Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Toename speeddates en online dating in zomervakantie

Laatst bijgewerkt: 30 juli 2019

Volgens online datingsite e-Matching zoeken hoogopgeleide singles tijdens de zomervakantie volop naar een nieuwe relatie. De site ziet momenteel namelijk een flinke piek in het aantal nieuwe inschrijvingen. Ook zijn de speeddates die e-Matching het hele jaar organiseert in de zomer extra in trek. Dit is elk jaar een vast patroon, want de zomer (en dan met name de zomervakantie) is een van de populairste tijden van het jaar om op zoek te gaan naar een nieuwe partner.


Zomervakantie

E-Matching meldt dat er ook een aantal goede verklaringen is waarom daten via internet zo populair is in de zomervakantie. In de eerste plaats zijn veel singles wat meer vrij in deze tijd van het jaar waardoor ze simpelweg meer tijd hebben om te daten. Daarnaast voelen veel vrijgezellen het alleen-zijn eerder als een gemis in de vakantie dan wanneer ze druk zijn met werk of studie. Dat zorgt ervoor dat ze sneller op zoek gaan naar een leuke datingsite of datingapp. Veel hoogopgeleide singles komen dan uit bij e-Matching, dat niet alleen datingsite is maar ook een eigen datingapp heeft.


Alleenstaande ouders

Veel alleenstaande ouders die normaal gesproken elke dag voor hun kinderen zorgen zwaaien hun kids in de vakantie uit omdat die met de ex-partner op reis gaan. Ook deze singles hebben dus meteen veel meer tijd en gelegenheid om te daten dan  buiten de zomervakantie. Waar ze die nieuwe liefde gaan zoeken ligt er vooral aan of ze zelf ook op vakantie gaan. Menig single die afreist naar een warm vakantieoord hoopt daar tenslotte wel op een leuke man of vrouw te leren kennen. Hoe leuk een vakantieliefde echter ook kan zijn, een serieuze relatie doe je eerder in je eigen regio op. Daarom organiseert e-Matching in de zomerperiode nog meer speeddates dan anders.


Speeddates nog altijd populair

Speeddates zijn een beproefd concept waarbij singles op een avond in contact komen met 10 tot 20 andere vrijgezellen en in korte gesprekjes moeten zien uit te vinden of die andere persoon goed bij ze zou passen. Ook met de opkomst van online dating via sites en apps is speeddating nog altijd populair. Sterker nog, steeds meer datingsites organiseren deze avonden zelf ook. Dat geldt ook voor e-Matching, dat door het hele land vrijwel wekelijks een avond plant voor singles in een bepaalde regio die in korte tijd meerdere vrijgezelle mannen of vrouwen wil leren kennen. Ook de speeddate-avonden zijn volgens de site extra in trek in de zomer. Veel singles zien ze namelijk (terecht) als een fijne aanvulling op online dating.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement