Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Is de datingsite Relatieplanet ook geschikt voor 50-plussers?

Is de datingsite Relatieplanet ook geschikt voor 50-plussers?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Relatieplanet is een van de bekendste en populairste datingsites van Nederland. Het is een veelzijdige, betrouwbare en uitgebreide datingsite met veel verschillende leden uit het hele land.

Niet voor niets wordt de site keer op keer tot datingsite van het jaar uitgeroepen. Maar is de site daarmee ook geschikt voor jou als single 50-plusser?


Datingsite voor alle leeftijden

Relatieplanet richt zich op een hele brede doelgroep want iedereen van 18 jaar en ouder is welkom om lid te worden en op zoek te gaan naar een date of relatie. In dit artikel laten we je zien dat deze datingsite daarom ook prima geschikt is voor jou als vrijgezelle man of vrouw van boven de 50 jaar.

Maar mocht je toch liever een datingsite gebruiken die zich specifiek op vrijgezellen uit jouw leeftijdscategorie richt, dan hebben we ook een aantal uitstekende alternatieven voor je verzameld.

Meeste leden tussen de 35 en 65 jaar

Relatieplanet profileert zich als een datingsite voor veel verschillende doelgroepen en leeftijdscategorieën. Volgens de gegevens die de site zelf tot zijn beschikking heeft blijken de meeste leden tegenwoordig echter tussen de 35 en 65 jaar te zijn.

Jongeren kiezen namelijk steeds vaker voor dating via een app zoals Tinder. Als vijftiger zit je echter best wel goed op Relatieplanet want veel singles van 50 jaar of ouder proberen op een bepaald moment deze datingsite wel een keertje uit.

Prettig functionerende website & app

Dat komt doordat Relatieplanet heel populair is en er dus veel mensen lid zijn, maar ook doordat de betaalde abonnementen een prijs hebben die heel schappelijk is te noemen. Tot slot vinden veel leden het fijn dat Relatieplanet naast een prettig functionerende website ook een eigen datingapp heeft.

Probeer Relatieplanet gratis »


blank

Overzichtelijk ontwerp en duidelijke functies

Wanneer je een digitaal bekwame vijftigplusser bent dan vind je vaak al snel de weg op een nieuwe website. Maar wanneer je daar allemaal wat meer moeite mee hebt omdat je nog niet zoveel ervaring hebt met internet, dan kan het heel fijn zijn dat Relatieplanet heel overzichtelijk is ontworpen en dat je alle belangrijke functies in een oogopslag ziet staan.

Snel je weg vinden op de site

Alhoewel dit bij datingsites die zich heel specifiek focussen op ouderen vaak nog wat meer aandacht heeft gekregen is dat ook bij Relatieplanet uitstekend voor elkaar. Zelfs als je niet zo bedreven bent met websites zul je al snel de weg weten te vinden.

Probeer ook de mobiele app

Daarbij kan ook de datingapp goed van pas komen want die is zo mogelijk nog makkelijker te bedienen dan de site zelf. De app kan natuurlijk op een mobiele telefoon worden gebruikt, maar ook op een tablet.

Probeer Relatieplanet gratis »


Veilig en vertrouwd daten

blank

Relatieplanet is een van de ongeveer 10 Nederlandse datingsites die zowel over het Keurmerk Veilig Daten als de Thuiswinkel Waarborg beschikken. Dat betekent dat je op deze datingsite heel veilig en vertrouwd kunt daten.

Wanneer je als vijftigplusser bang bent dat je sneller dan jongere mensen zou kunnen vallen voor malafide leden die je geld afhandig willen maken, je inloggegevens willen stelen of je gewoon nodeloos aan het lijntje willen houden, dan is Relatieplanet altijd een veilige keus.

Je kunt er bovendien rekenen op een helpdesk die niet alleen per e-mail maar ook telefonisch is te bereiken. Op doordeweekse dagen kun je van 9.00 uur ‘s morgens tot 21.00 uur ‘s avonds bellen om je vraag te stellen of een probleem te melden.


blank

Datingsite van het jaar

Elk jaar wordt door bijna een half miljoen Nederlanders gestemd op de website(s) van het jaar. In diverse categorieën worden websites genomineerd en mag het publiek een keuze maken welke site in elke categorie de beste is. De afgelopen 10 jaar is daarbij zonder uitzondering Relatieplanet verkozen tot beste datingsite van Nederland. Eigenlijk zegt dat dus al genoeg over de kwaliteit van Relatieplanet, want de meeste leden zijn al jarenlang heel blij met de site, zijn functies en hun eigen kansen om er een leuke relatie op te doen. Ook dat is natuurlijk weer een reden waarom ook jij prima terecht kunt op Relatieplanet voor het vinden van andere singles van 50 jaar en ouder.


Evenementen voor single 50-plussers

Naast daten via de site en de app kun je bij Relatieplanet meedoen aan gezellige single events. Die leuke evenementen zijn ook regelmatig speciaal gericht op vijftigplussers. De activiteiten worden door heel Nederland georganiseerd en zijn heel verschillende van aard.

Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan een wandeling, een interessante workshop volgen of een dag met andere singles gaan zeilen op het IJsselmeer of de Waddenzee Dat zijn stuk voor stuk ideale gelegenheden om op een ongedwongen manier nieuwe mensen te leren kennen.

Zelfs als je de partner van je dromen niet ontmoet bij zo’n evenement heb je toch altijd een leuke dag gehad.


Relatieplanet alternatieven voor 50+ singles

Wanneer je Relatieplanet als algemene datingsite toch niet zo heel geschikt vindt voor jou als single vijftiger, of wanneer je inmiddels wat op de site bent uitgekeken, dan zijn er ook enkele prima alternatieven.

Hieronder bespreken we enkele datingsites die zich speciaal richten op single 50-plussers in Nederland die een vaste relatie zoeken.


50plusMatchBezoek 50plusMatch 

Veilig en betrouwbaar kunnen daten is heel belangrijk. Dat is een van de redenen waarom 50PlusMatch.nl zo'n uitstekend alternatief is voor Relatieplanet.

Ook deze datingsite beschikt namelijk over de Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig Daten. Je rechten als consument zijn dus gegarandeerd en je weet zeker dat er nauwgezet wordt gecontroleerd op de betrouwbaarheid van de profielen.

Daarnaast is 50PlusMatch ook gewoon een heel populair datingplatform onder singles van 50 jaar en ouder. Zij ontmoeten elkaar bijvoorbeeld op het gedeelte van 50PlusMatch dat Things2Share heet, een plek waar ze hun hobby's en andere interesses met elkaar kunnen delen.

Dat is een ontspannen manier om gelijkgestemde singles te leren kennen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon via de zoekmachine op zoek naar leuke vrijgezellen in je omgeving en die meteen een berichtje sturen.

Bezoek 50plusMatch

VijftigPlusDatingBezoek VijftigPlusDating 

Een ander alternatief voor Relatieplanet dat zich volledig richt op 50 plussers is VijftigPlusDating; een gebruiksvriendelijke datingsite met een grote ledendatabank. Verschillende unieke functies faciliteren een leuke en gemakkelijke manier om in contact te komen met andere senioren. De verschillende abonnementsvormen zijn betaalbaar en bieden voldoende extra waarde in je zoektocht naar de liefde.

Bezoek VijftigPlusDating

OurtimeBezoek Ourtime 

Ourtime is een relatief nieuwe datingsite voor 50-plussers die onderdeel is van het Meetic concern. Zegt dat je nog niet zoveel? Wanneer we je vertellen dat dit van oorsprong Franse bedrijf in Nederland ook de populaire algemene datingsite Lexa beheert dan weet je waarschijnlijk genoeg. Ook snap je waarschijnlijk direct dat Ourtime een 50-plus datingsite is met veel potentie. Als je al eens van Lexa lid bent geweest zul je veel aan de site herkennen. Zoek je een leuke datingsite die speciaal bedoeld is voor singles van boven de 50 en waar veel nieuwe leden komen die nog heel actief en enthousiast op zoek zijn naar een relatie? Dan is Ourtime een prima alternatief voor Relatieplanet. Net zoals Lexa organiseert ook Ourtime overigens leuke single events speciaal voor vrijgezelle mannen en vrouwen van 50 jaar en ouder.

Bezoek Ourtime

50liefdeBezoek 50liefde 

Datingsite 50Liefde is (nog) niet zo bekend als de datingsites die we tot nu toe hebben besproken, maar is ook een goed alternatief voor 50-plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

De site is speciaal ontwikkeld voor mensen die baat hebben bij een eenvoudige schermopbouw en een aantal goed uitgewerkte kernfuncties zoals het zoeken naar profielen en het uitwisselen van berichtjes met andere leden.

Bij 50Liefde.nl kun je gratis een account aanmaken maar net zoals bij veel andere datingsites komen de interessantere functies, zoals het versturen van berichtjes, pas beschikbaar na het afsluiten van een betaald abonnement.

Bezoek 50liefde

Conclusie; Relatieplanet is geschikt voor 50plus

Wanneer je als single van 50 jaar of ouder op zoek wilt naar een leuke relatie dan is Relatieplanet gewoon een prima keuze. Er zijn echter ook genoeg alternatieven om gebruik van te maken. Wanneer je nog nooit online hebt gedatet dan is Relatieplanet een uitstekende datingsite om als 50-plusser je eerste stappen te zetten.

Begin je uitgekeken te raken op de site of heb je moeite om met gelijkgestemde singles van je eigen leeftijd in contact te komen, dan kun je ook prima kiezen voor een site als 50PlusMatch, Ourtime of 50Liefde.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement