Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Wat is casual dating en op welke datingsites moet je zijn?

Swingers
Wat is casual dating en op welke datingsites moet je zijn?

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Wel de spanning en het plezier van daten, maar niet de verantwoording en de verplichtingen die bij een vaste relatie horen? Dan is casual daten misschien iets voor jou! Klinkt een leuke of spannende date met een interessant persoon op vrijblijvende basis je als muziek in de oren, maar weet je niet goed op welke sites je moet zijn? Lees dan verder, want in dit artikel hebben we een aantal websites voor je verzameld waar je het gemakkelijkst aan een spannende date komt.

Casual daten in Nederland

Casual daten. Steeds meer mensen doen het. Ze zijn wel op zoek naar een leuke spannende date, maar niet per se als doel om daar een vaste relatie aan over te houden inclusief alle bijkomende verplichtingen en verantwoordelijkheden.
Wellicht ben je meer het type “vrije vogel” of ben je gewoonweg te druk met je carrière om je te storten in een ingewikkelde relatie. Dan zijn datingsites die zich richten op vrijblijvend daten een uitkomst. Voor jou hebben we 3 datingsites op een rijtje gezet waar je gelijkgestemde mannen en vrouwen tegen komt, die net als jij, op zoek zijn naar een casual date.


PepperBezoek Pepper 

Dé website waar volgens singles de leukste vrijgezellen van Nederland op zitten mag niet ontbreken aan dit lijstje. Pepper heeft een enorme database met leden die op zoek zijn naar verschillende zaken. Je vindt er bijvoorbeeld mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, maar een groot deel van de singles op Pepper is ook wel op zoek naar nieuwe contacten om casual mee te daten.

Schrijf je gratis in bij Pepper

SeksbuddyBezoek Seksbuddy 

Als je kijkt naar de betekenis van casual daten kom je al gauw op 'seksdating' en waar kun je beter een seksbuddy vinden dan op Seksbuddy.nl? De leden op deze website zijn duidelijk over hun intenties: casual daten zonder al teveel poespas. Heb je een leuk lid gezien op Seksbuddy.nl? Dan kun je een bericht sturen om de volgende stap te zetten naar casual dating.

Schrijf je gratis in bij Seksbuddy

C-DateBezoek C-Date 

Deze website is puur en alleen ingericht voor casual dating, de C in de titel is zelfs een afkorting voor casual. Als je zonder te veel verantwoordelijkheden lekker online wilt daten, is deze website zeker een aanrader. Inschrijven is erg gemakkelijk en de ledendatabase van C-Date bevat leden door heel Nederland.

Schrijf je gratis in bij C-Date

Second LoveBezoek Second Love 

In navolging van Seksbuddy.nl is SecondLove een goede aansluiting. Secondlove.nl is een platform voor mensen die de spanning zoeken van het daten terwijl ze al een relatie hebben. Het grote voordeel van SecondLove is natuurlijk dat het merendeel van de leden al een relatie heeft. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je casual date na verloop van tijd meer van je gaat verlangen. Een en al vrijheid-blijheid op SecondLove.nl.

Schrijf je gratis in bij Second Love

Wat is casual daten eigenlijk?

De term is nu al een paar keer gevallen en misschien heb je je al een paar keer achter de oren gekrabd omdat je niet goed weet wat casual daten nu precies betekent.

Casual daten is daten zonder de bedoeling dat er een volledige relatie uit voort komt waarbij je je bindt aan een partner voor een langere tijd. Casual daten is meer gericht op spanning en avontuur en wat er eventueel meer uit een date komt, is mooi meegenomen.

Is casual daten dan niet gewoon daten puur voor de seks? Ja en nee. Je zou een verschil kunnen benoemen tussen casual dating en seks dating. Bij dates waarbij het puur en alleen om de seks gaat wordt het hele “wining en dining” principe vaak overgeslagen. Het draait hierbij puur en alleen om het fysieke aspect en het mentale stuk is niet van belang. Je spreekt af. Doet je ding. En gaat weer.

Bij casual daten kan het best dat je ‘gewoon op date gaat’, maar de intentie is simpelweg anders; je geniet van het moment en hebt niet al te veel verwachting omtrent de toekomst. Het is vrijblijvend en jullie zien later wel waar het daten op uitdraait.

De valkuilen van casual dating

Met de toename van de populariteit van casual dating is tevens een toename van datingsites merkbaar, die gespecialiseerd zijn in het samenbrengen van mensen voor losse contacten. Een goede ontwikkeling, maar is dit wel iets dat iedereen kan doen?

Vooral vrouwen hebben nog wel eens de neiging om veel sneller een emotionele band te vormen met iemand en de verleiding van een serieuze relatie ligt dan al weer gauw op de loer.
Voordat je je stort in de wereld van casual dating, is het goed om bij jezelf na te gaan of casual daten wel iets is wat echt bij je past. Kun je het fysieke van het emotionele scheiden? Weet je zeker dat je op zoek bent naar een los contact of verlang je stiekem toch naar een vaste relatie?

Het gevaar van verliefdheid en de verwachtingen die daaruit ontstaan ligt altijd op de loer. Blijf dan ook vooral eerlijk. Naar jezelf. En naar elkaar. Zo voorkom je valse hoop en/of teleurstellingen. Voor jezelf. Maar zeker ook voor de ander. Want casual daten is alleen leuk zolang jullie beiden weten wat de precieze intentie is.

Have fun!
Is casual dating iets voor jou? Ga op onderzoek uit en wellicht past een van de genoemde websites wel bij jou! We hebben deze drie sites voor je uitgelicht maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Je vindt ze allemaal, hier op datingsitekiezen.nl.
Veel plezier met het zoeken naar een leuke date, maar vooral met het casual daten zelf!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement