Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Wat is de beste datingsite voor gehuwden?

Wat is de beste datingsite voor gehuwden?

Laatst bijgewerkt: 30 juni 2020

Daten is niet alleen maar voorbehouden aan single mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een relatie. Ook wanneer je getrouwd bent kun je via een datingsite op zoek naar allerlei leuke en vooral ook hele spannende contacten. In dit artikel laten we je zien welke redenen je zou kunnen hebben om als gehuwde man of vrouw op een datingsite lid te worden, maar ook bij welke datingsites je dan het beste terecht kunt.


Waarom daten terwijl je getrouwd bent?

Waarom zou je willen daten terwijl je gewoon getrouwd bent? Daar kunnen  verschillende redenen voor zijn. De voornaamste redenen zijn omdat je wilt swingen, omdat je een open relatie hebt met je partner of omdat je wilt vreemdgaan.

Reden 1: Swingen

Stellen die swingen zijn samen met hun eigen partner op zoek naar andere mensen om een (veelal erotisch getinte) ontmoeting mee te hebben. Swingen is al heel lang voor koppels een manier om hun seksleven te verrijken. En doordat je via internet eenvoudig met gelijkgestemde stellen in contact komt wordt swingen ook steeds populairder. Online dating is natuurlijk niet de enige manier om in contact te komen met andere swingers, want je kunt ook prima naar parenclubs of erotische (swingers) feesten zoals KamaSutra.

Reden 2: Open relatie

Een andere reden waardoor je als getrouwde man of vrouw op een datingsite terecht kunt komen is omdat je ook een open relatie hebben met je partner. Dat betekent dat je naast het genieten van de seks met je eigen partner ook met andere mensen het bed deelt. Anders dan bij overspel weet je als partners wel van elkaar dat je dit doet, omdat je het bewust zo hebt afgesproken. Vaak gaat het contact buiten je open huwelijk alleen om de seks, je zoekt normaal gesproken dus niet iemand voor een romantische verhouding. Daarom is het vaak geen goed idee om de ‘extra’ sekspartner niet op een gewone datingsite te zoeken maar op een site voor overspel of een andere erotische datingsite.

Reden 3: Vreemdgaan

Tot slot is het natuurlijk ook mogelijk om online te daten zonder dat je eigen partner er vanaf weet. Dat doe je dan omdat je op zoek bent naar iemand om heimelijk mee te flirten of direct mee vreemd te gaan. Er zijn tegenwoordig behoorlijk veel specifieke datingsites voor overspel, waarvan we de meest betrouwbare en discrete opties ook in dit artikel behandelen. Op deze vreemdgaan sites staat vooral anonimiteit en veiligheid voorop. Verreweg de meeste leden zoeken namelijk een afspraakje dat voor altijd geheim moet blijven.


De beste datingsite voor getrouwde mensen

Zoals je merkt zijn er verschillende redenen waarom veel mensen die getrouwd zijn toch gewoon op een datingsite actief willen zijn. Voor elke soort contact dat deze mensen zoeken zijn er ook vaak meerdere datingsites die in hun behoefte proberen te voorzien. Niet elke datingsite is echter even populair, actief, veilig en betrouwbaar. Daarom hebben we hieronder de beste sites voor getrouwde mensen op een rijtje gezet.


RegioSwingersBezoek RegioSwingers 

Regioswingers is een datingsite voor swingers die spannende contacten zoeken in hun eigen omgeving. De site richt zich daarom met name op stellen, want de meeste swingers zijn nu eenmaal als koppeltje op zoek. Maar ook mannen en vrouwen die in hun eentje op zoek zijn naar gelijkgestemde mensen kunnen er actief meedoen. Wanneer je lid wordt op Regioswingers neem je het beste meteen een betaald account, want met een gratis lidmaatschap zul je niet zo snel een date vinden. Als je de site relatief voordelig wilt proberen, kies dan voor het kortste abonnement van 14 dagen. De site bestaat al ongeveer tien jaar en kreeg bekendheid bij het grote publiek dankzij de serie Nieuwe Buren op RTL4.

Schrijf je gratis in bij RegioSwingers

Victoria MilanBezoek Victoria Milan 

Victoria Milan is een van de bekendste datingsites voor getrouwde mannen en vrouwen die buiten hun relatie op zoek willen naar een spannend avontuurtje. Het gaat hierbij steevast om een geheim slippertje, waar de eigen partner dus nooit achter zou moeten komen. De veiligheid wordt bevorderd door een aantal handige functies van de site. Zo biedt Victoria Milan op elke pagina een paniekknop, die je alleen maar hoeft in te drukken om direct te worden uitgelogd en naar een neutrale site te worden doorgestuurd. Die gebruik je dus het beste als je partner onverwachts de kamer binnenkomt. Daarnaast is het mogelijk om een 100% anoniem profiel aan te maken (dat dus op geen enkele manier naar jou kan worden teruggeleid) en wordt er overal op de site van een beveiligde SSL-verbinding gebruik gemaakt.

Schrijf je gratis in bij Victoria Milan

NovaMoraBezoek NovaMora 

Ook NovaMora is een datingsite waar je in contact kunt komen met gebonden mannen en vrouwen die in zijn voor een opwindende en discrete ontmoeting. Maar de naam NovaMora staat ook voor “Nieuwe liefde” waardoor je de site ook heel goed kunt gebruiken om een nieuwe minnaar of minnares te vinden naast je open huwelijk. Een nadeel van NovaMora is wel dat je zelfs een VIP-abonnement nodig hebt om ontvangen berichtjes te kunnen lezen, dus niet alleen om reacties te versturen zoals bij veel andere sites. Daardoor moet je altijd geld uitgeven voordat je kunt bepalen of een bepaald contact echt de moeite waard zou kunnen zijn.

Schrijf je gratis in bij NovaMora

Second LoveBezoek Second Love 

De vertaling van Second Love vanuit het Engels naar het Nederlands is letterlijk tweede liefde. Alhoewel deze datingsite vooral is bestemd voor gehuwde mensen die overspel overwegen kun je er daarom ook prima een nieuwe liefde zoeken voor naast je (open) relatie. Second Love staat bekend om zijn hoge beveiligingsniveau waardoor je echt volledig anoniem en veilig kunt daten. Er is bijvoorbeeld niets mis met lekker veel chatten en flirten met andere leden, want dat gaat allemaal via je volledig anonieme inbox op de datingsite zelf. Pas als je heel zeker van iemand bent hoef je verdere details uit te wisselen, zodat je discrete slippertje als het goed is nooit uit zal komen.

Schrijf je gratis in bij Second Love

Datingsites voor gehuwde mensen; waarop letten?

Daten via sites voor getrouwde mannen, vrouwen en stellen heeft zo zijn eigen unieke aandachtspunten. Waar moet je zoal op letten wanneer je actief wordt op een van de datingsites voor gehuwde mensen?

  • Niet iedereen die actief is op de hierboven besproken datingsites voor overspel is even serieus op zoek. Opvallend veel leden willen ook vooral spannend chatten en flirten, bijvoorbeeld om relatief risicoloos stoom af te blazen vanwege een slecht huwelijk. Als je iemand hebt ontmoet waarvoor dat geldt kun je natuurlijk kwaad worden, maar dat heeft weinig nut. Ga het beste meteen op zoek naar iemand die wel gewoon in het echt wil daten.
  • Wanneer je als stel voor het eerst via internet gelijkgestemde mensen wilt ontmoeten kom je al snel in een spannend wereldje terecht, waar helaas ook best wel veel zogenaamde fakers in actief zijn. Dit zijn bijvoorbeeld mannen die zich voordoen als stel in de hoop een date te scoren met een koppeltje. Vraag bij twijfel zo vlot mogelijk om bewijs dat je met een stel te doen hebt. Een goede manier daarvoor is om al snel voor te stellen om met elkaar te cammen.
  • Blijf altijd kritisch wanneer je lid wordt op een erotisch getinte datingsite, want er zit veel kaf tussen het koren. Er bestaat altijd een kans dat je eindeloos aan het lijntje wordt gehouden door gefingeerde profielen. Met name sites die als betaling gebruikmaken van credits zijn hier berucht om. Let dus goed op!
  • Mocht je willen vreemdgaan, zorg dan altijd zelf dat je zo veilig mogelijk blijft. Vertrouw nooit volledig op de beveiliging van het platform zelf, want je weet nooit 100% zeker wie jouw privégegevens nu (of in de toekomst!) in kan zien. Deel dus zo weinig mogelijk informatie over jezelf, dan kan dat ook niet per ongeluk lekken of door hackers bemachtigd worden.
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement