Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Lumen is een nieuwe datingapp speciaal voor 50-plussers

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Lumen is een nieuwe datingapp voor Android en iPhone die zich speciaal richt op single 50-plussers. De app is bedoeld om single mannen en vrouwen van boven de 50 jaar op basis van hun gedeelde interesses en voorkeuren bij elkaar te brengen. Dan krijg je volgens Lumen namelijk pas echt goede gesprekken en vind je dus ook sneller een leuke date of zelfs een serieuze relatie met iemand die goed bij je past. De app is nog niet zo lang beschikbaar maar heeft alleen al in Google Play inmiddels een half miljoen downloads. Bij de meer dan 5.000 inmiddels toegevoegde reviews wordt de app door zijn kersverse gebruikers veelal met 4 of 5 sterren beoordeeld.


Datingapp voor serieuze singles van boven de 50

Waarom een nieuwe datingapp speciaal voor singles van boven de 50, terwijl ook voor die doelgroep al zoveel verschillende datingapps beschikbaar zijn? Volgens Lumen is er inderdaad een groot aanbod, maar benaderen die de singles van boven de 50 vaak niet op de juiste manier. Het is daardoor juist de hoogste tijd dat er een serieuze app komt voor vijftigplussers die precies aansluit op hun wensen en interesses.

Veel bestaande datingapps zijn ofwel te flitsend omdat ze op een jong publiek zijn gericht, ofwel saai en voorspelbaar omdat ze zich vergissen in hun doelgroep van singles boven de 50. Ook datingsites voor ouderen zouden volgens de makers van de app vaak niet interessant zijn voor deze groep singles, omdat ze zich er al snel betutteld voelen. Lumen belooft dus vooral niet de zoveelste suffige datingapp te zijn voor senioren.

Waardevolle matches vinden met mensen waar je echt wat mee gemeen hebt, dat is bij Lumen de voornaamste insteek. Daarom ben je met deze app niet alleen bezig met daten, maar ook met alles wat 50-plussers interessant zouden kunnen vinden. Door mee te praten over allerlei verschillende onderwerpen waar je interesse in hebt zou je zo eerder een single moeten kunnen ontmoeten waarmee het echt goed klikt.

View this post on Instagram

In other words: ask questions! Read people’s profiles, and write individual messages, personalised for that person. No one wants to feel like you’ve sent the same message to everyone. To put it in Dale Carnegie’s words: “You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you” #LoveLumen #TuesdayDatingTips⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #inspiration #motivation #love #instagood #quote #quotes #quoteoftheday #happy #life #inspo #instaquote #beautiful #fun #happiness #relationships #relationshipgoals #onlinedating #romance #relationship #lovequotes #datingadvice #datinglife #relationships101 #date #datingwithpurpose #datingapp #datingadviceforwomen #confidence⠀ ⠀

A post shared by Lumen (@lumenapp) on


Daten volgens de filosofie van Lumen

Je kunt met de Lumen app contact zoeken en onderhouden met andere actieve 50-plussers en zo gelijkgestemde singles vinden voor een leuke date of gewoon alleen een online vriendschap. Dit zijn de belangrijkste kernpunten waarmee Lumen zich wil gaan onderscheiden van andere datingapps:

  • Serieuze profielen met minimaal 3 foto’s per persoon en gedetailleerde informatie over elke gebruiker.
  • Makkelijk zoeken, sorteren en filteren zodat je makkelijk mensen kunt vinden waar je echt veel mee gemeen hebt.
  • Het stimuleren van leuke gesprekken met inhoud, waardoor je al vanaf het eerst moment een goede indruk krijgt hoe een andere single 50-plusser in elkaar steekt.
  • Alle profielfoto’s worden handmatig gecontroleerd zodat kwaadwillende personen geweerd worden. Lumen zou zo dus ook een heel veilige datingapp moeten worden.

Ambassadeurs voor Lumen

Om aan de wereld te kunnen verkondigen hoe fijn de nieuwe datingapp werkt zoekt Lumen momenteel ook Lumen Ambassadeurs. Deze mannen en vrouwen van boven de 50 jaar moeten het gezicht gaan worden voor de app binnen hun eigen gemeenschap. Er staat zelfs een vergoeding tegenover valt op de site te lezen, maar er staat niet bij vermeld hoeveel dat precies is. Helaas worden er op dit moment alleen nog maar Lumen ambassadeurs gezocht in Engelstalige landen en dus niet in Nederland.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement