Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Laat je ouders voor je swipen met de nieuwe datingapp Ship

Laatst bijgewerkt: 20 augustus 2019

Vrijwel wekelijks worden er nieuwe datingapps uitgebracht, maar de nieuwe app Ship is een unieke eend in die bijt. Ten eerste wordt de app namelijk op de markt gebracht door Match.com, bekend als eigenaar van onder meer de datingapps Tinder en PlentyOfFish. Maar nog opvallender is de bijzondere manier waarmee Ship matches tot stand laat komen.

Je kunt als single namelijk meerdere mensen aan een zogenaamde ‘crew’ toevoegen die allemaal voor je op zoek kunnen gaan naar jouw perfecte match. Dat kunnen bijvoorbeeld je vrienden, je ouders of andere familieleden zijn. Al deze leden van je crew kunnen binnen hun eigen deel van de datingapp voor jou naar singles swipen.


Vrienden, familie en zelfs je ouders mogen swipen

Normaal gesproken is daten via een datingsite of app een heel persoonlijke aangelegenheid. Je swipet in je eentje door de profielen en zoekt mensen uit waarvan je zelf vindt dat ze goed bij je zouden passen. Maar je bent vaak niet de enige die goed weet wat voor iemand aan zou sluiten op jouw wensen en eisen. Sterker nog, volgens de nieuwe datingapp Ship weten ouders, vrienden en andere mensen die dicht bij je staan dat soms nog wel veel beter. De app biedt singles daarom de mogelijkheid om die mensen bij het matchproces te betrekken.


Lid worden van Ship en een crew aanmaken

Je kunt met Ship aan de slag door eerst zelf lid te worden van de app. Vervolgens kun je een ‘crew’ aanmaken waar je andere mensen voor uit kunt nodigen. Leden van de crew kunnen met elkaar chatten en profielen met elkaar delen. Zo kunnen andere singles onderling worden besproken en tegen elkaar afgewogen. Uiteindelijk is het wel de single zelf die beslist of er echt een match is en er een berichtje verstuurd zal worden. En wees gerust: tijdens jullie onderlinge chats kijken familieleden en andere members van je crew niet met je mee!

Overigens was de app al een tijdje beschikbaar voor iPhone gebruikers, maar sinds deze week kan ook iedereen die een Android telefoon heeft de app downloaden.


Nieuwe en unieke datingapps van Match.com

Kort geleden berichtten we al over Pairs Engage, een nieuwe datingapp die singles in Japan kunnen gebruiken om binnen een jaar een geschikte huwelijkspartner te vinden. Net als Ship is ook de Pairs Engage app afkomstig van het overkoepelende bedrijf Match.com. Daarmee lijkt Match dus niet alleen op het succes van Tinder te willen vertrouwen maar zoekt het aldoor naar manieren om overal ter wereld nieuwe singles te bereiken die allemaal hun eigen datingbehoeften hebben. Ook Ship past daar goed tussen. Want ook al zal de app voor westerse gebruikers vooral een leuke afwisseling zijn voor het gebruik van datingapps zoals Tinder, in landen waar met name familieleden nog een grote invloed hebben op de partnerkeuze zal Ship wellicht een wat serieuzere rol kunnen spelen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies