• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 27 apps
  • 465 tips & artikelen

je ex heeft een ander

Wat doe je als je ex een ander heeft?

Relatieproblemen  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Jij en je ex zijn uit elkaar. Om wat voor reden dan ook. En dan gebeurt waar je bang voor was; je verneemt dat je ex een ‘ander’ heeft. Hoe ga je hier het best mee om? We proberen je een hart onder de riem te steken met onderstaand artikel.

Wat doe je als je ex een ander heeft?
Wanneer een relatie is stukgelopen, dan brengt dat vaak pijn en verdriet met zich mee. Het kan zijn dat jij en je partner samen besloten hebben een punt achter de relatie te zetten, maar het kan ook slechts vanuit één kant gekomen zijn.
Hoe dan ook, zul jij na een stukgelopen relatie door moeten gaan met je leven. Wanneer je ex vervolgens een nieuwe liefde vindt, maakt dat het verwerkingsproces er niet makkelijker op. Sterker nog, wanneer jij je ex samen met zijn of haar nieuwe partner ziet, kan dat veel sterke of negatieve gevoelens losmaken.

Dat wil je niet, dus ga je een manier zoeken om geen roet in je eten te laten verschijnen. Online daten is een voorbeeld van zo’n manier, daarom hebben wij drie datingsites voor je verzameld die soelaas en plezier kunnen bieden.


Parship

Hoe groter het ledenaantal, hoe groter de kans dat jij iemand vindt waarmee je een klik zult hebben. Parship, ook wel de grootste datingsite van Nederland genoemd, heeft zoveel leden dat het absoluut geen probleem moet zijn om in ieder geval een paar leuke gesprekken te beginnen met mensen waarmee jij dezelfde interesses deelt. Daarnaast kun je gericht zoeken en selecteert het systeem automatisch matches op basis van jouw voorkeuren. Laat je lekker afleiden door je aan te melden, een aantrekkelijk profiel aan te maken en te laten zien dat jij vrijgezel bent. Grote kans dat daar nieuwe contacten uit voortvloeien waar mogelijkerwijs meer in zit.

Bezoek Parship

Pepper

Pepper biedt een goede manier om je gedachten te verzetten. Op dit platform speelt het visuele aspect namelijk een grote rol en is het de bedoeling dat jij afbeeldingen verzamelt die ècht iets vertellen over jezelf. Vervolgens kun je met deze fotocollage aan potentiële matches laten zien wie jij bent en wat jij leuk vindt. Vind je een element van iemand’s profiel leuk, dan kun je dat kenbaar maken. Ook kun je direct contact leggen met iemand door een berichtje naar iemand te sturen. Door je aan te melden op Pepper, besteed je tijd aan jezelf en kun jij vervolgens iemand leren kennen die het denkwerk over jouw ex en de nieuwe liefde als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

Bezoek Pepper
lexa homepagina

Lexa

Zoek je een datingsite met een enorm arsenaal aan mogelijkheden, dan ben je bij Lexa aan het juiste adres. Deze site biedt niet alleen uitgebreide chatmogelijkheden via de Lexa Messenger, ook kun je foto’s met andere leden delen en kun je zelfs digitaal flirten. Na aanmelding kun je je bezig houden met de vragenlijst die Lexa je voorschotelt. Door hier tijd en energie in te steken, kun je je profiel compleet maken en vergroot je de kans op reacties. Het ontmoeten van een leuk iemand is via Lexa sowieso geen probleem, daar er elke dag ontzettend veel mensen online zijn. En hoe meer tijd jij investeert in het ontmoeten van nieuwe mensen, des te minder jij over je ex en zijn of haar nieuwe partner nadenkt.

Bezoek Lexa

Geen druk
Dat jouw ex een nieuwe liefde heeft gevonden, wilt niet zeggen dat je druk moet voelen om ook een nieuwe vriend of vriendin aan de haak te slaan. Realiseer je, dat jij vrijgezel bent en vrij bent om te gaan en staan waar jij wilt. Dit biedt je een mooie gelegenheid om tijd te spenderen aan het ondernemen van leuke activiteiten met bijvoorbeeld je vrienden of vriendinnen. Organiseer een leuke dag uit naar een pretpark of sleur je maatjes mee naar een kekke film.
Ongetwijfeld gaat dat de afleiding bieden die jij nodig hebt, want dat je afleiding kunt gebruiken wanneer je nog veel met je ex in je hoofd zit moge duidelijk zijn.

Uiteraard ben je ook vrij om eens even flink de bloemetjes buiten te zetten door op stap te gaan. Onder het genot van een drankje even met de voetjes van de vloer en genieten van goede muziek. Het bezoeken van een concert van jouw favoriete artiest is ook geen slecht idee. Zo zijn er talloze manieren te bedenken om te genieten van je vrijgezelle bestaan en niet te denken aan de nieuwe relatie van je ex.

Ga in ieder geval niet bij de pakken neerzitten, ook al doet het pijn jouw ex met een ander te zien. Natuurlijk mag je even verdrietig zijn, maar raap jezelf daarna gauw weer op, droog je tranen en steek tijd in het terugkrijgen van de lach op je gezicht. Dat maakt je een veel leuker mens en zo vergroot jij de kans dat anderen je willen leren kennen.
Of je je nu aanmeldt op een datingsite of je geluk beproeft in de discotheek, wanneer je positief blijft zul je daar uiteindelijk misschien wel mooiere vruchten van plukken dan degene die je had.foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement