Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Afrikaanse vrouwen ontmoeten via datingsites

Afrikaanse vrouwen ontmoeten via datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Altijd al een zwak gehad voor donkere vrouwen? Dan is dit artikel je op je lijf geschreven. We behandelen namelijk de beste manieren om vrouwen te ontmoeten met een Afrikaanse achtergrond.

Zowel op online datingsites als in real life zijn er talloze Afrikaanse vrouwen die wachten op leuke contacten en misschien pas jij wel helemaal binnen hun straatje!


Datingsites voor Afrikaanse vrouwen

De techniek van vandaag de dag maakt het mogelijk om op elk willekeurig moment en vanaf iedere willekeurige locatie in contact te komen met leuke gekleurde dames. Vanaf je mobiel, tablet of computer blader je namelijk door duizenden profielen van Afrikaanse vrouwen die op zoek zijn naar nieuwe vriendschappen, een leuke date en/of een serieuze relatie.

Om het je wat gemakkelijker te maken tijdens je zoektocht naar die ene donkere schone aan wie jij je hart wilt verpanden, hebben we de allerbeste datingsites voor je op een rijtje gezet. Zeker weten dat je hier gaat vinden waar je naar op zoek bent!


AfroIntroductionsBezoek AfroIntroductions

De website AfroIntroductions.com voert logischerwijs deze lijst aan. Het is immers de grootste online datingsite (wereldwijd) die zich specifiek richt op mensen van Afrikaanse afkomst. Hier vind je dan ook de mooiste Afrikaanse vrouwen van het internet. De website is echter wel internationaal georiënteerd. Je zult zeker wel leden tegenkomen die in Nederland wonen, maar een deel van de Afrikaanse vrouwen op AfroIntroductions woont in het buitenland. Net als bekende Nederlandse datingsites is AfroIntroductions erg vriendelijk in het gebruik en is het aanmelden volkomen gratis. Je kunt de website en haar leden dus rustig op je gemak checken, zodat je snel genoeg ontdekt of de datingsite bij je past of niet.

Bezoek AfroIntroductions

LexaBezoek Lexa

Lexa.nl is iets minder serieus en daarom ook goed geschikt als je op zoek bent naar een eenmalig contact met een Afrikaanse vrouw. De leden op Lexa.nl zijn gemiddeld tussen de 18 en de 45 jaar oud en op zoek naar uiteenlopende zaken zoals eenmalige dates, nieuwe vriendschappen en/of (serieuze) relaties. Lexa onderscheidt zich ten opzichte van de overige datingsites in dit lijstje vanwege de wijze waarop je profiel wordt opgebouwd. Op Lexa.nl spreekt je profiel namelijk niet voor zich, maar de fotocollage die je samenstelt. Een afbeelding zegt immers meer dan 1000 woorden en op die manier kun je pas echt goed laten zien wie je bent en wat je interesses zijn. Ook hier is het aanmelden weer helemaal gratis zodat je rustig kunt bekijken of Lexa de Afrikaanse vrouw(en) bevat waar je op zoek naar bent.

Bezoek Lexa

EliteDatingBezoek EliteDating

EliteDating.nl (voorheen eDarling) is een online datingsite die zich niet specifiek richt op mensen van Afrikaanse komaf, maar omdat de website tot één van de grootste datingsites van Nederland behoort is het een geschikte plek om op zoek te gaan naar Afrikaanse vrouwen. Wekelijks melden 1500 nieuwe leden zich aan en de kans dat hier een donkere schone tussen zit die jouw hart weet te veroveren is dus aanzienlijk. De meeste leden op deze website zijn overigens wel op zoek naar iets serieus. Voor een onenightstand of eenmalige flirt is EliteDating dus minder geschikt, maar aanmelden is net als op AfroIntroductions geheel gratis. Je verliest er dus helemaal niets mee door je gratis in te schrijven en op zoek te gaan op EliteDating.nl.

Bezoek EliteDating

Offline Afrikaanse vrouwen ontmoeten

Er zitten behoorlijk wat voordelen aan het ontmoeten van Afrikaanse vrouwen via een online datingsite. Je kunt immers op zoek gaan waar en wanneer jij dat wilt. Dat zoeken kan zeer gericht. Leeftijd, afstand en gemeenschappelijke interesses zijn enkele filters die je op bovengenoemde sites kunt instellen zodat je precies de vrouwen voorgeschoteld krijgt waar je interesse in hebt. Op alle websites heb je de mogelijkheid om te chatten en/of berichten naar elkaar te sturen zodat je al snel kunt ontdekken of de klik er is of niet.

We kunnen ons echter ook goed voorstellen dat je ook in ‘het echte leven’ Afrikaanse vrouwen zou willen ontmoeten. Dit is niet altijd even gemakkelijk. De groep Afrikaanse vrouwen in Nederland is namelijk minder groot dan de ‘gewone’ Nederlandse vrouwen of vrouwen van een andere afkomst. Er zijn gelukkig voldoende mogelijkheden waar je in contact kunt komen met deze relatief kleine groep vrouwen.

Bezoek een Afrikaans feest of festival

Het gehele jaar door en door vrijwel heel het land worden themafeesten en festivals georganiseerd die speciaal in het teken staan van Afrikaanse muziek en de Afrikaanse cultuur. Niet zo verwonderlijk dat je hier veel Afrikaanse vrouwen tegen gaat komen. Je zult hier logischerwijs wel de dansschoenen (en je moves) mee moeten nemen, want dat Afrikaanse mensen wel van wat dansen en een feestje houden zou geen geheim voor je moeten zijn.

Afrikaanse eetgelegenheden bezoeken

Hiermee sla je twee vliegen in één klap. Je gaat namelijk genieten van heerlijk eten en zult ongetwijfeld Afrikaanse schoonheden zien in de horecagelegenheid. Afrikaanse vrouwen houden wel van lekker eten en waar zul je ze eerder treffen dan in een restaurant die de lokale lekkernijen uit het land van herkomst serveert?

Boek een reis naar Afrika

Voor de meeste lezers misschien een brug te ver, maar serieus: wat is een betere plek om Afrikaanse vrouwen te ontmoeten dan Afrika zelf? De kans dat je dit associeert met een ordinaire seksvakantie bestaat. Afrika is immers in opkomst als het om dat soort vakanties gaat. Als dat een doel voor je is; go for it. Wij doelden eerder op de prachtige natuur, het culturele erfgoed, de big 5 en natuurlijk de lokale schoonheden die je zult zien tijdens een (safari) reis naar Afrika. Lees je echter wel goed in als je besluit om naar Afrika af te reizen. Niet overal is het even veilig en veelal zul je de nodige vaccinnaties e.d. moeten krijgen voordat je kunt afreizen naar dit werelddeel.

Heb je na het lezen van dit artikel nog een geweldig waardevolle tip waar je Afrikaanse vrouwen zou kunnen ontmoeten? Laat het ons dan weten via een reactie onderaan de pagina. Als je tip waardevol genoeg is voegen we ‘m zeker nog toe aan dit artikel!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies