Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Moslim dating: hoe ontmoet je een moslima of moslim man?

Moslim dating: hoe ontmoet je een moslima of moslim man?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wat iedereen vandaag de dag ook denkt, vindt of schrijft; wij van datingsitekiezen.nl vinden we dat we in een mooi land leven. Zoveel verschillende soorten mensen op zo’n klein stukje aarde. Het blijft bijzonder. Alhoewel polarisatie de laatste jaren een grotere rol is gaan spelen binnen onze maatschappij, hebben wij alsnog de missie om mensen bij elkaar te brengen. Of dit nu moslims onderling is, of dat je als Nederlander op zoek bent naar een moslima of moslim man; in dit artikel vertellen we je hoe je ze het beste kunt vinden!

Date met een moslima of moslim

Wie om zich heen kijkt kan niet ontkennen dat de moslimgemeenschap een belangrijk onderdeel vormt van onze maatschappij. Vanuit alle landen zijn er wel moslims in Nederland te vinden: Turken, Marokkanen, Syriërs, Iraniërs, Irakezen en ga zo maar door.

Voor veel moslims is het geloof een belangrijk aspect binnen het leven, al zijn veel moslims die woonachtig zijn in Nederland niet geheel strikt aan de geloofsovertuiging. Zo wordt er bijvoorbeeld lang niet altijd 5 maal gebeden op een dag en er zijn ook moslims die weliswaar gelovig zijn, maar bijvoorbeeld niet deelnemen aan de jaarlijkse Ramadan.

Zij groeien op in een Westerse wereld. Een wereld die openstaat voor vermenging van geloven, culturen en ras. Het is dan ook niet zo gek dat we het steeds vaker zien: een moslim man met een Westerse vrouw of een moslima met een oer-Hollandse jongen. Maar natuurlijk zijn er ook zat moslims in Nederland die liever een partner kiezen die qua geloofsovertuiging het beste bij hun past. Bij welke groep je ook ‘hoort’; hieronder hebben we de beste datingsites voor je verzameld waar je moslima’s en moslim mannen kunt vinden!

 


Muslima.comBezoek Muslima.com

Muslima is de grootste datingsite voor Moslims in de wereld. Op Muslima.com vind je duizenden Islamieten die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Omdat deze datingsite internationaal georiënteerd is, kom je gemakkelijk in contact met singles in Marokko, Turkije of andere Islamitische landen. Ook moslims in Nederland vind je gemakkelijk via deze datingsite.

Bezoek Muslima.com

LexaBezoek Lexa

Lexa is al sinds jaar en dag één van de grotere datingsites van Nederland. Je vindt er van alles: jong-oud, groot-klein, atheïst-moslim. Met zo'n grote ledendatabase als die van Lexa.nl kan het dan ook haast niet anders dan dat je hier leuke moslim mannen en vrouwen gaat tegenkomen. Zoeken kan via de uitgebreide zoekfunctie erg gericht en contact leggen is via de website, maar ook de app, zo gedaan.

Bezoek Lexa

ParshipBezoek Parship

Parship.nl was een website speciaal voor hoger opgeleiden, maar tegenwoordig is de website voor iedereen toegankelijk. Wel is het serieuze karakter van de website gebleven. Vluchtige tussendoortjes vind je dan ook niet gauw op Parship, maar wie op zoek is naar een serieuze relatie met een moslim man of muslima kan op Parship.nl prima terecht. Inschrijven is helemaal gratis (net als bij de overige twee overigens) zodat je rustig op je gemak kunt rondkijken of er op Parship te vinden is wat je zoekt.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper

Pepper.nl verschilt qua werkwijze enorm van de andere twee genoemde datingsites. Bij Lexa en Parship vul je namelijk een profiel in, maar bij Pepper.nl kun je door middel van een fotocollage echt laten zien waar jij voor staat. Dit zorgt er voor dat het publiek op Pepper.nl hip, open-minded en avontuurlijk is en behoorlijk uiteen loopt qua interesses. Qua grootte van de ledendatabase doet Pepper bijna niet meer onder ten opzichte van de overige twee en daarom is ook Pepper.nl een prima plek om op zoek te gaan naar leuke moslim mannen of vrouwen.

Bezoek Pepper

Zijn er ook andere manieren?

Natuurlijk hoef je niet per se het internet op om een leuke moslim man of moslima te leren kennen. Er zijn tal van andere manieren die in feite niet verschillen van de werkwijze die Westerlingen hanteren. Er zijn genoeg moslim mannen en vrouwen die ook gewoon op stap gaan, mee doen aan een speeddate avond of een ander single event bezoeken. Toch zijn er wel een paar specifieke plekken waar je naar toe kunt gaan om in contact te komen met moslims.

Horeca gelegenheden

In iedere grote stad (en tegenwoordig ook wel in de kleinere dorpen) vind je buitenlandse eetgelegenheden waar moslims samen komen om te genieten van gerechten uit hun eigen cultuur. Bezoek je zo’n horeca gelegenheid, dan kun je niet alleen rekenen op zat leuke moslim mannen en vrouwen om je heen, maar ook nog eens genieten van overheerlijke gerechten die je in overige restaurants nooit geserveerd zou krijgen.

Speciale feestjes

Binnen de moslimgemeenschap worden er regelmatig themafeesten georganiseerd waarbij gelijkgestemden samen komen. Als Westerse man of vrouw zal je er wel rekening mee moeten houden dat je de vreemde eend in de bijt bent. Vaak zijn dit namelijk toch wel feesten waar eigenlijk alleen maar moslims op af komen en er heerst vaak een groot “ons-kent-ons-gehalte”. Ben je hier tegen bestand en ga je een leuke uitdaging niet uit de weg? Trek dan je dansschoenen aan en bezoek eens zo’n themafeest.

Op de markt

In Nederland wordt er in bijna elke plaats wel een lokale markt georganiseerd eens (of meerdere keren) per week. Omdat veel moslims toch wel hun roots in het buitenland hebben liggen is het voor hen niet meer dan normaal om de markt op te gaan om verse producten te scoren. Het is dan ook een prima plek om moslim mannen en moslim vrouwen tegen het lijf te lopen. Kom je niets leuks tegen? Dan ben je in ieder geval op de juiste plek om goedkoop verse producten in te kopen. Al hebben we de gulden niet meer: op de markt is je gulden vaak nog steeds een daalder waard!

Zelf nog tips?

Heb je na het lezen van dit artikel zelf nog een goede tip die eigenlijk niet mag ontbreken in dit artikel? Laat het ons dan weten via een reactie hieronder. Reacties worden door ons, én de overige lezers, enorm gewaardeerd!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies