Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De beste datingsite voor twintigers

Jongeren Dating
De beste datingsite voor twintigers

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

In je twintiger jaren ligt de wereld aan je voeten. Misschien ben je nog aan het studeren of ben je al actief in het arbeidersleven. Qua liefde heb je al wel wat relaties achter de rug, maar die echte ware vlam ben je nog niet tegengekomen. Wellicht ben je al wel toe aan huisje-boompje-beestje, maar misschien wil je liever nog wat langer genieten van een relaxte levensstijl. Vaak staat niets nog vast en kun je alle kanten nog op. Juist voor jullie schreven we dan ook dit artikel en behandelen we de beste datingsites voor twintigers!

Laten we eerlijk zijn: als twintiger heb je al het nodige meegemaakt. Je hebt je roerige tienerjaren overleefd en staat aan de vooravond van het volwassen leven. De één weet van jongs af aan al dat hij of zij op 22 jarige leeftijd papa of mama wilt worden. De ander weet een dag voordat de magische grens van 30 is bereikt nog steeds niet goed wat hij of zij met het leven aanmoet. En daar is helemaal niets mis mee! Om die reden hebben we dan ook een aantal datingsites voor je verzameld waar ieder wel wat wils vindt.


LexaBezoek Lexa

Lexa.nl is een hippe en frisse datingsite waarbij alles draait om de visuals. In tegenstelling tot andere datingsites waar je een ellenlang profiel moet invullen maak je bij Lexa een fotocollage aan die goed beschrijft wie je bent en wat je leuk vindt. Juist door het visuele aspect is deze datingsite erg populair onder twintigers en dertigers. Ook hier kun je dankzij de zoekfunctie weer op zoek gaan naar andere leden, al is de zoekfunctie vooral gericht op het vinden van leden in jouw directe omgeving. Ideaal als je snel een date wil inplannen dus! Ook bij Lexa kun je je gratis inschrijven om te ontdekken of de website past bij wat je zoekt.

Bezoek Lexa

MetJouBezoek MetJou

Metjou geldt al sinds jaar en dag als een van de populairste datingsite van Nederland. Het ledenaantal is enorm en je vindt hier dus altijd wel waar je op zoek naar bent. Alhoewel de naam van de website doet vermoeden dat iedereen op zoek is naar een serieuze relatie, blijkt dit in de praktijk lang niet altijd het geval te zijn. De mogelijkheden op MetJou zijn ruim te noemen en dankzij de handige zoekfunctie vind je gemakkelijk leden die binnen jouw straatje passen. Aanmelden is helemaal gratis. Je kunt MetJou dus risicoloos uitproberen.

Bezoek MetJou

ParshipBezoek Parship

De derde site in dit lijstje van beste datingsites voor twintigers is voor velen geen onbekende. Parship is één van de grootste datingplatformen ter wereld met miljoenen leden uit alle windstreken. Je hoeft echter niet bang te zijn dat je stad en land moet gaan afreizen om een leuke date aan de haak te slaan. Parship werkt namelijk net als Lexa met een zoekfunctie die je leden uit je directe omgeving laat zien. Erg leuk is het kennismakingsspel wat wel wat weg heeft van Tinder. Je kunt leuke leden naar rechts swipen en de minder leuke leden laat je (letterlijk) links liggen. Beiden naar rechts geswiped? Dan heb je een match en kun je met elkaar kletsen. Parship is grotendeels gratis te gebruiken. Perfect dus om de website (en bijbehorende app) kosteloos eens uit te proberen.

Bezoek Parship

De toon in dit artikel zegt het misschien al wel: ook wij wisten in onze twintiger jaren nog niet precies welke kant we uit gingen in het leven. Er ligt nog zoveel in het verschiet en vaak is dat op voorhand nog niet goed te overzien. Het enige wat je hierbij kunt doen is simpel: onderga het en zoek uit wat voor je werkt en wat niet.
Met liefde en datingsites is dit niet anders. Soms heb je al heel goed voor ogen wat voor type man of vrouw je ideale partner is. Maar veel vaker blijkt het ideale plaatje niet te werken in de praktijk. Val je op blondines, maar ontmoet je een brunette die helemaal de bomb is. Of zou je het liefst je leven delen met de Ken waar je vroeger mee speelde, maar verovert Moh je hart.

Ook voor de datingsites geldt dit. Waar de één zweert bij Relatieplanet vindt de ander Pepper helemaal geweldig. Het is een typsich gevalletje van uitproberen. Alleen door ze uit te proberen kun je ontdekken of de website (en haar leden) bij je past of niet. Gelukkig kun je alle bovenstaande websites kosteloos uitproberen en ontdek je dus geheel vrijblijvend of de datingsite bij je wensen en voorkeuren aansluit of niet.


Waarom juist deze datingsites voor twintigers?

Mocht je je afvragen waarom we juist deze datingsites benoemd hebben terwijl er honderden andere te vinden zijn op het internet, dan is het goed om te weten dat er meerdere redenen aan ten grondslag liggen.
Allereerst is het natuurlijk fijn als je je gratis kunt aanmelden. Zeker als je als arme student op zoek gaat naar de liefde van je leven (of een scharrel voor een nachtje) is het wel zo fijn als je niet direct de toch al platte portomonnee erbij hoeft te pakken.

Ten tweede is het aanbod natuurlijk ook belangrijk. Veel datingsites richten zich specifiek op een bepaald publiek. De websites die we benoemd hebben, hebben allemaal een relatief jong publiek. Het zou een beetje vreemd zijn als we hier een datingsite als SeniorenGeluk hadden benoemd, maar hé; misschien ben je juist wel op zoek naar die oude fiets om het één en ander op te leren. Klik hem in dat geval zeker even aan!

En als laatste reden: het is natuurlijk ook wel handig als de datingsite goed te bezoeken is vanaf je mobiel. We zijn mobieler dan ooit en uiteraard wil je gewoon in de trein, bus, tram of metro door profielen op de datingsite heen kunnen bladeren. Alle bovengenoemde datingsites hebben een prima mobiele website of app zodat je overal en altijd op zoek kunt gaan naar potentiële matches.


Waarom we een app als Tinder niet benoemd hebben

Tinder had in principe prima in dit lijstje gepast, maar zeg nu zelf: moeten we jou als twintiger nu nog vertellen dat Tinder bestaat? Nee toch? Iedereen die de afgelopen jaren niet onder een steen heeft gelegen kent de app wel. Er zijn succesverhalen te vinden, maar ook voldoende negatieve ervaringen. Deze laatste komen vaak voort uit het niet-echt-serieuze-karakter van de app. Je kunt er gratis gebruik van maken en dat zorgt vaak voor wat minder serieuze leden. Mensen die alleen maar matches verzamelen om het ego mee te strelen, maar vervolgens het gesprek niet aan gaan. Super-irritant natuurlijk!

Tinder kan dus absoluut ideaal zijn om te gebruiken, maar wees je er van bewust dat de meeste leden op Tinder meer voor de fun er op zitten dan voor iets serieus. Als je serieus op zoek bent naar een leuke date of een relatie zijn de bovengenoemde datingsites betere opties. En ook deze zijn helemaal gratis (en dus risicoloos) uit te proberen!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies