• Onafhankelijk vergelijken
  • 213 datingsites & 21 apps
  • 464 dating artikelen

Meer opties voor gender en geaardheid in Tinder profielen

Geplaatst op 6 juni 2019 om 15:21

Daten via Tinder is eenvoudig en dat is natuurlijk ook een groot deel van het succes van deze populaire datingapp. Toch is die eenvoud niet altijd even handig, bijvoorbeeld wanneer je een  seksuele geaardheid hebt die van de norm afwijkt, of wanneer je jezelf niet als man of vrouw identificeert, maar bijvoorbeeld als transgender. Om ook deze singles in staat te stellen via Tinder te daten zullen er binnenkort een aantal veranderingen door worden gevoerd in de app. Dat maakte Tinder onlangs bekend met een nieuwe video op het Tinder YouTube-kanaal.


Genderidentiteit en seksuele geaardheid

Een van de nieuwe veranderingen is dat leden van Tinder voortaan hun seksuele geaardheid in kunnen stellen op hun profiel. Op dit moment kun je alleen kiezen of je een man of een vrouw bent en dan aanvinken of je tussen de mannen of de vrouwen wilt kunnen swipen. Dit wordt op een aantal punten aangepast. Zo kun je behalve man of vrouw ook zelf een genderidentiteit invullen, zoals bijvoorbeeld transvrouw of transman. Daarnaast kun je voortaan ook kiezen uit diverse seksuele geaardheden. De meeste gebruikers zullen nog altijd kiezen voor heteroseksueel, homoseksueel of lesbisch, maar je kunt voortaan ook kiezen voor biseksueel of zelfs aseksueel.


Samenwerking met GLAAD

Tinder heeft voor de aanpassingen aan de app de handen ineen geslagen met GLAAD, een organisatie die zich inzet voor de rechten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. GLAAD werd opgericht in New York ten tijde van het hoogtepunt van de aids-epidemie in 1985, omdat er toen heel negatief en stigmatiserend werd bericht over de homogemeenschap. Sindsdien ligt de focus van GLAAD nog altijd op de manier waarop homo’s, lesbiennes en biseksuelen worden neergezet in de media. Zo reikt de organisatie bijvoorbeeld elk jaar de Vanguard Award uit aan entertainers die hebben bijgedragen aan een positiever beeld van LHBT’ers. Tot de winnaars behoren onder meer Roseanne Barr, Cher, Whoopi Goldberg, Jennifer Aniston en Jennifer Lopez.


Nog niet in Nederland

De nieuwe profielopties voor Tinder zijn op dit moment alleen nog maar aangekondigd met een video op YouTube, maar nog niet te gebruiken. Ergens in juni 2019 zullen Amerikaanse Tinderaars als eerste van de nieuwe opties in hun profiel kunnen profiteren. Wanneer de aangepaste versie van Tinder ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar wordt gemaakt is echter nog niet bekend.


Meer concurrentie voor Grindr?

Alhoewel je in principe altijd gebruik kunt maken van Tinder zien veel mensen de app nog wel  voornamelijk als datingapp voor hetero’s. Wanneer je op iemand van hetzelfde geslacht valt (of jezelf niet 100% als man of vrouw identificeert) kun je dan juist weer beter terecht op Grindr. Nu Facebook heeft aangekondigd dat er ook snel een datingoptie binnen de eigen Facebook-app zal verschijnen is dit dus wellicht ook een mooie manier voor Tinder om alvast nieuwe markten aan te gaan boren. De eerste stap daarvoor is natuurlijk zorgen dat niet alleen heteroseksuele mannen en vrouwen zich makkelijk bij de app aan kunnen melden, maar andere singles  ook. Die horde lijkt met de nieuwe opties binnen de Tinderprofielen alvast genomen.


Dossier Tinder

Dit nieuwsbericht is onderdeel van ons dossier Tinder.

Bekijk alles rondom Tinder

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Meer opties voor gender en geaardheid in Tinder profielen

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement