Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

(Online) daten tijdens de Coronacrisis? 5 tips

(Online) daten tijdens de Coronacrisis? 5 tips

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Online daten tijdens de Coronacrisis is nog altijd prima mogelijk. Datingsites en dating apps zien zelfs meer activiteit dan ooit. Niet alleen hebben de meeste singles veel tijd over en zijn er weinig andere dingen te doen, maar wanneer je de hele dag in je eentje thuis zit kan het ineens ook een stuk vervelender voelen om vrijgezel te zijn.

Maar wat doe je als je een leuke match hebt gevonden? Elkaar in het echt ontmoeten is in deze tijd van sociale afstand behouden namelijk geen logische optie. Daarom hebben we in dit artikel een aantal handige tips voor je waarmee je iemand die je tijdens het online daten hebt ontmoet beter kunt leren kennen en toch veilig en gezond kunt blijven.


1. Nog geen date? Probeer gratis een datingsite

In de periode van de coronacrisis zitten alleenstaanden extra veel thuis. Dat is de reden dat het momenteel drukte is op alle grote datingsites. Heb je dus nog geen leuke match gevonden dan is dit wellicht de ideale periode. Hierbij een top 3 van de leukste datingsites van dit moment:


LexaBezoek Lexa 

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, de datingsite Lexa. Maar wist je ook al dat er meer dan 100.000 leden staan ingeschreven op de site? En dat ze tegenwoordig een hele leuke app beschikbaar hebben waar je door profielen kan swipen! De unieke matching manier van Lexa spreekt enorm veel leden aan. Hoewel Lexa zelf ook aangeeft dat het momenteel niet de beste tijd is om fysiek af te spreken, is het natuurlijk heel erg leuk om alvast nieuwe contacten op te doen.

Bezoek Lexa

Relatieplanet

Relatieplanet valt elk jaar in de "beste website van het jaar" prijzen en is niet voor niets één van de populairste datingsites in Nederland. Je kunt de website 3 dagen volledig gratis uitproberen om te kijken of er potentiële matches te vinden zijn. Het is ook erg eenvoudig om mensen uit de buurt te zoeken. En ook Relatieplanet heeft een hele leuke frisse dating app!


MetJouBezoek MetJou 

Een nieuwe website in dit rijtje is de website MetJou.nl. De website is onderdeel van "Safe Dating Networks" en zoals die naam al zegt is er focus op veiligheid en betrouwbaarheid. Zo beloofd de site elk profiel handmatig te controleren en is het ook mogelijk om geheel anoniem te daten. Ook hier kun je gratis een account aanmaken.

Bezoek MetJou

2. Spreek niet fysiek af met je nieuwe vlam

Het beste advies in deze onzekere tijden is om simpelweg niet fysiek af te spreken met je nieuwe date. Hoe minder sociaal contact er is tussen mensen, hoe minder kans het Coronavirus krijgt om zich te verspreiden. Dat maakt daten op dit moment natuurlijk behoorlijk lastig, want het standaard advies bij online dating is om vooral niet te lang te wachten met een fysiek afspraakje.

Dat is een logische tip, tenslotte merk je vaak pas in het echt hoe iemand in werkelijkheid is en of er echt chemie ontstaat. Dat advies is echter altijd ondergeschikt aan je eigen veiligheid en die van de mensen in je omgeving. Neem dus het beste maar het zekere voor het onzekere en plan voorlopig geen fysieke date in. Er zijn namelijk ook andere manieren om nieuwe mensen beter te leren kennen die ook leuk en effectief kunnen zijn.


blank

3. Horeca gesloten dus weinig te beleven

Los van het feit dat het voor je gezondheid (en die van andere mensen) beter is om zo min mogelijk contact met elkaar te hebben komt daar ook nog wat anders bij. Met elkaar uitgaan tijdens een eerste date is namelijk ook simpelweg niet zo leuk meer. Alle kroegen, restaurants , theaters, bioscopen en andere openbare gelegenheden waar je normaal gesproken met iemand naartoe zou kunnen gaan zijn momenteel gesloten en de meeste steden zijn vrijwel uitgestorven. Het is dus zonde om daar risico voor te gaan lopen terwijl er ook andere manieren zijn om iemand beter te leren kennen.


blank

4. Alternatieven voor in het echt afspreken

Wanneer je heel verstandig hebt besloten dat je de komende tijd geen fysieke afspraakjes in wilt gaan plannen is het handig om alvast wat alternatieven achter de hand te hebben. Dan kun je meteen een leuk voorstel doen wanneer je zo meteen iemand tegenkomt die je wel heel leuk blijkt te vinden en die ook wel interesse heeft in jou. Natuurlijk is het niet verrassend dat veel van deze alternatieven op internet zijn gebaseerd.

Videobellen en chatten

Ook al is het niet de perfecte manier om iemand te leren kennen, met videobellen of chatten via de webcam kun je iemand toch een stuk beter leren kennen dan wanneer je alleen maar berichtjes met elkaar uitwisselt. Je hoort iemands stem en  weet ook direct hoe die persoon er echt uit ziet en zich gedraagt. Let op: wanneer je niet zo bedreven bent in videobellen kan het een beetje onwennig zijn. Geef dus niet te snel  de moed op als het in het begin nog niet zo wil vlotten.

Samen gamen

Samen een spelletje spelen kan een leuke manier zijn om iemand te leren kennen. Je merkt op zijn minste of de ander een beetje tegen zijn of haar verlies kan. Het is natuurlijk perfect als je allebei dezelfde gameconsole hebt staan of allebei fervent PC gamer bent, maar om samen te kunnen gamen hoef je niet eens zelf een spelcomputer te hebben. Er zijn namelijk ook allerlei mobiele games voor op je telefoon en gratis spelletjes die je via je browser samen kunt spelen.

Gewoon blijven chatten

De meeste singles die meer daten geven momenteel aan dat ze het liefste gewoon de komende tijd met andere vrijgezellen blijven chatten. Een goede keus, want daarmee hou je het contact gaande zonder enige risico voor je eigen gezondheid of die van anderen. En aangezien vervolgstappen richting een relatie momenteel voor iedereen lastig te nemen zijn hoef je niet het gevoel te hebben dat je buitenspel komt te staan. Stuur dus af en toe een berichtje naar elkaar zodat je weer even kunt chatten. Zo leer je elkaar ook gewoon steeds wat beter kennen. Bovendien verlicht het de verveling en is het leuk om jezelf op een afspraakje te kunnen verheugen wanneer je over een tijdje weer vrijer met andere mensen af kunt spreken.


5. Toch een fysieke date? Behoud sociale afstand!

Wil je toch heel graag een single die je hebt leren kennen in het echt ontmoeten, of date je al een tijdje met iemand en wil je elkaar gewoon blijven zien, dan zijn er enkele dingen die je nog altijd kunt doen om een leuke maar ook gewoon een veilige date te hebben. Het belangrijkste daarbij is natuurlijk dat je te allen tijden de regel in acht neemt om je sociale afstand tot elkaar te bewaren.

Dat betekent dat je elkaar dus niet dichter mag naderen dan 1,5 meter. Wanneer je tot over je oren verliefd bent en bang bent dat je jezelf niet in kunt houden is het dus alvast verstandig om maar helemaal niet in het echt af te spreken de komende tijd. Maar doe je dat wel, dan hebben we hier enkele leuke date ideeën waarmee je plezier kunt hebben en toch elkaars gezondheid niet op het spel zet.

Date idee: maak een wandeling

Veel sociale gelegenheden zijn gesloten maar een bos of park is nog altijd te bezoeken. Het kan dus leuk zijn om samen een wandeling te gaan maken. Behoud natuurlijk de afstand tot elkaar, maar wanneer je dat doet kun je elkaar toch gewoon in het echt wat beter leren kennen. Normaal gesproken is gaan wandelen al een leuke manier om een andere single in het echt te ontmoeten, want je hebt altijd wat om over te praten, maar vanwege de bijzondere omstandigheden in deze periode is het echt onze nummer 1 date-tip!

Bekijk hier 14 date ideeën voor tijdens de coronacrisis »


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement