Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

6 tips om Colombiaanse vrouwen te ontmoeten

6 tips om Colombiaanse vrouwen te ontmoeten

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Colombiaanse vrouwen worden door velen bestempeld als mooiste vrouwen ter wereld. Daarnaast zijn veel Colombiaanse dames het boegbeeld van vrouwelijkheid: lief, warm affectief en af en toe een beetje een prinsesje. Als dit jou als salsamuziek in de oren klinkt, dan wordt het hoog tijd om eens in contact te komen met een Colombiaanse vrouw. In dit artikel lees je dan ook hoe je Colombiaanse vrouwen ontmoet en omgaat met eventuele cultuurverschillen.

Er zijn meerdere manieren om met Colombiaanse vrouwen in contact te komen. De snelste weg is via een datingsite, omdat je dan meer keuze hebt en het een gemakkelijke manier is om contact te leggen. Uiteraard zetten we de andere mogelijkheden ook op een rijtje.


1. Datingsites met Colombiaanse vrouwen

Een datingsite is allang niet meer achterhaald. Al helemaal niet als je op zoek bent naar een leuke Colombiaanse vrouw. Want hoe kun je anders met iemand in contact komen die aan de andere kant van de wereld woont?


LatinAmericanCupidBezoek LatinAmericanCupid

Dit is een van de grootste internationale datingsites die zich richt op Zuid-Amerikaanse dames. 3 miljoen vrouwen uit heel Zuid-Amerika melden zich aan om een internationale partner te vinden. Omdat deze site zich zo specifiek richt op Zuid-Amerika, maak je hier het meeste kans om een Colombiaanse vrouw digitaal te ontmoeten.

Bezoek LatinAmericanCupid

InternationalCupidBezoek InternationalCupid

Het grote, sociale ontmoetingsnetwerk InternationalCupid is een toegankelijke manier om in contact te komen met mensen van over de hele wereld, waaronder ook Colombiaanse vrouwen. Met meer dan 300 miljoen leden kan het bijna niet anders dan dat jij binnenkort met een Colombiaanse vrouw chat!

Bezoek InternationalCupid

LexaBezoek Lexa

Er zijn ook Colombiaanse vrouwen die in Nederland of België wonen. Dat zou een ontmoeting in het echt een stuk makkelijker maken. Lexa is een mooi voorbeeld van een website waar veel vrouwen op zitten die op zoek zijn naar serieuze relatie, misschien wel met jou.

Bezoek Lexa

Wees bij online dating wel kieskeurig in je contact. Als een profiel te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Ook melden sommige Colombiaanse vrouwen zich met de verkeerde intenties aan. Bijvoorbeeld om hun levensstandaard met behulp van een Nederlandse partner te verhogen. Aan de ene kant is het logisch dat Colombiaanse vrouwen hun geluk in West-Europa willen beproeven, aan de andere kant wil je natuurlijk wel een klik hebben!


2. Dans de salsa

Colombiaanse vrouwen zijn over het algemeen echte muziekliefhebbers. Ze weten goed hoe ze zich moeten bewegen op Cumbia; de originele Colombiaanse muziek. Het bekendste en meest gewaardeerde genre is toch wel salsa, waar ook het populaire ‘salsa dansen’ vandaan komt. Daarom brengt een workshop salsa dansen brengt jou een stukje dichterbij de Colombiaanse cultuur. Als je al wat ervaring hebt, kun je je aansluiten bij een Colombiaanse dansgroep en je danskunsten verfijnen met behulp van een Colombiaanse dame.


3. Colombiaans restaurant

Het is bepaald geen straf om naar een Colombiaans restaurant te gaan: ze serveren er over het algemeen heerlijke barbecuegerechten, in combinatie met pittige borrelhapjes en een Colombiaans biertje. Dus als je dan ook nog het geluk hebt om een leuke Colombiaanse vrouw te spotten, dan is het een win-win situatie. Helaas zijn er in Nederland niet zo erg veel Colombiaanse restaurants, waardoor de kans op een ontmoeting kleiner is dan bij een datingsite.


3. Colombiaanse evenementen

Af en toe zijn er in Nederland Colombiaanse festivals waar je de kans loopt om Colombiaanse vrouwen te spreken en te ontmoeten. Colombianen die in Nederland wonen kunnen op deze manier weer eens genieten van hun eigen cultuur, waardoor jij alleen maar meer te weten kunt komen over Colombia en haar prachtige vrouwen. Een goed voorbeeld een dergelijk festival is het ‘Colombia Cultural Festival’ in Amsterdam.


4. Op reis naar Colombia

Enerzijds is dit de leukste en beste manier om Colombiaanse vrouwen te ontmoeten, anderzijds is het wel erg omslachtig omdat je helemaal naar de andere kant van de wereld moet afreizen. Hoewel er ontzettend veel Colombiaanse vrouwen rondlopen, is het wel lastig om te achterhalen wie van hen een potentiële partner zou kunnen zijn. Op een datingsite met Colombiaanse vrouwen weet je natuurlijk wel direct wat iemands intenties zijn.

Cultuur van Colombiaanse vrouwen

Colombiaanse vrouwen zijn hele andere types dan Nederlandse vrouwen. Dat is natuurlijk erg interessant, maar dat maakt het contact soms ook wel wat spannend en onzeker. We hebben daarom een paar tips die jou voorbereiden op een date met een Colombiaanse vrouw.


5. Een date met een Colombiaanse vrouw

De Zuid-Amerikaanse cultuur is lang niet zo punctueel als de Nederlandse cultuur. Het is dan ook niet ongewoon als jouw Colombiaanse date tien minuten tot een half uur te laat komen opdagen. Of zelfs helemaal niet. Het is een manier om uit te vinden hoe graag je ze wil ontmoeten. Daarnaast is het vrij gebruikelijk als ze je date een vriendin meeneemt. Zij is als het ware een chaperonne, dus haal je geen illusies over een trio in je hoofd.

Traditionele normen en waarden

Colombia is een vrij traditioneel land, waar mannen nog wel worden beschouwd als de ‘kostwinners’, die bovendien een vrouw zullen moeten veroveren. Daarnaast wonen Colombiaanse vrouwen tot aan hun huwelijk bij hun ouders, waardoor het niet ongewoon is als de haar ouders al in een zeer pril stadium van jullie relatie ontmoet.


6. Colombianen in Nederland

Met een beetje geluk kom je in contact met een Colombiaanse vrouw die nu in Nederland woont en werkt. In dat geval zullen de cultuurverschillen wel wat minder opvallen of zelfs verdwijnen. Het is wel goed om er op voorbereid te zijn dat het soms anders gaat dan dat je gewend bent.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies