Ook hier zul je alleen maar vrouwen tegenkomen die al mama zijn. De kans dat zij een probleem hebben met het feit dat jij al vader bent, zal dan ook gering zijn. Deze datingsite is natuurlijk niet geschikt voor iedere alleenstaande vader die op zoek is naar een nieuwe vrouw, want vrijgezelle dames zonder kinderen zul je niet aantreffen op deze datingsite. Heb jij er geen probleem mee dat je toekomstige date ook alleenstaande ouder is, dan is alleenstaande-mamas.nl zeker het proberen waard!

Bezoek Alleenstaande Mama’s

LexaBezoek Lexa

Lexa.nl geldt al jaren als één van de grootste datingsites van Nederland. Lexa is niet specifiek gericht op alleenstaande vaders, maar door de enorme database zitten er voldoende leuke vrouwen tussen die op zoek zijn naar leuke mannen en het geen probleem vinden dat jij een alleenstaande papa bent. Het snelst groeiende datingplatform van Nederland heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept en wordt gezien als datingsite waar mensen serieus op zoek zijn naar een date en/of een relatie. Wanneer jij ook serieus op zoek bent is Lexa.nl dan ook echt een site die je als alleenstaande vader moet proberen.

Bezoek Lexa

Op de ouderwetse wijze

Op een site als datingsitekiezen.nl ligt de focus natuurlijk op online dating. Online datingsites zijn ideaal omdat je gericht kunt zoeken en in het geval van alleenstaande papa’s, snel de dames eruit kunt filteren die überhaupt geen interesse hebben in een man met kinderen. Scheelt weer een afknapper of blauwtje lopen tijdens een date met een leuke vrouw.

Maar onze ervaring leert ook dat veel alleenstaande vaders hun nieuwe partner gewoon op de ‘ouderwetse wijze’ ontmoeten; tijdens het boodschappen doen, op de crèche/school van je kind(eren), op de (sport)verenging, op je werk, in de kroeg, op een festival en ga zo maar door.
Het enige wat je er voor nodig hebt is een beetje lef. Spreek haar aan. Gewoon doen. Niet bang zijn. De brutaalste heeft uiteindelijk de halve wereld!


Hoe vind je een relatie als alleenstaande vader?

Als alleenstaande vader heb je het, net als single moeders, niet altijd even makkelijk. Naast alle zorg voor de kinderen, het huishouden, je werk en alle andere verplichtingen is het heel lastig om de tijd te vinden voor het zoeken van een leuke date. Daarom geven we jou als alleenstaande vader hieronder enkele handige tips wanneer je wel een nieuwe relatie zou willen vinden.


Flirt er maar flink op los

Datingsites zijn heel handig, maar echt niet de enige manier om aan leuke nieuwe contacten te komen. Spreek dus gewoon eens een leuke vrouw aan, maak spontaan een grapje, of glimlach om te beginnen gewoon eens aardig naar haar. Of het nu op je werk is, in de sportschool, in de supermarkt of gewoon op straat, flirten maakt het leven leuker en kan ook zomaar eens voor verrassende en leuke resultaten zorgen. Er zijn geen regels voor het flirten dus zeg of doe gewoon wat in je opkomt. Aandacht geven en zelfvertrouwen uitstralen is vaak al genoeg om de interesse van een vrouw te wekken.


Maak het beste van elke situatie

Als single ouder heb je vaak maar weinig tijd voor jezelf, dus je kunt maar beter het beste maken van elke situatie. Wellicht heb je bijvoorbeeld niet altijd zin om met je kinderen naar het indoor speelpaleis te gaan, maar maak gerust van de gelegenheid gebruik door een praatje aan te knopen met een leuke moeder die daar ook alleen met haar kinderen is. Terwijl de kinderen spelen is er altijd de mogelijkheid voor een praatje. Dat is altijd gezellig, ook als ze gewoon getrouwd blijkt te zijn. Maar wie weet is ze zelf ook wel single en ga je niet alleen met tevreden kinderen maar ook met haar telefoonnummer weer naar huis.


Durf te laten zien dat je een geweldige papa bent

Heel veel single vrouwen vinden het in theorie een groot probleem als een man al kinderen heeft. Daarom is het op datingsites ook vaak zo lastig voor alleenstaande vaders om op te vallen tussen de single mannen zonder kinderen. Maar de praktijk werkt gelukkig anders. Er zijn namelijk ook enorm veel vrouwen die direct voor een man smelten wanneer ze zien hoe lief en geduldig hij met kinderen is. De beste manier om te beoordelen hoe een man als vader zou zijn is tenslotte om hem daarbij in actie te zien. Zelfs vrouwen die bij hoog en bij laag beweren heus niet voor een man met kinderen te gaan zullen hun oerinstinct moeilijk kunnen negeren. Dat werkt natuurlijk vooral goed in het dagelijks leven en veel minder goed via internet. Maar doe er dus gerust je voordeel mee door volop te genieten van je vaderrol en te laten zien dat je een geweldige papa bent.


Ga op vakantie met andere alleenstaande ouders

Wist je dat er speciale campings, vakantieparken en reizen zijn voor alleenstaande ouders met hun kinderen? Maak daar dus gerust gebruik van. Je kinderen hebben dan een topvakantie en zelf kun je kennis maken met andere single ouders, waarbij natuurlijk vooral de alleenstaande moeders je interesse zullen hebben. Het is nog veel te vroeg om over een samengesteld gezin na te gaan denken, maar wanneer jouw kinderen goed met die van haar overweg kunnen is dat natuurlijk altijd een voordeel. En ook als je niet direct relatiemateriaal tegenkomt tussen de aanwezige single moeders kun je nog altijd leuke vriendschappen opdoen met mannen en vrouwen die ook in hun eentje voor hun kinderen zorgen.


Verwacht niet teveel van gewone datingsites

Veel single vaders die online daten kennen wel de situaties waarin je ineens niets meer van een vrouw hoort nadat je je kinderen ter sprake hebt gebracht. Ook jij zult wellicht al eens keihard zijn afgewezen vanwege je kroost. Dat komt voort uit wat we al eerder noemden: veel vrouwen vinden een man met kinderen niet interessant vanuit hun ideaalbeeld. Daten via internet maakt het nu eenmaal makkelijker om een soort perfecte partner in gedachten te houden en een man met kinderen voldoet vaak niet aan dat beeld. Je wordt daardoor klakkeloos afgeserveerd zonder dat je hebt kunnen laten zien wat voor leuke vent je eigenlijk bent. En dat terwijl die vrouw in het echt wellicht als een blok voor je zou zijn gevallen, met of zonder kinderen. Verwacht om die reden dus niet teveel van gewone datingsites want daar als single vader (of moeder) een date vinden is gewoon echt heel lastig.


Wees eerlijk over je situatie en dus ook over je kinderen

Als je al een paar keer bent afgewezen (of na het noemen van je kinderen simpelweg werd genegeerd) kun je soms in de verleiding komen om je kinderen tijdens het daten te gaan verzwijgen. Helaas is dat zelden een goed idee, want op een bepaald moment zal de waarheid toch boven tafel moeten komen. De vrouw die je hebt leren kennen zal zich dan ongetwijfeld flink in de maling genomen voelen en dat is natuurlijk ook wel terecht. Er is een grote kans dat je ook dan niets meer van haar zal horen. Maar uiteindelijk wil je als trotse vader ook je kinderen niet hoeven verzwijgen, want daarmee doe je hen en ook jezelf tekort. Wees dus altijd eerlijk en zoek manieren om vrouwen te ontmoeten die geen enkel probleem hebben met een man die al vader is.


Benader vooral vrouwen die zelf ook kinderen hebben

Wanneer je als alleenstaande vader in contact wilt komen met leuke vrouwen, dan heb je kort gezegd de keus uit vrouwen met en zonder kinderen. Je pijlen richten op vrouwen die zelf geen kinderen hebben is altijd een optie, maar de kans is een stuk kleiner dat ze je aantrekkelijk relatiemateriaal zal vinden. Veel single vrouwen die op de lange termijn een kinderwens hebben vinden een relatie met een man die dat allemaal al eens heeft meegemaakt geen aanlokkelijk idee. En vrouwen die geen kinderen hebben omdat ze die niet willen zitten helaas vaak ook niet op die van jou te wachten. Daarom is het vaak het meest kansrijk om single vrouwen te zoeken die zelf ook al kinderen hebben.


Word lid van datingsites voor single vaders

Een relatie vinden als je een alleenstaande vader bent kan best wel lastig zijn. Zoals je op deze pagina kunt zien zijn er daarom ook al heel wat datingsites waar je als single papa terechtkunt om te daten. De beste tip is dus om daar altijd ook gebruik van te maken, want je ontmoet er uitsluitend vrouwen die zelf ook kinderen hebben of die er helemaal geen problemen mee hebben wanneer de man die wel al heeft. Je hoeft dan in tegenstelling tot daten op gewone datingsites nooit iets uit te leggen of jezelf te verantwoorden, wat natuurlijk wel zo prettig is.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies