Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Deze datingsites zijn geschikt voor boeren

Deze datingsites zijn geschikt voor boeren

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Sinds het grote succes van Boer zoekt Vrouw is het een stuk gebruikelijker geworden voor boeren om te gaan daten of om via datingsites hun liefde te ontmoeten. De ambacht van de agrariër kan lastig werken in de zoektocht naar een nieuwe partner, aangezien je als boer minder snel in contact komt met nieuwe mensen. Datingsites kunnen hier een goede uitkomst in bieden.

Er is slechts een enkele datingsite die zich specifiek op boeren richt, maar op veel algemene datingsites heb je wel de optie om je te profileren als boer. Hieronder bespreken we enkele sites die wij boeren in Nederland aanraden.


Agrarische datingsites


LexaBezoek Lexa

Lexa is een erg laagdrempelige datingsite, waar leden uit alle windstreken en opleidingsniveaus ingeschreven staan. De zeer bekende Lexa Events zorgen ervoor dat ook het ontmoeten van nieuwe mensen laagdrempelig kan. Bij het bezoeken van een single event van Lexa, kun je zelf bepalen of je actief op zoek gaat of het eerst een beetje af laten komen. Het inschrijvingsproces is erg eenvoudig en door het grote aantal leden is het gemakkelijk om in contact te komen met nieuwe mensen die dezelfde passies als jij delen.

Bezoek Lexa

ParshipBezoek Parship

Parship is een van de grootste dating websites in Nederland. Al 10 jaar op rij wonnen ze onder andere de titel 'Beste datingsite' in de dating awards. Parship staat bekend om de uitgebreide persoonlijkheidstest die je invult bij aanmelding op de website. Middels een geavanceerd matchingsysteem dat aansluit bij de test, kunnen ze je goede matches voorschotelen. De website is daarnaast erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk onder de knie te krijgen voor iemand die niet veel ervaring heeft met een computer.

Bezoek Parship

50plusMatchBezoek 50plusMatch

Hoewel 50plusmatch een website is die zich voornamelijk richt op senioren, biedt de datingsite wel een goede methode om nieuwe mensen te ontmoeten. Gezien de oudere doelgroep van 50plusmatch is de website speciaal ingericht voor mensen die wat meer moeite hebben om hun draai te kunnen vinden op het internet. Heb je zelf dus geen ervaring met datingsites of beperkte kennis van internetten, dan kan deze website een goede uitkomst bieden voor jou.

Bezoek 50plusMatch

Farm Date

FarmDate is website die speciaal is opgericht voor boeren. Het doel van de website is om boeren bij elkaar te brengen en boeren te introduceren in de wereld van online dating. Enkele nadelen van FarmDate: omdat er enkel boeren op de datingsite zitten, is de man/vrouw verdeling erg uit verhouding. Je moet er daarom rekening houden dat de singles die je tegenkomt op FarmDate zelf vaak ook boer zijn en een boerenbedrijf runnen, wellicht is dit lastig met elkaar te combineren.


Boer zoekt vrouw dating

Aangezien er datingsites in overvloed zijn, kan het soms lastig zijn om de juiste te vinden die bij jou past. Uiteindelijk kun je alleen zelf ervaren of een datingsite voor jou werkt en of de contacten die je opdoet vanuit datingsites het waard zijn. Ons advies is om je eens aan te melden op één van de bovenstaande sites, om gewoon eens rond te kijken of het wellicht iets voor jou is. Daarnaast kun je eens een single evenement bezoeken als je de voorkeur geeft aan fysieke ontmoetingen. Tijdens deze evenementen ben je er zeker van dat je nieuwe mensen gaat leren kennen, en wie weet klikt het wel ontzettend.

Natuurlijk kun je er voor kiezen om jezelf aan te melden voor het volgende seizoen van Boer Zoekt Vrouw, maar ik hoop dat je na het lezen van onze suggesties ook enthousiast geworden over online daten. In dat geval wensen we je ontzettend veel plezier en succes in het vinden van je nieuwe liefde middels een datingsite.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies