• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 211 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

gezinnetje met kinderen

Datingsite voor mensen met een kinderwens

Beste datingsites 

Ze zeggen wel eens dat een kind krijgen het mooiste is wat er bestaat. Een mini-versie van jezelf. Die je overal in nadoet, de woorden gebruikt die jij ook gebruikt en jou als zijn of haar grote voorbeeld ziet. Begint het al te kriebelen? Lees dan vooral verder, want in dit artikel behandelen we de beste datingsites voor mensen met een kinderwens!


Wel of geen kinderen nemen?

Evolutionair gezien is het antwoord op deze vraag simpel: zeker wel kinderen! Het is toch wel hetgeen we hier op aarde zijn toch? Om ons voort te planten en zo het bestaan van de soort veilig te stellen? Maar met meer dan 7 miljard mensen op deze aardkloot kun je je afvragen of dat vandaag de dag nog steeds wel zo belangrijk is. ‘Nemen’ mensen tegenwoordig geen kinderen vanuit eigen belang? Gewoon omdat ze het leuk vinden om die mini-me op te zien groeien? Het woord nemen hebben we ook bewust tussen haakjes gezet. Je krijgt kinderen. Je neemt ze niet.

Veel mensen vinden het dan ook maar moeilijk vandaag de dag. Een kind op een wereld zetten die leeft in angst. Vanwege de constante dreiging van geweld, aanslagen en oorlogen. Ook is het financieel gezien niet altijd even eenvoudig om een kind alles te kunnen schenken wat het hartje begeert in deze tegenwoordige tijd. Kan ook een motivatie zijn om de kinderwens te laten voor wat het is natuurlijk.

Herken jij je in bovenstaande ab-so-luut niet terug en wil je niets liever dan een kind op de wereld zetten met je toekomstige partner? Dan zijn dit de datingsites waar je eens een kijkje moet nemen!

MetJou
Als één van de snelst groeiende datingsites van Nederland en België mag MetJou.nl niet ontbreken. Je vindt er singles van alle leeftijden en het grote voordeel van deze datingsite is toch wel dat alle profielen handmatig worden gecontroleerd. De singles die je ontmoet op MetJou zijn dan ook echte singles die op zoek zijn naar een leuke date en/of serieuze relaties. Dankzij het uitgebreide zoeksysteem kun je eenvoudig op zoek gaan naar wat je zoekt, maar je kunt ook het matchingsysteem interessante singles voor je uit laten zoeken. Inschrijven is helemaal gratis zodat je rustig op je gemak kunt rondkijken of er leuke singles tussen zitten met een kinderwens. Bezoek Metjou.nl »


lexa homepagina Lexa
De grootste datingsite van Nederland kunnen we natuurlijk ook niet weglaten in dit lijstje met beste datingsites voor mensen met een kinderwens. De ledendatabase is enorm, de website en app zijn fijn in het gebruik en de mogelijkheden op Lexa.nl zijn eindeloos. Aanmelden is wederom helemaal gratis en waar je op veel websites maar weinig kan met een gratis lidmaatschap is dit bij Lexa niet het geval. Je kunt zoeken naar interessante leden, profielen bekijken en berichten sturen met een gratis lidmaatschap bij Lexa. Een absolute aanrader dus als je op zoek bent naar een serieuze partner om samen het ouderschap mee aan te gaan. Bezoek Lexa.nl »


Alleenstaande-Papas
Het kan natuurlijk voorkomen dat je best graag voor een kindje zou willen zorgen, maar dat je niet per se verlangt dat het kind je eigen kind is. Duizenden mensen in Nederland zorgen voor 'een kind van een ander'. Alleenstaande-Mamas.be en Alleenstaande-Papas.be zijn dan ook prima datingsites voor mensen die wél een kinderwens hebben, maar er niet per definitie op staan dat het kind hun biologische kind is. Neemt natuurlijk niet weg dat er ook voldoende leden op deze datingsites te vinden zijn die dan al wel papa of mama zijn, maar dit best nog wel eens een keertje mee willen maken. Inschrijven is ook hier weer helemaal gratis. Je verliest er dus niets mee door een kijkje te nemen op Alleenstaande-Mama's of Alleenstaande Papa's. Bezoek Alleenstaande-papas.nl »


Alleenstaande-Mamas
Alleenstaande-Mamas is dezelfde website als Alleenstaande-Papas, maar dan voor mama's of mannen die op zoek zijn naar een single moeder. Bezoek Alleenstaande-mamas.nl »


Een kinderwens en datingsites. Een no-go?

Bij veel datingsites heerst er nogal een taboe op het aangeven dat je een kinderwens hebt. Dit gaat voor zowel vrouwen, als mannen op. “Kansloos. Dat zet je toch niet in je profiel. Waarom daar nu al over beginnen?” zijn termen die je kunt verwachten op veel datingsites. Erg vervelend als jij niets meer of minder doet dan je intenties aangeven. Je bent er tenminste eerlijk over toch?

Trek je dan vooral ook niets aan van eventuele negatieve reacties die je kunt ontvangen naar aanleiding van je uitgesproken wens om vroeg of laat een kind op de wereld te zetten. Het is jouw leven. Daar mag je mee doen en laten wat je wilt. Mannen of vrouwen die je interessant vinden zullen toch wel met je in contact willen komen als ze serieus zijn. Om die mensen gaat het. Niet om alle roeptoeters die jouw uitgesproken mening niet kunnen waarderen.

Andersom geldt dit natuurlijk ook. Vooral vrouwen die op een datingsite te kennen geven dat ze géén kinderwens hebben kunnen rekenen op de meest lompe reacties. Ja, je bent een uitzondering op de regel als je als vrouw geen kinderwens hebt. Maar so what? Wederom: jouw leven. Jouw keuzes. Niemand die daar ook maar iets over te zeggen heeft. Het siert je juist dat je er eerlijk over bent. Zo weten potentiële matches direct wat ze aan je hebben. Veel beter dan al maanden aan het daten zijn en dan pas tot de conclusie komen dat jullie qua kinderwens lijnrecht tegenover elkaar staan. Daar wordt niemand gelukkig van en zulke situaties kun je daarom beter voorkomen dan genezen.


Jouw ervaring?

Heb jij een kinderwens en heb je ervaring met mensen en reacties op een datingsite? Of heb je juist géén kinderwens en heb je dit wel eens van tevoren te kennen gegeven? Hoe reageerde men daar op? En hoe ervoer je dit zelf? Laat het ons weten via een reactie onderaan dit artikel. Zowel wij, als onze lezers waarderen reacties altijd enorm!


Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Datingsite voor mensen met een kinderwens

Wetime.be

Vriendschap
Datingsite voor mensen met een kinderwens

Cupify

Algemeen
Datingsite voor mensen met een kinderwens

eMatch

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2018 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy statement