Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

(Online) daten als je zwanger bent; hoe pak je dat aan?

(Online) daten als je zwanger bent; hoe pak je dat aan?

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Daten an sich is nog niet zo eenvoudig. Laat staan wanneer je zwanger bent. Niet iedere man zit er immers op te wachten om een zwangere vrouw te daten en in de toekomst wellicht het kind van een ander op te voeden. Hoe pak je het dan aan, als je in verwachting bent maar niet meer samen met de vader van je toekomstige kindje? In dit artikel geven we je antwoord op die vraag en hebben we de beste online datingsites voor je verzameld waar je als zwangere vrouw toch die prins op het witte paard nog kan gaan vinden.


Daten tijdens je zwangerschap

Het is natuurlijk niet de meest ideale situatie waarin je terecht kan komen: zwanger van een man waar je niet meer mee samen bent. Misschien was je zwangerschap per ongeluk, maar misschien ben je wel aan de kant gezet door je ‘droomvent’ nadat hem ten gehore kwam dat je in verwachting was. Er kunnen 1001 redenen voor zijn, maar de situatie is momenteel nu eenmaal zoals die is. Dan kun je er maar beter het beste van maken natuurlijk.

Enerzijds wil je ongetwijfeld het beste voor je kindje. Hij of zij heeft een papa nodig en het maakt het leven een stukje eenvoudiger wanneer je samen met iemand een kind opvoedt. Anderzijds wil je voor jezelf natuurlijk ook het beste. Een man die je waardeert om wie en hoe je bent. Je accepteert in al je facetten. En dus ook je ongeboren kroost.

Dat dit niet zo eenvoudig is moge duidelijk zijn. Gelukkig is er vandaag de dag een enorm grote optie bijgekomen om toch je droomman aan de haak te slaan als je zwanger bent van een ander: daten via het internet! Niet langer ben je afhankelijk van de mannen die je per abuis tegen komt in het echte leven. Je kunt op online datingsites zeer gericht zoeken en ook al zijn het er niet enorm veel; er zijn zeker wel mannen die met je willen daten terwijl je zwanger bent. We hebben hieronder de beste datingsites voor je op een rijtje gezet waar je deze mannen kunt vinden.


Alleenstaande Mama’sBezoek Alleenstaande Mama’s 

Het mag geen geheim zijn voor wie deze datingsite is bedoeld. Met zo'n naam zijn twee dingen zeker: jij kunt je als (toekomstige) alleenstaande moeder inschrijven op deze online datingwebsite en de mannelijke leden die zich hier inschrijven weten maar al te goed wat hun te wachten staat. Zo is voor iedereen van tevoren duidelijk wat men kan verwachten op Alleenstaande Mamas. Over het algemeen zijn de leden die zich op deze website inschrijven op zoek naar een serieuze relatie. Ze hebben logischerwijs al wat ervaring met relaties en die zijn niet zo goed geëindigd. Zij zoeken hun geluk op deze website en vinden veelal waar ze naar op zoek zijn. Registreren is helemaal gratis. Je kunt dus rustig op je gemak rondkijken of jouw droomman aanwezig is op Alleenstaande-Mamas.

Bezoek Alleenstaande Mama’s

LexaBezoek Lexa 

Lexa richt zich niet specifiek op alleenstaande ouders of vrouwen die zwanger zijn en op zoek zijn naar hun prins op het witte paard. De reden dat we Lexa toch hebben opgenomen in dit lijstje is simpel: de website heeft een enorm ledenbestand, wellicht zelfs het grootste van heel Nederland. Dit vergroot natuurlijk je kansen om je droomvent aan de haak te slaan, zelfs met je huidige zwangerschap. Bij Lexa kun je prima via de website en de app op zoek gaan naar leuke mannen, maar de Lexa Events zijn inmiddels uitgegroeid tot een waar fenomeen. Via deze datingsite heb je dus ook de mogelijkheid om mannen in het 'echte leven' te ontmoeten, hetzij met een beetje hulp van Lexa. Inschrijven is wederom gratis zodat je eerst kunt ontdekken of deze datingsite past bij wat je zoekt.

Bezoek Lexa

PepperBezoek Pepper 

Een groot nadeel van veel datingsites zijn de ellenlange profielteksten die je moet invullen. Bovendien leest niet iedereen de profielen goed door en zodoende kunnen mannen er dus simpelweg overheen lezen in je profiel dat je momenteel zwanger bent (als je dat überhaupt besluit in je profiel te vermelden). Om die reden hebben we Pepper opgenomen in dit lijstje. Bij Pepper draait het namelijk om foto's en afbeeldingen. Via een fotocollage kun je eenvoudig aangeven wie je bent en waar je van houdt. Ideaal dus om subtiel je (beginnende) buikje te tonen via een foto. Zo weten potentiële matches direct dat je zwanger bent en komen ze er niet pas halverwege in een gesprek achter. Dit kan een hoop nare reacties voorkomen en dat maakt Pepper een ideale datingsite voor als je zwanger bent en toch op zoek bent naar een nieuwe date. Ook op deze datingsite is het inschrijven gratis en verlies je er dus helemaal niets mee wanneer je je registreert.

Bezoek Pepper

Daten om uiteenlopende redenen

Tot dit punt in dit artikel zijn we er vanuit gegaan dat je op zoek bent naar een partner voor het leven. Een papa voor je ongeboren kindje. Een man waar je oud en gelukkig mee gaat worden. Natuurlijk hoeft dit niet altijd het motief te zijn waarom je zou willen daten tijdens je zwangerschap. Misschien ben je gewoon op zoek naar leuke contacten. Om eens een avondje bios te pakken of een lekker hapje te gaan eten. Misschien mis je iemand die je knuffelt en eens over je groeiende buik aait. Misschien mis je vooral de seks en ben je daarom juist op zoek naar een eenmalige seksdate. Kan natuurlijk ook allemaal.

De hierboven benoemde datingwebsites kunnen voor al deze doelen gebruikt worden. Alleen de website Alleenstaande-Mamas is wellicht wat minder geschikt, omdat de meeste leden op deze website toch vooral op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Natuurlijk kun je ook op de ouderwetse manier een leuke date regelen. Via vrienden, familie of collega’s bijvoorbeeld. Of via de sportvereniging, de gym of iedere andere willekeurige locatie waar je leuke mannen kunt ontmoeten. Houd er dan wel rekening mee dat je soms tegen minder leuke reacties aan kan lopen.

Op de hierboven beschreven datingsites kun je vrij eenvoudig aangeven dat je zwanger bent. Tijdens daten in ‘real life’ is dit natuurlijk niet iets wat je direct over tafel gooit en het is – zeker in het begin van je zwangerschap – niet altijd aan je af te zien. Als het onderwerp dan ter sprake komt, kan een man gechoqueerd zijn en misschien niet goed weten hoe hij er op moet reageren. Sommige mannen kunnen dan nog wel eens lomp uit de hoek komen en voor nare reacties zorgen. Met alle hormonen die door je lijf gieren kan het dan niet altijd even eenvoudig zijn om hier goed mee om te gaan.

Wellicht is het dan ook beter om te voorkomen, dan om te genezen. Uiteindelijk draait deze periode immers vooral om jou en je aanstaande zoon of dochter. Daten kan daarbij leuk zijn, maar moet vooral ook leuk blijven. Bezint eer ge begint dus!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement