Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Lieve app-berichtjes die je zo kunt gebruiken

Lieve app-berichtjes die je zo kunt gebruiken

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

De digitale wereld maakt daten op veel vlakken makkelijker, maar soms juist ook moeilijker. De gewone etiquette kennen we allemaal wel, maar digitale etiquette is toch weer iets anders. In welke fase van het daten je ook zit, er komt altijd een moment dat je je afvraagt wat je nou precies naar iemand moet sturen, of wanneer. Het kan zijn dat je elkaar nog niet zo goed kent, of juist dat de relatie nu écht iets zou kunnen worden. Op deze momenten denk je vaak extra goed na over wat je naar de ander wilt sturen. Het kan ook zijn dat je gewoon wat leuke inspiratie zoekt voor lieve berichtjes.

Voordelen en nadelen van app-berichtjes
In elke fase van het daten is appjes sturen een bezigheid met voor- en nadelen. Als je niet voorzichtig bent, kan een berichtje heel anders overkomen dan je eigenlijk bedoelde. Zo kun je de ander teleurstellen of de verkeerde indruk wekken, bijvoorbeeld dat je iemand niet zo leuk vindt. Ook kan de ander je gezichtsuitdrukking en lichaamstaal niet zien, wat de communicatie ook kan bemoeilijken.

Toch zijn er meer positieve kanten dan negatieve kanten. Appjes zijn makkelijk om te versturen, je kunt even nadenken als je twijfelt over wat je wilt zeggen en je kunt makkelijk met elkaar in contact blijven als je even niet afspreekt. Uiteindelijk is appen toch een goede toevoeging op het date-leven.

Smileys
Je kunt altijd smileys gebruiken om je berichtje liever te maken. Pas alleen wel op dat het niet te veel wordt: als je achter elk berichtje drie smileys zet, gaat de geloofwaardigheid er een beetje af. Ook als je een lief, klein berichtje stuurt is het niet altijd nodig om er een smiley achter te zetten. Bij gebruik van smileys is het goed om te bedenken wat je zelf van het berichtje zou vinden als je het zou krijgen.

Lieve berichtjes voor je vriend

De allerliefste appjes die je stuurt zijn de berichtjes die vanuit jezelf komen. Je kunt deze appjes gebruiken om inspiratie op te doen, maar het is het allerbelangrijkste dat je berichtjes stuurt die bij jou passen. Vergeet verder niet dat ook als je al wat langer aan het daten bent, of zelfs net in een relatie zit, het belangrijk blijft om lieve berichtjes te blijven sturen. Bedenk je ook dat appjes er zijn om de leegtes tussen ontmoetingen te vullen, maar niet om ze te vervangen. Het is dus af te raden om ineens heel klef te doen tijdens het appen en in het echt afstandelijk te zijn, of juist andersom.

Het is dus het goed om te beseffen dat jullie in de eerste plaats in het echt lief tegen elkaar zijn, met hier en daar een lief appje tussendoor om de ander eraan te herinneren hoe leuk jij wel niet bent. Hoe langer je bij elkaar bent of hoe beter je je op je gemak voelt, hoe minder druk je je hoeft te maken over het versturen van lieve app-berichtjes, omdat het dan vanzelf gaat. Dat gezegd hebbende, is het toch altijd fijn om een klein steuntje in de rug te hebben.  We hebben voor je op een rijtje gezet welke lieve app-berichtjes je allemaal kunt verzenden.

Verras de ander
Wat is er nou leuker dan een berichtje krijgen van iemand die je leuk vindt op het moment dat je het niet verwacht? Als je een berichtje stuurt naar iemand zonder aanleiding, dan betekent dat dat je echt interesse toont in de ander. Zo kun je een berichtje sturen als je net wakker wordt. Hoe leuk is het voor de ander om wakker te worden met een lief appje? Daarnaast kun je in de pauze op je werk of op andere rustmomenten op een drukke dag even aan de ander laten weten dat je aan hem of haar denkt. Succes gegarandeerd!

  • Goedemorgen lieverd, ik hoop dat je een fijne dag hebt!
  • Ik kan niet wachten tot ik je weer zie!
  • Ik mis je. Tot vanavond?
  • Je maakt me heel gelukkig!

Het is heel leuk om onverwacht een van deze berichtjes te krijgen. Helemaal als je van tevoren hebt gezegd dat je het die dag heel druk zou hebben. Als je dan alsnog de tijd neemt om een berichtje te sturen, dan weet de ander dat je toch wel aan hem of haar denkt, ook al heb je het superdruk.

Wees lief
Lieve appjes zijn harstikke leuk. Als je echt helemaal weg bent van iemand, wil je dat ook laten merken als je niet bij elkaar bent. Dan kun je ervoor kiezen om een heel lief appje te sturen. Let wel op dat lieve dingen het beste eerst in het echt tegen elkaar gezegd kunnen worden. Als je voor het eerst “ik hou van jou” hoort (of nouja, ziet) in een appje, dan is dat minder leuk dan wanneer iemand dit voor het eerst face to face tegen je zegt. Voorbeelden van hele lieve berichtjes zijn:

  • Je zit voor altijd in mijn hart!
  • Ik weet niet wat ik zonder jou zou moeten!
  • Jij bent perfect voor mij!
  • Wij zijn perfect voor elkaar!
  • Je maakt mijn leven compleet!

Deze berichtjes versterken de liefde die jullie al voor elkaar voelen. Als je zulke berichtjes naar iemand stuurt, weet de ander zeker dat het goed zit.

App-koning(in)
Nu je een beetje inspiratie op hebt kunnen doen voor het versturen van berichtjes, kun je aan de slag. Misschien heb je zelf gelijk wel heel veel leuke appjes bedacht.  Het is dus belangrijk om te onthouden dat je in berichtjes niet heel anders doet dan in real life, dat je lief voor de ander bent en dat je de ander berichtjes stuurt op momenten die de ander niet verwacht. Zo zorg je ervoor dat je een ster wordt in het sturen van de liefste berichtjes!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement