Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Is datingsite OkCupid beschikbaar in Nederland?

Is datingsite OkCupid beschikbaar in Nederland?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Een datingsite met Cupido in de naam, dat klinkt veelbelovend. Wie naar de website van OkCupid surft, ziet dan ook meteen met koeienletters staan dat het platform de beste gratis datingsite op aarde is. Maar is dat ook zo? En is OkCupid ook beschikbaar in Nederland? Je komt erachter in dit artikel.

Wat is OkCupid?

OkCupid is een van oorsprong Amerikaanse online datingsite en werd opgericht in 2004. Sindsdien is de site uitgegroeid tot één van de grootste datingsites ter wereld en barst de ledendatabase bijna uit zijn voegen. Wat OkCupid onderscheidt van de meeste andere online datingsites zijn de mogelijkheden die je als niet-betalende gebruiker krijgt. Je kunt bijvoorbeeld kosteloos berichten lezen en versturen. Daarnaast is het matchingsysteem gebaseerd op mathematische berekeningen en kun je bijna eindeloos vragen beantwoorden die leiden tot nog meer en vooral ook betere matches.

Hoewel OkCupid gewoon toegankelijk is voor Nederlanders (je kunt jezelf aanmelden met je Facebook-profiel of een werkend e-mailadres), is de site volledig Engelstalig en is er (nog) geen Nederlandse versie beschikbaar. Buiten dat heeft OkCupid een internationaal karakter en bestaat de kans dat je een match vormt met iemand die aan de andere kant van de planeet woont. Niet echt ideaal voor een date dus. Gelukkig zijn er alternatieven in Nederland waarmee je beter uit de voeten kunt.


LexaBezoek Lexa

Ook wanneer je niet bekend bent met online datingsites, is de kans groot dat je de naam “Lexa” als eens voorbij hebt horen komen. Lexa besteedt namelijk veel tijd en aandacht aan het vergroten van de naamsbekendheid en niet zonder succes. Het platform is één van de grootste datingsites van ons land en heeft inmiddels vele liefdjestouwtjes aan elkaar geknoopt. Lexa is een uitstekend alternatief voor OkCupid omdat de leden zich in Nederland bevinden en gratis leden ook op deze site veel mogelijkheden krijgen. Als gratis lid kun je niet alleen bekijken welke leden op dit moment online zijn, ook kun je (beperkt) berichten sturen en ontvangen en krijg je met de shuffle optie elke dag een flink aantal partnervoorstellen. Leden die liever een smartphone gebruiken in plaats een computer kunnen gebruik maken van de gebruiksvriendelijke Lexa App. Naast de digitale mogelijkheden is Lexa ook in de buitenwereld actief en organiseert het platform regelmatig events, waar je heen kunt gaan om andere singles te ontmoeten. Het totaalpakket dat Lexa aan singles biedt maakt de site zeker de moeite waard om eens te proberen.

Bezoek Lexa

Badoo

Net zoals OkCupid is Badoo een internationale website waarbij aanmelden en het gebruik van de basisfunctionaliteiten geen cent kost. Het grote verschil met OkCupid is dat Badoo werkt op basis van locatie en je koppelt aan mensen die bij jou in de buurt wonen. Hoewel Badoo zich in eerste instantie profileert als een “vriendensite”, wordt het platform ook veelvuldig gebruikt om een date of een nieuwe liefde te vinden. De site biedt de gebruiker uitgebreide mogelijkheden, waaronder een handige zoekfunctie. Ook kun je een fotospel spelen waarbij je in een rap tempo een hoop verschillende mensen voorbij ziet komen. Heb je je oog op iemand laten vallen? Dan kun je dat met een simpele klik meteen aangeven. Zit je liever niet constant achter je pc? Schakel dan over naar de Badoo-app, waarmee je “on the go” je zoektocht naar een date of nieuwe liefde kunt voortzetten.


Relatieplanet

De online datingsite Relatieplanet is een platform dat qua functionaliteiten en gebruiksgemak zeker niet onderdoet voor OkCupid. Ook op Relatieplanet kun je je gratis aanmelden en krijg je als gratis lid een hoop functionaliteiten tot je beschikking. Het op een creatieve manier aankleden van je profiel bijvoorbeeld.

Relatieplanet biedt leden namelijk de mogelijkheid om een fotocollage te maken, met daarin afbeeldingen van je favoriete band of keuken en natuurlijk spraakmakende foto’s van jezelf of van activiteiten die je graag onderneemt. Iemand die jouw profiel bezoekt, krijgt op deze manier een bonte verzameling “jou” te zien, iets dat in de regel veel aantrekkelijker is dan een boekverslag over jezelf. Als gratis lid ontvang je niet alleen matches, maar kun je ook berichten ontvangen en kun je gebruik maken van de uitgebreide zoekfunctie. Ook kun je aangeven dat je iemand ziet zitten door een “like” te geven. Betalende gebruikers kunnen weliswaar zelf ook berichten sturen, maar een kosteloos goed begin is het halve werk, toch?


Waarom is OkCupid zo populair?

OkCupid is sinds de oprichting uitgegroeid tot een ware dating-kolos. De enorme populariteit is onder andere toe te schrijven aan de open structuur, het enorme aantal leden (altijd wel iemand online) en de vragenlijst op basis waarvan matches worden bepaald. Wij mensen vinden het namelijk enorm leuk om vragen over onszelf te beantwoorden en daar speelt OkCupid handig op in met een vragenlijst waar je u tegen zegt. Die vragenlijst is gevuld met interessante vragen die andere gebruikers opgesteld hebben en daar zitten zeker een aantal creatieve pareltjes tussen.

In principe kun je met gemak 24 uur vullen met het beantwoorden van vragen. Daarbij geldt: hoe meer vragen je beantwoordt, hoe nauwkeuriger je matches berekend worden.
Misschien wel één van de belangrijkste oorzaken waarom OkCupid zo populair is, is het feit dat er gewoon contact gelegd kan worden met andere leden zonder dat men daarvoor hoeft te betalen. We houden van gratis. Dat maakt OkCupid heel laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die internet tot zijn of haar beschikking heeft.


OkCupid is minder geschikt voor Nederlanders

Zoals in het begin van dit artikel aangegeven is OkCupid een van oorsprong Amerikaans dating platform en heeft het een internationaal karakter. Dat betekent dat je als Nederlander zijnde matches kunt krijgen met dames en heren uit bijvoorbeeld Texas, maar ook uit Toronto. Dat is leuk wanneer je nieuwe contacten op wilt doen en het gewoon bij een praatje wilt houden, maar minder leuk wanneer je op zoek bent naar een date (tenzij je een gelukkige eigenaar bent van een privéjet). Dat maakt het bijzonder moeilijk een match te vinden die zich om de hoek bevindt. OkCupid is echter wel weer handig wanneer je op reis gaat naar of stage gaat lopen in het buitenland, maar dat laten we voor nu even buiten beschouwing.

Wanneer je op zoek bent naar een date en je wilt deze vinden via een online datingsite die niet meteen vraagt om je zuurverdiende centjes, probeer dan één van de bovenstaande opties eens. De mogelijkheden die je krijgt als gratis lid zijn zeer uitgebreid en vind je zeer waarschijnlijk sneller een date op deze sites, dan via OkCupid.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies