Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Dit zijn de redenen waarom mannen en vrouwen vreemdgaan

Laatst bijgewerkt: 30 juli 2019

Volgens Erik Drost, de oprichter van Second Love, gaan mannen en vrouwen om heel verschillende redenen vreemd. Mannen plegen overspel omdat ze zin hebben in meer of meer afwisselende seks, terwijl vrouwen juist van het gevoel willen genieten weer aantrekkelijk gevonden te worden. Dat zegt hij in een interview met Nieuwe Revu.


Waarom gaan we vreemd?

De uitspraken van Drost zijn niet uit de lucht gegrepen. Hij ondervraagt namens zijn eigen datingsite namelijk regelmatig de eigen leden naar hun intenties en ervaringen. Hij stelt bijvoorbeeld af en toe de vraag waarom ze vreemdgaan.

Mannen antwoorden daar meestal op dat ze hun affaire vooral hebben vanwege meer of betere seks. Ze zijn niet tevreden met het seksleven met hun eigen partner omdat er te weinig actie is tussen de lakens of bepaalde seksuele activiteiten daarin ontbreken. Dat zoeken ze dan zo heimelijk mogelijk buiten de deur, bijvoorbeeld op een datingsite als Second Love. Ook zeggen veel mannen dat ze zich weer jong voelen wanneer ze stiekem afspreken voor een seksdate of een erotische relatie zoeken.

Bij vrouwen ligt het wat anders, want die zijn meer op zoek naar bevestiging van hun begeerlijkheid dan alleen naar de seks (al komt dat daar vaak wel uit voort.

Meer dan de helft van de vrouwelijke Second Love leden zegt dat een affaire voor hen vooral als voordeel heeft dat ze zich weer aantrekkelijk voelen.


Een affaire als wake-up call

Al lange tijd wordt beweerd dat mannen en vrouwen even vaak vreemdgaan maar dat vrouwen simpelweg beter zijn in het verbergen van hun escapades. Maar wat is er dan aan de hand wanneer je als man je vrouw betrapt op het Second Love? Volgens Dost is dat opvallend vaak een bewuste actie van de vrouw. Ze wil dus betrapt worden. Het is dan bedoeld als wake-up call voor de eigen partner die met opzet zo gepland is door de vrouw.

Zo vertelt Dost het verhaal van een vrouwelijk lid dat zichzelf had ingeschreven om te chatten met mannen en daarbij ‘per ongeluk’ het tabblad open liet staan net zolang tot haar man het had gezien. Hij begreep volgens haar meteen dat hij een tandje bij moest zetten in de relatie (en tussen de lakens) om haar te behouden. Zo wist ze haar relatie te redden, zo schreef ze aan de site toen ze eenmaal besloot haar profiel te verwijderen.


De populairste smoesjes

Ook is al meermalen aan Second Love leden gevraagd met welke smoesjes ze hun partner tevreden stellen wanneer ze naar hun minnaar of minnares gaan. De populairste bij mannen zijn dat ze moeten overwerken, op reis moeten voor hun bedrijf of op stap gaan met vrienden. Bij vrouwen gaat het vaak ook om overwerken, of winkelen met vriendinnen. Tot slot zegt meer dan de helft van de vreemdgangers te vermoeden dat hun partner ze niet zal vergeven als die achter het bedrog komt.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies