Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

14 Date ideeën tijdens het coronavirus (thuis & op afstand)

14 Date ideeën tijdens het coronavirus (thuis & op afstand)

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Hoe hou je je bestaande relatie leuk tijdens de coronacrisis en hoe leer je nieuwe mensen die je op een dating app hebt leren kennen op dit moment beter kennen? Dat kan nog best wel lastig zijn, want de mogelijkheden om er samen op uit te gaan zijn op dit moment enorm beperkt.

In dit artikel bespreken we daarom allerlei verschillende manieren om thuis (bijvoorbeeld wanneer je in quarantaine zit) of juist op afstand toch plezier met elkaar te hebben of nieuwe singles op een veilige manier beter te leren kennen.


Leuke dingen doen in eigen huis

Ook in je eigen huis valt veel lol te beleven als je een beetje creatief durft te denken. Hier hebben we alvast enkele leuke ideetjes verzameld waarmee je samen veel plezier kunt hebben. Alles wat we noemen is geschikt voor zowel prille koppeltjes als stellen die al langere tijd bij elkaar zijn.

Ook als je elkaar al voor de Coronacrisis uitbrak had leren kennen en elkaar gewoon blijft zien op dit moment zijn deze activiteiten een leuke vervanging door een avondje uit. Kies wat je leuk vindt of wissel juist verschillende activiteiten met elkaar af.


1. Ga op de culinaire toer

Dat je niet uit eten kunt betekent nog niet dat je geen culinaire date kunt hebben, want ook in je eigen keuken kun je natuurlijk gewoon heerlijke maaltijden en allerlei hapjes bereiden. Daarom hebben we alvast wat leuke ideetjes waarmee je tijdens een thuisdate smakelijk kunt genieten:

  • Samen een taart of koekjes bakken is altijd leuk (en natuurlijk ook heel lekker)
  • Uiteraard kun je ook een zalig driegangenmenu voor je date bereiden
  • Een picknick in je eigen achtertuin kan heel leuk zijn (zolang het tenminste lekker weer is)
  • Een high tea (of high coffee) is altijd gezellig en je kunt je helemaal uitleven met kleine zoete of hartige hapjes
  • Organiseer je eigen proeverij met whisky, wijn, bier, of welk ander drankje jullie beiden maar lekker vinden (en vergeet wederom de hapjes niet).
  • Tot slot kun je ook nog altijd een heerlijk diner aan huis laten bezorgen (of natuurlijk gewoon een  lekkere vette hap of pizza)

2. Netflix en chill

Een van de eenvoudigste manieren om een thuisdate te hebben is om een leuke film op te zetten. Bijvoorbeeld via Netflix, maar er zijn uiteraard ook nog allerlei andere streaming platformen om uit te kiezen. En als daar onverhoopt niets tussen zit is er hopelijk wel een leuke film te vinden in het betaalde on demand aanbod. Het voordeel van thuis kijken is dat je de film – in tegenstelling tot in de bioscoop – makkelijk op pauze kunt zetten. Je kunt dus tussendoor ook even de tijd nemen om lekker met elkaar te kletsen en nieuwe hapjes en drankjes te halen voor je jezelf weer in de film stort.


blank

3. Een avondje karaoke

Durf je het aan om je beste zangstem op te zetten bij je nieuwe lover? Download dan een karaoke app of zoek een website waar je helemaal gratis de leukste en populairste liedjes zelf mee kunt zingen. Of speel samen een game zoals Singstar waarbij je ook nog eens kunt zien wie van jullie twee het best de juiste toonhoogte weet te raken. Karaoke kan heel erg leuk zijn wanneer jullie je er allebei helemaal voor durven te gaan. En zorg natuurlijk ook gewoon weer voor lekkere hapjes (en drankjes om de keel te smeren).


4. Maak een wandeling

Al dat thuis zitten wordt elk mens op een bepaald moment helemaal zat. Dan kan een eenvoudige wandeling in de buitenlucht al heerlijk zijn om de zinnen wat te verzetten. Toegegeven, met alle horeca en andere openbare gelegenheden op slot blijft er ook niet veel anders meer over om buitenshuis te doen, maar ook van deze simpele dingen in het leven horen je als kersvers koppel gewoon van te kunnen genieten!


blank

5. Doe een bordspel of leg samen een puzzel

Weet je nog de tijd voor computers, gameconsoles, tablets, smartphones en vooral het internet? Toen vermaakten hele volksstammen zich nog vrijwel elke dag met een bordspel. Wie weet heb je er zelf ook nog wel een paar op zolder liggen. Dan is dit het ideale moment om die weer eens op te zoeken, af te stoffen en in de handleiding uit te zoeken wat de spelregels ook alweer waren.

Natuurlijk is dit gekscherend bedoeld, want bordspelen zijn nog altijd populair en perfect om op een leuke maar ook competitieve manier tijd met elkaar door te brengen. En als je niet zo goed tegen je verlies kunt is samen een legpuzzel maken ook gewoon gezellig.


6. Voorlezen of een eigen verhaal maken

Je hoeft echt geen boekenwurm te zijn om toch enorm te kunnen genieten van samen een boek lezen. Een cheesy deel van een boeketreeks wordt gegarandeerd hilarisch wanneer je het aan je nieuwe geliefde voorleest, maar natuurlijk kun je ook een kaarsje aansteken en een literair meesterwerkje of hoogstaande en uiteraard romantische poëzie aan elkaar voordragen.

Tot slot kan het ook heel leuk zijn om zelf een verhaaltje te schrijven, waarbij je om beurten een zin of maximaal drie tot vijf woorden verzint. Dat levert gegarandeerd een leuk en grappig verhaal op dat echt helemaal van jullie is!


7. Schilder mee met Bob Ross

De Amerikaanse schilder Bob Ross is een ware cultfiguur die dankzij zijn zoetgevooisde stem, zijn liefde voor de natuur (en de kleine critters die daarin ronddraven) over de hele wereld razend populair werd met zijn eigen televisieserie.

In elke aflevering maakte hij binnen een half uur een mierzoet schilderij. Vrijwel altijd bestond het eindresultaat uit een levensechte berg met een vervallen hutje en een groot aantal bomen. Volgens Bob kon iedereen zijn methode volgen en aangezien op YouTube alle seizoenen van zijn Joy of Painting serie zijn te bekijken is het heel leuk om dit samen uit te gaan proberen.

Je moet wel zorgen dat je de juiste materialen in huis hebt zoals: een paar witte canvassen, het essentiële liquid white, de nodige tubes stevige olieverf en natuurlijk de kenmerkende grote kwasten waar Bob mee schilderde.


8. Maak iets na van Pinterest

Wanneer schilderen niet je grootste talent blijkt zijn er gelukkig ook nog andere manieren om creatief te zijn. Duik dus samen eens Pinterest op en kies iets wat er leuk uit ziet om samen te maken. Of dat nu is met de knijpers die je al in je keukenla hebt liggen of dat je er de Action voor leeg moet kopen, samen knutselen, tekenen of op een andere manier creatief bezig zijn is altijd ontspannend en gezellig om te doen.


9. Maak jullie bucket list

Er is een grote kans dat veel van de leuke dingen die jullie nog willen doen in je leven op dit moment niet mogelijk zijn. Dat neemt echter niet weg dat het wel leuk blijft om er alvast over te dagdromen. Een hele leuke manier om dat te doen is om samen een bucketlist samen te stellen.

Wanneer je nog niet weet wat een bucketlist is: dat is een lijst met een X aantal dingen die je echt nog eens wilt doen of mee wilt maken. Het is leuk om daar samen over na te denken en erover te praten, want zo leer je elkaar op een ontspannen manier ook weer een stukje beter kennen.


10. Bekijk oude foto-albums

Weet je nog toen je ouders je tijden geleden die foto-albums kwamen brengen? Dan kan dit het ideale moment zijn om die inderdaad ook echt weer eens door te bladeren. Jouw nieuwe liefde wil waarschijnlijk alles van je weten, ook over je jeugd en hoe je toen bijvoorbeeld door het leven ging. Pak dus de foto-albums erbij en vertel over vroeger. (Of doe heel tactisch alsof je zelf geen foto-albums hebt en plaag ongestraft je nieuwe lover met de onmodieuze kleding die hij of zij vroeger droeg!)


11. Geef elkaar een massage

Deze laatste tips is natuurlijk niet iets om te doen wanneer je elkaar nog maar heel kort geleden hebt leren kennen, want sociale afstand bewaren als je elkaar masseert is niet echt mogelijk. Maar het is wel de ideale manier om in deze (voor veel mensen toch gespannen) tijden even lekker te ontspannen. Een massage is gewoon heel leuk en relaxend en als het goed is vind je het ook geweldig om je nieuwe vriend of vriendin op die manier even lekker te verwennen.


Eerste date ideeën

Wanneer je iemand nog nooit in het echt hebt ontmoet is het op dit moment verstandig om dat nog even zo te houden. Ook wanneer je een geweldige klik hebt op een datingsite of datingapp en niet kunt wachten om elkaar beter te leren kennen stel je dit voorlopig toch het beste nog maar een tijdje uit. Dat betekent echter niet dat je helemaal niet kunt daten, want er zijn tegenwoordig allerlei manieren om op een leuke manier op afstand tijd met elkaar door te brengen.


12. Samen online gamen

Er zijn enorm veel verschillende manieren om samen online te gamen. In vrijwel elk huishouden is tegenwoordig wel een gameconsole zoals een Playstation, Switch of Xbox te vinden. Maar als dat niet het geval heb je vast wel een andere apparaat zoals een computer of een tablet waarop je tegen elkaar een spelletje kunt spelen. Van Wordfeud op je telefoon tot Fortnite op je Playstation, maar net wat jullie leuk vinden om te doen. Het is leuk kan via internet en is dus heel veilig.


blank

13. Videobellen

Videobellen is tegenwoordig heel makkelijk en goedkoop. Het kan bijvoorbeeld via Skype, maar ook steeds meer datingsites (en een dating app zoals Badoo) bieden deze mogelijkheid. Veel van de leuke ideeën die we hierboven al hebben beschreven kun je natuurlijk ook gewoon doen tijdens het videobellen (met uitzondering van elkaar masseren en waarschijnlijk is ook een legpuzzel maken op afstand geen succes). Maar er zijn ook nog veel andere dingen die je kunt doen om van een ‘afstandelijke’ date toch iets heel persoonlijks, leuks en vooral heel memorabel te maken:

  • Zorg allebei voor een drankje en wat lekkere hapjes en geniet daarvan terwijl je elkaar beter leert kennen via de videochat.
  • Als echte date kan het leuk zijn eten uit hetzelfde restaurant te bestellen en dit uiteraard tegelijkertijd op te eten tijdens een goed gesprek (en eventueel natuurlijk onder het genot van een lekker glaasje wijn). Tip: steek ook allebei een kaarsje erbij aan! (En maak duidelijk aan het restaurant in kwestie dat de timing belangrijk is.)
  • Naar de bioscoop is vaak geen geslaagde eerste date omdat je niet echt met elkaar kunt praten. Toch kan het leuk zijn om tijdens het videobellen juist wel samen tegelijkertijd dezelfde film te kijken. Je stoort dan namelijk geen andere mensen wanneer je ondertussen samen kletst over de film of gewoon waar jullie maar aan denken.
  • Klik het? Hou dan elke dag via videochat contact. Bel elkaar juist op verschillende tijdstippen om de ander bij weer een ander deel van je dag te betrekken. Zo leer je niet alleen iemand als persoon kennen maar ontdek je ook wat meer over hoe diens leven eruit ziet.

14. Chatten

Vind je videobellen wat ongemakkelijk? Dat kan natuurlijk, want niet iedereen vindt het prettig om te videochatten met iemand die ze nog niet zo goed kennen. Dan kun je het in deze periode ook prima gewoon bij het chatten houden. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je de komende tijd buitenspel komt te staan wanneer je niet al heel snel met iemand een date afspreekt, want vrijwel geen enkele single wil op dit moment in het echt daten.

Als je het daten inderdaad liever op een wat lager pitje houdt dan kun je er dus ook prima voor kiezen om je contact(en) via de chat warm te houden. Blijf regelmatig een berichtje sturen en niet alleen maar om wat gezegd te hebben maar om echt een leuke band te onderhouden. Als dan de tijd weer aanbreekt dat je er met een gerust hart op uit kunt heb je hopelijk meteen een leuke single om een date mee af te spreken!


Hoe overleeft je relatie een quarantaine?

Wanneer je net een relatie met elkaar hebt of pas net met elkaar bent gaan samenwonen, dan kan de plotselinge thuisisolatie – of wellicht zelfs een noodgedwongen quarantaine – een behoorlijk grote uitdaging blijken. Je kent elkaar namelijk waarschijnlijk nog niet zo goed als stellen die al veel langer bij elkaar zijn. Alleen al de angst dat plotseling de hele tijd bij elkaar te zijn je nieuwe relatie teveel onder druk zet kan dan een heel vervelend gevoel opleveren.

Dat is geen gekke gedachte, want ook koppels die al wel langere tijd bij elkaar zijn kunnen er een hele kluif aan hebben om de onderlinge sfeer goed te houden wanneer ze constant op elkaars lip zitten. (Niet voor niets is er vlak na de zomervakantie altijd een groter aantal echtscheidingen). Daarom beginnen we dit artikel met allerlei leuke ideeën om je prille (of juist al heel lange) relatie in deze stressvolle en onzekere periode zo goed mogelijk te houden!


Geef elkaar ruimte

Voor we allerlei leuke ideetjes opperen om thuis leuke dingen te doen samen hebben we ook nog een belangrijke tip voor je: geef elkaar in deze tijd ook genoeg ruimte! Vooral wanneer je pas net samenwoont kun je het gevoel hebben dat je alle tijd die je samen bent ook actief met elkaar door moet brengen.

Dat is heel logisch en stamt nog uit de periode in je relatie dat je elkaar niet continu in de buurt had. Dan wil je natuurlijk elk moment dat dit wel zo is optimaal benutten. De beste tip om je nieuw relatie (maar natuurlijk ook je langere relatie) goed te houden in deze periode is echter om elkaar ook vooral veel ruimte te geven. Het is echt geen moeten om de hele tijd met elkaar bezig te zijn!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement