Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

De 6 beste datingsites voor lange mensen dating

De 6 beste datingsites voor lange mensen dating

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wanneer je valt op lange mannen of vrouwen, dan kun je daarvoor tegenwoordig terecht op een klein aantal datingsites die speciaal vanuit dat oogpunt zijn opgericht. Maar ook steeds meer algemene datingsites bieden de mogelijkheid om heel specifiek aan lange mensen dating te doen. In dit artikel laten we je zien welke datingsites daar momenteel het meest geschikt voor zijn. We leggen natuurlijk ook uit wat er zo prettig kan zijn aan lange mensen dating en waarom steeds meer singles daar dus voor kiezen.


Langemensen-datingBezoek Langemensen-dating 

Langemensen-Dating.nl is een datingsite die zich echt specifiek richt op lange singles, of kortere vrijgezellen die wel heel nadrukkelijk een langere partner zoeken. Het is een van de weinige echt serieuze datingsites op dit gebied, dus het kan echt de moeite waard zijn om hier een profiel aan te maken als je lengte echt een van de belangrijkste factoren vindt tijdens het daten. De website is heel overzichtelijk en het inschrijven gaat heel vlot.

Dankzij de FotoZapper kun je in korte tijd matchen met veel verschillende leden, maar een match is hier niet verplicht om iemand een flirt of een berichtje te kunnen sturen. Jammer genoeg is er geen losse dating app beschikbaar, maar de site werkt ook uitstekend op elke moderne smartphone.

Pluspunten
  • Speciaal voor lange single dating
  • Snel en makkkelijk matchen
Minpunten
  • Geen losse dating app
Bezoek Langemensen-dating

LexaBezoek Lexa 

Lexa is een van de algemene datingsites die het mogelijk maken om andere vrijgezellen te kiezen op lichaamslengte. Om te beginnen is je lengte gewoon een van de vele kenmerken die je op je eigen profiel aan kunt geven.

Maar daardoor wordt het dus ook mogelijk om singles tussen een bepaalde minimum en maximum lengte te zoeken en contact met ze te zoeken. Als je een voorkeur hebt voor een langere partner dan kun je die leuke man of vrouw bij Lexa dus vrij eenvoudig vinden. Maar natuurlijk is Lexa los daarvan ook gewoon een heel populair en druk bezocht datingplatform met een veelzijdige datingsite en een handige mobiele app.

Pluspunten
  • Zoeken en filteren op lengte
  • Heel groot ledenbestand
  • Keurmerk Veilig daten
Minpunten
  • Datingsite heeft druk design
Bezoek Lexa

ParshipBezoek Parship 

Bij de populaire datingsite Parship weet je zeker dat je altijd een grote hoeveelheid profielen zult vinden die aan al je voorkeuren voldoen. Ook wanneer je een lange single bent die vrijgezellen zoekt die even lang (of langer) zijn is dat geen enkel punt. Het is vooral de uitdaging hoe je de mensen vindt die aan al je voorkeuren voldoen, maar gelukkig heeft Parship daar een heel uitgebreide zoekmachine voor beschikbaar. Uiteraard kun je daarin ook zoeken op lengte. Je kunt ook gewoon op dezelfde manier zoeken en contact leggen in de handige dating app.

Pluspunten
  • Eenvoudig zoeken op lichaamslengte
  • Populaire datingsite met veel leden
  • Handige dating app
Minpunten
  • Wat teveel inactieve leden
Bezoek Parship

EliteDatingBezoek EliteDating 

EliteDating is een van de populairste datingplatforms voor hoogopgeleide singles. De site (en de bijbehorende dating app) is echter ook prima geschikt voor lange singles van hbo of universitair niveau die andere lange vrijgezellen willen ontmoeten, of simpelweg hun lichaamslengte tijdens het daten in hun voordeel willen laten werken. Elitedating biedt uitgebreide matching op tal van eigenschappen en lichamelijke kenmerken, waarbij je alleen iemand een berichtje kunt sturen als die persoon aan je is gekoppeld. De basis van de match wordt gelegd door je antwoorden op de uitgebreide persoonlijkheidstest, dus het is van groot belang dat je daar voldoende tijd en aandacht aan besteedt.

Pluspunten
  • Dating voor hoger opgeleiden
  • Uitgebreide persoonlijkheidstest
  • Persoonlijke matching
Minpunten
  • Lang inschrijfproces
Bezoek EliteDating

50plusMatchBezoek 50plusMatch 

Voor datingsite 50PlusMatch geldt dat het wat ons betreft de beste datingsite is voor lange singles van 50 jaar en ouder om de match van hun dromen te vinden. Je hebt het bij lange mensen dating namelijk over een wat kleinere doelgroep en wanneer je 50-plusser bent zit je ook automatisch alweer in een wat minder grote groep singles. Het is volgens ons daarom verstandig om het zoeken binnen de eigen leeftijdscategorie wel zo breed mogelijk te houden.

Gelukkig krijg je bij 50PlusMatch gewoon alle hulpmiddelen die je nodig hebt om te zoeken op lengte. Bovendien kun je er altijd gebruik maken van de zeer handige aanvullende dating app en kun je jezelf als premium lid ook profileren met behulp van de blogs en het Things2Share platform.

Pluspunten
  • Handige dating app
  • Things2Share platform
  • Zoeken op lengte
Minpunten
  • Alleen voor 50-plussers
Bezoek 50plusMatch

be2Bezoek be2 

Be2 stelt singles in staat om in korte tijd meerdere singles te leren kennen die aan allerlei verschillende interesses en voorkeuren (waaronder lichaamslengte) voldoen en waar ze ook qua karakter veel mee gemeen hebben. Voor je lid wordt moet je namelijk niet alleen een heel uitgebreid partnerprofiel opstellen maar doorloop je ook meteen een persoonlijkheidstest, waarna je alleen maar profielen voorgesteld krijgt waar je echt meerdere dingen mee gemeen hebt.

Dat dit lange singles zijn is geen garantie, maar de kans is wel bovengemiddeld aanwezig. Bovendien weet je dat je dan ook nog op andere punten met die man of vrouw overeenkomt. Dat kan dus de basis zijn voor een leuke date en neen geweldige relatie.

Pluspunten
  • Heel persoonlijke matching
  • Partnerprofiel mede op lengte
  • Dating apps beschikbaar
Minpunten
  • Geen handmatige zoekfunctie
Bezoek be2

Waarom speciaal een datingsite voor lange mannen & vrouwen?

Waarom zou je als single specifiek op zoek willen naar een lange man of vrouw om mee te daten? Daar kunnen natuurlijk heel diverse en persoonlijke redenen voor zijn:

Veel vrouwen vallen op lange mannen

Het is geen geheim dat veel vrouwen op langere mannen vallen en het liefste een partner hebben die langer is dan zijzelf. Wanneer jij je als lange man van andere vrijgezelle mannen wilt onderscheiden kan het dus een goed idee zijn om jezelf op een datingsite voor lange mensen in te schrijven. Dan kom je sneller in contact met single vrouwen die interesse in je zouden kunnen hebben.

Lange vrouwen minder populair

Wanneer je zelf een lange vrouw bent kan het juist lastig zijn om een man te ontmoeten vanwege je lengte. Want net zoals veel vrouwen graag een langere partner kiezen hebben veel mannen juist liever een vrouw die wat kleiner is dan zijzelf, of op zijn hoogst even lang is. Dat kan dus vervelend worden als je zelf een heel lange vrouw bent. Een datingsite voor lange mensen is dan een mooie manier om in contact te komen met singles die je lengte van ondergeschikt belang vinden, of juist specifiek op zoek zijn naar een lange vrouw.

Lengte is smaakgebonden

Lengte is daarnaast natuurlijk volledig smaak gebonden, want er zijn ook gewoon mannen die op lange vrouwen vallen en het leuk zouden vinden als hun nieuwe partner net zo lang als zij zelf, of zelfs een stuk langer is. (Niet voor niets is lichaamslengte de eigenschap waar singles het vaakst over liegen op hun profiel.) Door jezelf aan te melden op een datingsite voor lange mensen kom je ook met die mensen in contact. Dat kan dus ook wederom een prettige en vooral heel eenvoudige manier zijn om je van anderen te onderscheiden.


Zoeken op lengte op reguliere datingsites

Zoals je in ons overzicht met datingsites voor lange mensen kunt zien noemen we ook gewoon een aantal algemene datingsites. Daar vind je namelijk echt een dwarsdoorsnede van single Nederland. Bovendien kun je er ook gewoon specifiek naar lange singles zoeken. Hoe doe je dat?

Filteren op cm’s

Ten eerste kun je op steeds meer datingsites eenvoudig filteren op het aantal cm’s zodat je makkelijk de vrijgezellen te zien krijgt die een bepaalde lichaamslengte hebben. Dat werkt vaak met een minimale en maximale lichaamslengte in centimeters, die je natuurlijk zo in kunt stellen als je zelf wenselijk vindt. Dat maakt het ook eenvoudig om de criteria te verruimen als het je te weinig matches of zoekresultaten oplevert.

Makkelijker filteren in groot aantal singles

De hoeveelheid mannen en vrouwen die een relatie zoekt via internet is inmiddels enorm groot geworden, iets wat met name op populaire datingsites leidt tot een enorm groot ledenbestand. De keus is vaak zo groot dat het overweldigend wordt. Het is dan ook steeds lastiger om te bepalen welke singles je nu zou kunnen benaderen. Alleen daardoor al gaan steeds meer mensen nauwkeuriger filteren, zoals bijvoorbeeld op lichaamslengte.

Singles willen vaker zoeken op lengte

Daten op postuur was al veel langer de gewoonste zaak van de wereld. Maar nu datingsites inzien dat veel singles liever matchen op lengte dan op gewicht en/of postuur komen ook deze opties er steeds vaker direct bij te staan. Ook steeds meer sites implementeren daarom speciale zoekfilters en match criteria die op lichaamslengte zijn gebaseerd.

foto auteur robindeb
Dit artikel is geschreven door robindeb

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement