Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe ontmoet je Italiaanse vrouwen?

Hoe ontmoet je Italiaanse vrouwen?

Laatst bijgewerkt: 16 augustus 2022

Italiaanse vrouwen behoren volgens velen tot de mooiste en aantrekkelijkste vrouwen in de wereld. Naast een oogverblindende uitstraling hebben ze een goed gevoel voor stijl, een passievol karakter en bovendien koken ze goed en graag. Wie droomt daar nu niet van? Hoop jij ook een prachtige Italiaanse vrouw te leren kennen, maar weet je niet hoe?

Lees snel verder, want in dit artikel hebben we de beste manieren om in contact te komen met vrouwen uit Italië voor je op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we ook nog een aantal handige tips voor jou verzameld waarmee je rekening moet houden als je Italiaanse vrouwen wilt daten.


Beste 3 datingsites met Italiaanse vrouwen

Dankzij het internet is het de dag van vandaag mogelijk om nieuwe mensen te leren kennen zonder dat je daarvoor veel moeite moet doen. Het kan immers gewoon vanuit je sofa of vanachter je computer. Hoop jij ook zo eenvoudig een mooie Italiaanse vrouw te ontmoeten? Dan kun je volgens ons best een account aanmaken op (een van) onderstaande datingsites:


LexaBezoek Lexa

Lexa is een van de grootste en populairste datingsites. De site heeft een enorme ledendatabase, dus het kan niet anders dan dat je op Lexa.nl ook Italiaanse vrouwen gaat vinden. Of je nu op zoek bent naar een leuke date of een duurzame relatie: je vindt het hier allemaal. Nadat je een profiel op de site aangemaakt hebt, kun je via de uitgebreide zoekfunctie precies en gericht zoeken naar je ideale match. Heb je een interessant profiel gevonden? Dan kun je via de chatfunctie in contact komen met de persoon in kwestie. Lexa biedt daarnaast ook een persoonlijk matchingsysteem aan en organiseert ook talloze events en borrels om elkaar offline te kunnen ontmoeten.

Bezoek Lexa

InternationalCupidBezoek InternationalCupid

InternationalCupid is een van de populairste internationale datingsites ter wereld. Deze site brengt singles uit alle landen ter wereld samen en richt zich specifiek op mensen die een internationale date willen versieren of een serieuze relatie willen opbouwen met een partner uit een ander land. Om je Italiaanse droomvrouw te vinden, kun je gebruik maken van de uitgebreide zoekmachine. Je hebt keuze uit heel wat zoekfilters om zo je perfecte match te vinden. Wil je graag de aandacht trekken van andere singles? Dan kun je het profiel van de gebruiker in kwestie liken of hem of haar meteen een persoonlijk berichtje versturen.

Bezoek InternationalCupid

ParshipBezoek Parship

Hoewel Parship een echte Nederlandse datingsite is, is het ook een goede plek om Italiaanse singles te ontmoeten die (tijdelijk) in Nederland wonen of hier op vakantie zijn. Deze website heeft immers een grote naamsbekendheid. Parship onderscheidt zich van andere datingsites vanwege het geavanceerde matchingsysteem. Zo moeten alle leden immers een persoonlijkheidstest invullen. Op basis van je antwoorden krijg je vervolgens elke dag een handvol partnervoorstellen te zien. Aan jou om op basis daarvan te beoordelen of je graag met iemand in contact wil komen. Heb je interesse? Dan kun je een glimlach of een berichtje sturen naar de persoon in kwestie.

Bezoek Parship

Waar let je op bij het daten van Italiaanse vrouwen?

Daten met Italiaanse vrouwen is uiteraard niet helemaal hetzelfde als daten met vrouwen uit Nederland. Er zijn immers heel wat culturele en sociale verschillen waarmee je rekening moet houden. We zetten de uitdagingen die je mogelijk te wachten staan als je gaat daten met een Italiaanse vrouw hieronder op een rijtje:

Persoonlijkheid van Italiaanse vrouwen

blank

Italiaanse vrouwen staan bekend als intense, zelfverzekerde en enthousiaste dames met een sterke mening. Hun enthousiasme uiten ze vaak door erg luid, druk en aanwezig te zijn. Bovendien zijn ze erg temperamentvol en weten ze ook hoe ze ruzie moeten maken. Je zult als partner van een Italiaanse vrouw dus af en toe water bij je wijn moeten doen, want ze houden wel van een beetje koppig zijn.

Daar staat wel tegenover dat ze zich met hart een ziel geven voor de personen waarvan ze houden. Ook in hun relaties zijn ze erg passievol; dat uit zich dan ook vaak in de slaapkamer.

Italiaanse vrouwen zijn opgevoed om alleen het beste van hun partner te verwachten. Ze verwachten dat je je gedraagt als een echte heer en haar goed behandelt, maar als ze iemand graag ziet zal zelf ze ook alles doen om die persoon gelukkig te maken.

Uiterlijk (veel sierraden)

Italiaanse vrouwen hechten veel belang aan hun uiterlijk en komen graag verzorgd voor de dag. Je zult hen niet snel betrappen op oude of gekreukte kledij. Zeker als ze een avondje uitgaan, halen ze alles uit de kast en mogen make-up, hakken en sierraden zeker niet ontbreken.

Bijgevolg verwachten ze dat ook hun mannen aandacht aan hun uiterlijk besteden. Uiteraard moet je niet steeds de nieuwste trends volgen, maar een elegante outfit en zelfverzekerde houding zal ze zeker weten te appreciëren.

Italiaanse cultuur

Eten en drinken zijn erg belangrijk in de Italiaanse cultuur. Italiaanse vrouwen zijn opgegroeid met de authentieke Italiaanse keuken. In vele Italiaanse families komt iedereen zelfs elk weekend samen om gezellig samen te koken. De meeste Italiaanse vrouwen koken dan ook graag en goed en houden van vers bereide voeding.

Wees dus voorzichtig om je match voor je eerste date mee te nemen naar een Italiaans restaurant, want dat zal voor haar waarschijnlijk niet kunnen tippen aan het eten van haar familie.

Familie is erg belangrijk in Italië

Dit brengt ons meteen bij het volgende puntje: eten brengt mensen samen. Familie is een erg belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur. Italiaanse families brengen graag samen tijd door en zullen er alles aan doen om elkaar zo vaak mogelijk te zien.

Ben je helemaal geen familiemens? Dan is een Italiaanse vrouw dus waarschijnlijk echt niets voor jou. Italiaanse vrouwen zijn namelijk erg loyaal aan hun familie en vrienden en ze zullen deze relatie nooit voor jou opgeven. Integendeel, ze zullen eerder proberen om jouw familie en vrienden samen te brengen met haar familie en vrienden, zodat jullie één grote groep vormen.

Daarnaast houden Italiaanse vrouwen ook erg veel van kinderen en kijken ze ernaar uit om moeder te worden.

Vanzelfsprekend: Italiaanse taal

Als je datet met iemand uit een ander land, krijg je uiteraard te maken met een taalbarrière. Hoewel de meeste Italianen tegenwoordig goed Engels spreken, zal het je zeker en vast helpen als je zelf (een beetje) Italiaans begrijpt en/of spreekt. Italianen vinden het namelijk erg charmant als buitenlanders moeite doen om een aantal zinnen en uitdrukkingen te leren. Wil je dus echt een goede indruk maken op je Italiaanse date of partner? Leer dan alvast hoe je haar een compliment kunt geven in haar eigen taal.


Hoe kun je offline Italiaanse vrouwen ontmoeten?

blank

Zoals je eerder in dit artikel al kon lezen, is de beste en eenvoudigste manier om Italiaanse vrouwen te leren kennen gewoon online. Via datingsites of datingapps kun je heel makkelijk zoeken op criteria die voor jou belangrijk zijn. Daarnaast zijn er zelfs sites die zich specifiek richten op het ontmoeten van singles uit andere landen. Ben je niet zo vertrouwd met het internet of voel je er niets voor om online te daten? Leer jij je droomvrouw toch liever in het echt kennen? Dan hebben wij voor jou de beste alternatieven om Italiaanse vrouwen offline te ontmoeten:

Italiaanse restaurants en cafés

Zoals eerder gezegd maakt eten een belangrijk deel uit van de Italiaanse cultuur. Italianen komen graag samen met de hele familie om te genieten van al het lekkers dat de Italiaanse keuken te bieden heeft. Hoewel ze het liefst zelf koken, kunnen ze authentieke Italiaanse restaurants zeker ook appreciëren. Ga jij ook graag op restaurant en hou je tegelijkertijd ook van pasta, pizza, wijn en tiramisu? Dan is een etentje in een Italiaanse eetgelegenheid voor jou misschien wel een goede manier om in contact te komen met Italiaanse vrouwen.

Internationale bars

Expats en buitenlanders die in Nederland op vakantie zijn trekken ook graag naar internationale bars om zo andere mensen te leren kennen. De sfeer is er vaak wat informeler en losser, wat het makkelijker maakt om contacten te leggen. Dit kan dus een goede manier zijn om in een ontspannen omgeving Italiaanse vrouwen te ontmoeten.

Italiaanse evenementen

Via websites als Meetup.com heb je de mogelijkheid om evenementen bij jou in de buurt te ontdekken. Misschien worden er wel geregeld Italiaanse evenementen georganiseerd? Je kunt ook zelf evenementen aanmaken.

Italiaanse films kijken in de bioscoop

De Italiaanse cinema heeft een uitstekende reputatie; dus we worden in Nederland dan ook geregeld getrakteerd op filmpareltjes uit Italië. Ben jij een echte filmliefhebber? Breng dan eens een bezoekje aan de bioscoop en wie weet zit je Italiaanse droomvrouw wel gewoon naast jou.

Op vakantie naar Italië

Hoewel je je Italiaanse droomvrouw dus gewoon in Nederland tegen het lijf kunt lopen, is er natuurlijk geen betere plek om Italiaanse vrouwen te ontmoeten dan in Italië zelf. Op een tweetal uurtjes sta je vanuit Nederland in Rome, Milaan of Florence. Met vliegmaatschappijen als Ryanair heb je zo een goedkoop ticket geboekt. Laat toeristische trekpleisters ter plaatse links liggen, maar breng eens een bezoekje aan authentieke restaurants of meng je tussen de locals in het nachtleven.

Los van het daten, is Italië ook een prachtig land om te bezoeken, met een heerlijke klimaat, historische steden met bezienswaardigheden, geweldige stranden en uiteraard lekker eten en drinken. Waar wacht je dus nog op?


Conclusie

Veel mannen dromen ervan om een Italiaanse vrouw te daten. Vrouwen uit Italië staan immers bekend om hun natuurlijke schoonheid, hun temperament en hun kookkunsten. In dit artikel hebben we de mogelijkheden om Italiaanse vrouwen te ontmoeten op een rijtje gezet. De beste en eenvoudigste manier is via datingsites of -apps. Als je je droomvrouw echter liever in het echte leven ontmoet, heb je ook heel wat opties.

Heb je een date weten te scoren met een Italiaanse vrouw? Onthou dan dat daten met een Italiaanse vrouw niet te vergelijken valt met daten met een Nederlandse vrouw. Er zijn immers heel wat culturele en sociale verschillen. Hou hier dan ook rekening mee.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies