• Onafhankelijk vergelijken
  • 213 datingsites & 21 apps
  • 464 dating artikelen

Datingapp Bumble voegt audio en videochats toe

Geplaatst op 16 juli 2019 om 09:01

Singles die een match hebben op Bumble kunnen binnenkort met elkaar bellen of een videogesprek voeren via de app zelf. De vrouwvriendelijke datingapp Bumble krijgt daarmee enkele unieke functies erbij die geen enkele andere datingapp op dit moment heeft. Vrijwel alle datingapps staan gebruikers namelijk alleen toe om andere leden door middel van chatberichtjes te leren kennen. Door een videochat kun je elkaar niet alleen in nog kortere tijd beoordelen, maar je weet ook sneller of een bepaalde single echt is wie hij of zij zegt te zijn.


Vrouwen nemen het initiatief

Bumble is een datingapp waarbij de vrouwelijke singles altijd het initiatief nemen. Daar merk je tijdens het swipen nog niet zoveel van, want zoals bij wel meer moderne datingapps begint het daten op Bumble met profielen van andere singles naar links of rechts vegen. Het verschil in aanpak wordt bij een match echter meteen duidelijk. Je kunt dan als mannelijke single namelijk geen contact opnemen met de vrouw. Die heeft 24 uur (48 uur bij een betaald abonnement) om contact te leggen. Doet ze dat niet, dan verdwijnt de match weer. Volgens de makers van Bumble zou dat ervoor moeten zorgen dat er tijdens het daten meer respect en gelijkheid is tussen de mannelijke en vrouwelijke singles.


Meer veiligheid en zekerheid

Ook bij het starten van de videochats en telefoongesprekken ligt het initiatief volledig bij de vrouwen. Wanneer een vrouwelijke single wel contact wil met een man kan ze hem bellen via de Bumble datingapp. Dat kan een audiogesprek maar ook meteen een videogesprek zijn. Pas wanneer een vrouw de eerste zet heeft gedaan kan ook de man op eigen initiatief een gesprek starten.

Met een videochat in de app zelf is het niet langer nodig om telefoonnummers of Skype-adressen uit te wisselen. Zodra je de ander om wat voor reden dan ook binnen Bumble blokkeert kan die dus nooit zomaar weer contact met je opnemen. Je weet bovendien veel beter hoe iemand echt is voor je besluit in het echt met elkaar af te spreken. Alles bij elkaar al zou dat de veiligheid van het daten aanzienlijk moeten vergroten.


Ook voor Bumble BFF en Bumble Bizz

Bumble is niet alleen een datingapp, want wie zich registreert kan ook kiezen voor het leggen van nieuwe sociale contacten onder de noemer Bumble BFF, of zakelijk netwerken via Bumble Bizz. Ook in die twee aparte delen van de app worden de opties voor beeldbellen en telefoongesprekken toegevoegd. Overigens heeft oprichter van de app Whitney Wolfie Herd al laten weten dat de chats in geen geval worden bewaard. Ze worden nooit opgeslagen of ‘afgeluisterd’ door Bumble.

De nieuwe functies werden onlangs bekendgemaakt in een blog op de site van Bumble. Daarin was nog niet te lezen wanneer gebruikers van de nieuwe toevoegingen kunnen gaan profiteren.


Dossier Bumble

Dit nieuwsbericht is onderdeel van ons dossier Bumble.

Bekijk alles rondom Bumble

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Datingapp Bumble voegt audio en videochats toe

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement