Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Vrouwen met deze beroepen zijn het vaakst overspelig

Laatst bijgewerkt: 23 juli 2019

Vrouwen die in de financiële sector, in de luchtvaart (bijvoorbeeld als stewardess) of in de gezondheidszorg werken gaan het vaakst vreemd. Dat zou blijken uit een onderzoek van overspelsite Victoria Milan, waar Het Laatste Nieuws onlangs over berichtte. In dat onderzoek werd aan meer dan 5.000 vrouwelijke leden van de site gevraagd welke functie ze hadden. Daar kwam een top 9 uit voort waarin de al genoemde sectoren de top 3 bekleden, maar ook nog een andere (soms heel opvallende) beroepen in terugkomen. In dit artikel hebben we de hele lijst met riskante beroepen voor je. Ook proberen we alvast een verklaring te vinden waarom juist die functies en sectoren in de lijst voorkomen.


1. De financiële sector

In de financiële sector werken betekent in hogere posities al snel dat je op dagelijkse basis met grote geldbedragen aan het schuiven bent. Dat brengt natuurlijk de nodige stress met zich mee en seks kan dan kortstondig voor verlichting zorgen. Vrouwen die niet zo’n spannende baan hebben maar vooral kantoorwerk doen zoeken wellicht wat sneller vertier met een mannelijke collega in de bezemkast, om zo een dodelijk saaie dag wat boeiender te maken.


2. Luchtvaart

Stewardessen die aspirant lid zijn van de mile high club kunnen lastig hun eigen man of vriend meesmokkelen aan boord. Er is dus altijd een kans dat ze kiezen voor een piloot of wellicht zelfs een van de passagiers om tot deze selecte club toe te treden. Wat de reden ook mag zijn, vrouwen die in de luchtvaart werken staan op de tweede plek in de lijst met veelvuldige overspelplegers.


3. Gezondheidszorg

In de gezondheidszorg gaat het vaak over leven en dood, wat net als bij veel andere stressvolle beroepen in deze lijst automatisch ook voor de nodige spanning zorgt. Het is geen geheim dat je in die situaties eerder een goede band met je collega’s krijgt, wat ook voor de nodige erotische spanning kan zorgen. Tot slot zijn er dan natuurlijk nog die ellenlange nachtdiensten, waarbij je ogen wellicht ook wat sneller gaan dwalen naar die ene leuke verpleegkundige of dokter (m/v).


4. Zakenvrouwen (bedrijfsleven)

De vierde plek wordt ingenomen door vrouwen in het bedrijfsleven. En ook al wordt het niet met naam en toenaam in het onderzoek omschreven, toch kunnen we er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het hier gaat om zakenvrouwen, directieassistentes, secretaresses en vergelijkbare functies. Wanneer zakelijk flirten net een stapje te ver gaat kan dat blijkbaar ook zomaar tot een avontuurtje tussen de lakens leiden.


5. Sporters

Maanden achtereen hebben jonge en goed afgetrainde mannen en vrouwen alles opzij gezet voor hun sport. Zodra die grote prestatie eindelijk is geleverd is het tijd om er eens goed van te genieten. En aangezien de eigen partner vaak niet welkom is op trainingskamp of in het spelershotel, maar de sportieve vrouwen toch echt hun behoeftes houden, is het ze waarschijnlijk niet eens aan te rekenen dat ze soms een wildvreemde uitkiezen voor een slippertje.


6. Kunst

In de kunst vind je veel vrije geesten en blijkbaar ook aardig wat vrouwen die het niet zo nauw nemen met de huwelijkse geloften. Opvallend veel vrouwen die openstaan voor overspel geven namelijk aan kunstenares te zijn, of op een andere manier in de artistieke wereld actief te zijn.


7. Uitgaansleven

Net zoals barmannen hebben ook bardames en andere vrouwen die werkzaam zijn in het nachtleven vaak geen klagen over aandacht van de andere sekse. En waar alcohol in het spel is en er sowieso al een broeierige sfeer hangt is het eigenlijk vooral nog wachten op een slippertje. Het enige verbazingwekkende is wat ons betreft dus dat beroepen in het uitgaansleven niet wat hoger hebben gescoord in deze lijst.


8. Marketing en communicatie

Een goed seksleven staat of valt, net als een goede relatie, volgens veel seksuologen met communicatie. Wat dat betreft is het verwonderlijk dat vrouwen die aangeven in de marketing en communicatie actief te zijn hun seks blijkbaar toch vaker buiten de deur zoeken dan vrouwen uit veel andere sectoren. Of zou het toch met al die wilde feestjes te maken hebben waar ze in de marketingwereld volgens de geruchten zo dol op zijn?


9. Juridische sector

Als laatste in deze lijst vinden we vrouwen die in de juridische sector werkzaam zijn. Je denkt dan waarschijnlijk als eerste aan vrouwelijke strafpleiters en andere advocates, maar er zijn natuurlijk nog veel meer functies waarin de dagen wat minder opwindend verlopen en waar je dus af en toe wel een avontuurtje kunt gebruiken.


Conclusie

Ben je een man met een vrouw die werkzaam is in een van de genoemde sectoren? Dan wordt het wellicht toch tijd om je zorgen te gaan maken wanneer ze weer eens moet overwerken. Aan de andere kant is lid zijn van een overspelsite nog niet hetzelfde als ook daadwerkelijk vreemdgaan. Of de enquête van Victoria Milan inderdaad  representatief is voor de werkzame bevolking valt dus niet te zeggen. Het zou natuurlijk heel goed kunnen dat de vrouwen in kwestie alleen maar wat stoom willen afblazen online.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement