Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Nieuwe Belgische datingsite voor scouting leden

Laatst bijgewerkt: 26 augustus 2019

Met een nieuwe datingsite kunnen Belgische leden van de scouting sinds kort op zoek naar een leuke date met een ander scoutinglid.  De site Scoutr biedt single scouts en scoutingleiders tussen 17 en 37 jaar namelijk de optie om via een uitgebreide en moderne datingsite in contact te komen met andere vrijgezellen die actief zijn binnen de scouting.

Leden van Belgische jeugdbewegingen kunnen bij Scoutr gratis berichtjes uitwisselen met singles waar ze interesse in hebben. Scoutr is nu alleen nog gericht op mensen in België, maar heeft ook plannen om in andere landen actief te worden. Enkele dagen nadat de site online ging waren er al meer dan 1.000 jonge mensen lid geworden, hoofdzakelijk uit Vlaanderen afkomstig.


Van 1-aprilgrap naar een echte datingsite

De nieuwe datingsite Scoutr begon in 2018 eigenlijk als een 1-aprilgrap. Toen stuurde de Vlaamse scouting een grappig bedoeld persbericht rond met de aankondiging van een een nieuwe datingapp, speciaal voor leden van de scouting. Dat bleek dus uiteindelijk een grap te zijn, maar uiteindelijk was het ook niet heel ongeloofwaardig. Er zijn tenslotte inmiddels tal van datingsites en datingapps voor de meest uiteenlopende groepen mensen. Daarom werd er al snel achter de schermen gewerkt aan een echt datingplatform voor scoutingleden. Het resultaat daarvan is dus de site Scoutr.


Gratis berichtjes versturen naar andere singles

Je kunt bij Scoutr een gratis lidmaatschap aanmaken. Er vindt daarbij geen controle plaats of je daadwerkelijk lid bent van de scouting en je kunt ook lid worden vanuit elk land ter wereld. Met een gratis account kun je andere leden zoeken en zelfs berichtjes uitwisselen. Het is echter ook mogelijk om een premium lidmaatschap af te sluiten, waarna je enkele aanvullende opties kunt gaan gebruiken. Je krijgt dan bijvoorbeeld meer stickers die je kunt gebruiken in de chat. Ook wordt je profiel getoond in het overzicht met premium leden, kun je zien wie jou heeft geliket en sta je bovenaan bij de matchfunctie.


Meer kans op een date met premium functies

Je kunt kiezen voor een wekelijks lidmaatschap voor € 8,- per week, een maandabonnement voor € 15,- per maand of een jaar lang premium voor € 120,-. Er is zelfs een lifetime membership beschikbaar voor in totaal € 450,-. Daarnaast is er aanvullend een creditsysteem aanwezig waarmee je bijvoorbeeld tijdelijk je profiel kunt boosten (omhoog plaatsen), virtuele cadeautjes kunt versturen en gegarandeerd 100 bezoekers ontvangt tijden het matchspel. De credits koop je in pakketten die tussen € 9,- en € 35,- kosten.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies