Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Hoe ontmoet je Finse vrouwen?

Hoe ontmoet je Finse vrouwen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je verliefd geworden op Finland, of voel je je gewoon erg aangetrokken tot de vaak knappe Finse vrouwen? Dan kan het een leuk idee zijn om ook via internet op zoek te gaan naar een Finse single voor een date of relatie. We bespreken in dit artikel dan enkele datingsites met veel Finse leden waar je jezelf ook als Nederlandse single aan kunt melden. Maar we leggen ook uit wat de aantrekkingskracht is van Finse vrouwen en op welke manieren je die buiten datingsites om kunt ontmoeten. Tot slot laten we ook alvast ons licht schijnen over de soms nog verrassend grote cultuurverschillen.

Datingsites met Finse leden

Wanneer je uitdrukkelijk wilt gaan daten met Finse mannen en vrouwen, dan kunnen we de volgende drie datingsites aanraden:


InternationalCupidBezoek InternationalCupid

Op datingsite InternationalCupid kom je singles tegen van over de hele wereld. In welk land je ook woont, je kunt je er altijd inschrijven en makkelijk zoeken tussen de singles uit ander landen. Je kunt gewoon een profiel aanmaken in Nederland en daarna op zoek naar singles uit Finland. Het mooiste daarvan is dat je zeker weet dat de Finse vrijgezellen die je op deze site vindt altijd open staan voor een relatie met iemand uit een heel ander land. Het nadeel is dat de site vaker gebruikt wordt door westerse mannen om met vrouwen uit landen waar hun economische vooruitzicht heel klein is. Dat geldt voor Finland natuurlijk niet, dus de animo voor deze vorm van dating is daar wat kleiner.

Bezoek InternationalCupid

be2Bezoek be2

Ook Be2 is een internationale datingsite, maar dan wel eentje die zich meer richt op het vinden van singles in je eigen buurt. Maar aangezien Finse singles deze datingsite vanwege zijn internationale naamsbekendheid goed kennen is het wel een goede plek om Finse vrijgezellen te ontmoeten die nu in Nederland wonen of verblijven. Be2 biedt daarnaast altijd uitzicht op een echt goede match, omdat alle leden direct na hun aanmelding een uitgebreide persoonlijkheidstest moeten doorlopen. Het spreekt dus voor zich dat je die test zelf heel nauwkeurig doorloopt om de beste matches op te doen.

Bezoek be2

LexaBezoek Lexa

Lexa is een van de populairste datingsites van ons land met ook het grootste aantal leden. De datingsite maak veel reclame, niet alleen via internet maar ook op radio en televisie. Wanneer Finse singles die in Nederland verblijven (bijvoorbeeld voor werk of studie) op zoek willen naar een date is dit een door hen dus snel gevonden en veel gebruikte optie. Helaas is het op Lexa niet mogelijk om een land van herkomst te selecteren, dus je kunt niet zoeken op Finland als categorie. Wat echter wel kan is simpelweg zoeken op een bepaald steekwoord. Gebruik dus zoektermen zoals "Fins", "Finnish" en "Finland" om interessante profielen te vinden.

Bezoek Lexa

Waarom daten met een Finse vrouw?

Waarom zou je willen daten met een Finse vrouw? Daar kunnen heel uiteenlopende redenen voor zijn.

Finse vrouwen zijn bovengemiddeld knap

Jammer genoeg worden Finnen vaak over het hoofd gezien, zo ook bij de lijstjes met landen met de knapste mannen en vrouwen. Vooral wat vrouwelijk schoon betreft gaat buurland Zweden regelmatig met de titel aan de haal, terwijl er in Finland ook bovengemiddeld veel knappe en sexy dames rondlopen. Wellicht speelt het relatief lage inwonertal daar een rol bij. Hoe dan ook, een knappe vrouw wensen te vinden is een volledig legitieme reden om met Finse vrouwen te gaan daten. Dat deze vrouwen van hun man vragen dat ze veel initiatief nemen in het huishouden (net zoveel als Nederlandse vrouwen) neem je dan waarschijnlijk graag op de koop toe.

Stille wateren, diepe gronden

Finse vrouwen zijn over het algemeen rustig en gesloten. Je zou daardoor kunnen denken dat ze ook verlegen of misschien zelfs saai zouden zijn, maar dat zou een grote fout zijn. Voor Finse vrouwen (maar ook voor de mannen) geldt namelijk het aloude gezegde: stille wateren, diepe gronden. Achter de rustige uitstraling gaat vaak een grote zin in avontuur en een rijke gedachtewereld schuil. Dat zorgt er bijvoorbeeld heel direct voor dat Finse vrouwen tijdens vakanties meer onenightstands hebben dan vrouwen uit welk ander land dan ook. Dat bleek bijvoorbeeld uit een onderzoek van de internationale datingsite Victoria Milan. Ter vergelijking: Nederlandse vrouwen eindigden in het desbetreffende onderzoek vrijwel onderaan de lijst.

Je bent verliefd geworden op Finland

Finland is een land dat in onze eigen cultuur vaak een beetje onderbelicht blijft, terwijl het wel een van de mooiste landen van Europa is met ongerepte natuur en moderne steden. Bovendien is het ook nog een van de rijkste, meest stabiele landen ter wereld met een bevolking die jaar na jaar aangeeft de gelukkigste mensen ter wereld te zijn. Wanneer je eenmaal hebt ontdekt hoe mooi het in Finland is en hoe leuk de mensen zijn die er wonen, dan kun je echt verliefd worden op het land. Wie weet droom je er zelfs wel van om er op een goede dag naartoe te emigreren. Alvast een geweldige Finse vrouw of man ontmoeten kan dan het ideale zetje zijn om je eindelijk echt die kant op te krijgen.


Waar let je op bij het vinden van een Finse date?

Ook al lijken Finnen op veel vlakken veel op Nederlanders, zo is het ook daar bijvoorbeeld heel gebruikelijk dat de man veel voor de kinderen zorgt en zijn deel in het huishouden doet, er zijn ook aardig wat verschillen. Die kunnen bij het zoeken van een Finse date (en tijdens de eerste afspraakjes) al sterk tot uiting komen. Waar moet je vanaf het eerste moment op letten?

Finnen zijn geslotener

Nederlanders staan in veel andere landen bekend als heel direct. Voor ons is dat behoorlijk normaal, maar er kan met Finse vrouwen (maar ook met mannen) een behoorlijk groot cultuurverschil zijn op dit gebied. Het is als Fin bijvoorbeeld niet heel gebruikelijk om het hart op de tong te hebben, wat grote gevolgen kan hebben tijdens het daten. De communicatie is meer gebaseerd op bescheiden luisteren en feitelijke gesprekken dan op koetjes en kalfjes. Als het aan de gemiddelde Finse single lig mag je dus al vrij snel ter zake komen.

Veel Finnen spreken goed Engels

Via internet is het relatief makkelijk om contact te leggen en te onderhouden met Finnen. Het grote voordeel is namelijk dat Finse mannen en vrouwen – met name jongeren – over het algemeen goed Engels praten en dat ook heel graag doen. Wat dat betreft zijn Finnen vergelijkbaar met Nederlanders. En dat is maar goed ook, want dan hoef je (nog) geen Fins te leren. Dat is een taal die voor mensen uit andere landen over het algemeen lastig te begrijpen is. Stuur je eerste berichtje dus gerust meteen in het Engels.

Wat doe je wel en niet tijdens de eerste date?

De Finse manier van communiceren vertaalt zich ook naar de eerste date. Dat je Finse date weinig praat hoeft niet te betekenen dat die het afspraakje niet leuk vindt, want het zit gewoon niet zo in de Finse natuur om honderduit te praten. Ook samen zwijgen is voor hen een optie en hoeft niet ongemakkelijk te zijn. Je kunt de date beginnen met een handdruk, maar houd de lichaamstaal wel binnen de perken. Als je druk beweegt duidt dit voor een Fin snel op onzekerheid of onrustigheid. Voor Nederlanders ligt dat vaak heel anders ligt, want hier ben je dan eerder sociaal en onderhoudend. Neem ook niet te snel dure cadeaus mee maar begin met een kleinigheidje, want te groots uitpakken voelt voor je Finse date al snel ongemakkelijk.


Finse vrouwen ontmoeten buiten datingsites om

Er zijn naast de in dit artikel besproken datingsites natuurlijk ook nog andere goede manieren om Finse single vrouwen te leren kennen:

Via een internetforum of Facebook

Er zijn een aantal Nederlandse en internationale internetfora die zijn gericht op Finnen en mensen die in Finland (en zijn inwoners) geïnteresseerd zijn. Maar ook Facebook kan een uitstekende manier zijn om Finnen te leren kennen. Doe dat op een ontspannen manier en ga niet heel expliciet een contactadvertentie plaatsen op dergelijke platforms, want dat wordt vaak niet op prijs gesteld. Zoek liever de ontspannen subfora op om leuke gesprekken aan te knopen en zo in korte tijd veel verschillenden nieuwe Finse contacten op te doen.

Ga op vakantie naar Finland

De beste manier om in korte tijd veel Finse singles te ontmoeten is om naar Finland op vakantie te gaan. Kies dan liever niet voor een georganiseerde reis naar de poolcirkel, want dan kom je veel meer in contact met andere vakantiegangers dan met de lokale bevolking. Ga beter gewoon op eigen gelegenheid naar de hoofdstad Helsinki en duik ook gerust in het uitgaansleven. Helsinki is een prachtige en moderne stad waar je volop mogelijkheden hebt om geweldig leuke Finse mannen en vrouwen te leren kennen.

Boek een cruise van en naar Finland

Wanneer je dan toch geld spendeert om op vakantie te gaan naar Finland, overweeg dan ook om meteen het cruiseschip te nemen. Dan kun je als man ook tijdens de reis in de avonduren al kennis maken met veel Finse vrouwen, die met wat drankjes op vaak veel van hun rustige gereserveerdheid laten vallen. Niet zelden levert dat al meteen een onenightstand op. Daar volgt zelden een relatie uit, maar het is wel de perfecte start van je Finland-trip.

Sluit je aan bij de Vereniging Nederland-Finland

De VNF is een vereniging die zich tot doel heeft gesteld om de contacten tussen Nederland en Finland (maar ook heel direct tussen Nederlanders en Finnen) te bevorderen. Je kunt dan ook aansluiten bij allerlei evenementen die door de VNF worden georganiseerd. Dat is ook heel interessant wanneer je niet alleen Finse vrouwen, maar ook het land zelf een warm hart toedraagt.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur robindeb
Dit artikel is geschreven door robindeb

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies