Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Dating in Limburg – de leukste dates, datingsites en events

Dating in Limburg – de leukste dates, datingsites en events

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Woon jij in de provincie Limburg en ben je op zoek naar een leuke date in de buurt? Stop direct met zoeken en lees dit artikel verder. We vertellen je namelijk hoe je het beste een leuke date kunt scoren in de provincie, waar je je date vervolgens het beste mee naar toe kunt nemen en waarom een date uit je eigen regio ideaal is.

In het zonnige zuiden lijken romances altijd snel en gemakkelijk op te bloeien. Of de hogere temperaturen hier mede veroorzaker van zijn laten we in het midden, maar feit is dat Limburgers elkaar altijd goed weten te vinden als het om daten gaat.
Mocht je hier zelf toch wat meer moeite mee hebben, raadpleeg dan zeker onderstaande online datingsites even. Hier vind je namelijk ontzettend veel leuke Limburgse mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een gezellige date!


BadooBezoek Badoo 

Badoo is één van de grootste datingsites van Nederland en dankzij de uitgebreide zoekfunctie kun je niet alleen gemakkelijk en snel zoeken naar leuke mannen en vrouwen uit je directe omgeving, maar direct ook meerdere zoekcriteria invoeren zodat je zeker weet dat de mannen of vrouwen die na je zoekopdracht in beeld komen, én Limburger zijn én voldoen aan je persoonlijke wensen en voorkeuren. Een leuke date scoren via Badoo is dan ook voor de meeste mensen zo gebeurd en vaak blijkt ook na de date de match op Badoo succesvol te zijn geweest en ligt er wellicht een mooie toekomst voor jullie in het verschiet.

Schrijf je gratis in bij Badoo

LexaBezoek Lexa 

Net als Badoo geldt Lexa.nl als één van de grootste online datingsites van Nederland. Ook hier zul je dus weer voldoende mede-Limburgers treffen die net als jij op zoek zijn naar een leuke date, nieuwe vriendschap of serieuze relatie. De uitgebreide zoekfunctie maakt het wederom weer ontzettend eenvoudig om naast je zoekcriterium 'Limburg' andere zoekcriteria in te voeren die relevant voor jou zijn. Lexa organiseert daarnaast regelmatig single events door het het gehele land die erg leuk zijn om te bezoeken. Ga bijvoorbeeld eens een keer speeddaten of volg een workshop 'succesvol daten'. Je vindt de single events van Lexa nadat je je gratis hebt aangemeld via de onderstaande knop.

Schrijf je gratis in bij Lexa

PepperBezoek Pepper 

Bij de grote drie hoort ook Pepper.nl. Het ledenbestand op Pepper is zo groot dat er vrijwel altijd iemand online is en de site blijkt zeer populair onder singles uit het zuiden. De kans is dan ook groot dat je dankzij de uitgebreide zoekfunctie snel een leuke Limburgse man of vrouw 'tegen het lijf loopt'.

Schrijf je gratis in bij Pepper

Daten met je Limburgse date
Als rasechte Limburger daten met een provinciegenoot heeft nogal wat voordelen t.o.v. iemand elders uit het land.
Allereerst kun je natuurlijk lekker plat kallen met elkaar zonder dat de ander zijn of haar wenkbrauwen fronst bij het woord ‘kallen‘. Over het algemeen is het Lèmbörgs immers toch wat moeilijker te volgen voor niet-Limburgers dan overige Nederlandse dialecten.

Ook over je gespreksonderwerpen tijdens je date hoef je je doorgaans niet bepaald druk te maken. Jullie komen uit dezelfde regio en er zijn dan ook altijd wel aanknopingspunten te vinden om een leuk gesprek te beginnen, maar vooral gaande te houden. Dit laatste is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk en soms gebeurt het nu eenmaal dat je weinig tot niets meer weet te zeggen tegen je date. “Witse wat fur dunt? Fur gunt” zul je dan ook alleen in een andere context hoeven te zeggen wanneer je een date hebt met een Limburger of Limburgse, niet omdat je niets meer tegen elkaar weet uit te brengen.

Omdat je beiden uit Limburg komt zal een locatie voor jullie date doorgaans ook niet het grootste probleem zijn.
Omgeving Maastricht? Jullie gaan 100% zeker weten naar één van de gezellige terrasjes aan het Vrijthof! Omgeving Roermond? Ga lekker loungen bij Sunset Lounge Beachclub aan de Noorderplas! Venlo? Poeh, de hele binnenstad is voor jullie! Toch meer uit de omgeving Sittard? Doe eens wat anders op je eerste date en ga bowlen bij Stardust of trakteer je date op een leuke theatervoorstelling in de stadsschouwburg.

Misschien wel het fijnste voordeel van het daten met iemand uit de eigen Limburgse provincie is de volgende, al kan deze wel twee kanten opvallen: je bent zo weer thuis.
Mocht je date geslaagd zijn en jullie zijn beiden in voor een afzakkertje is je woning nooit ver weg en mocht de date toch helemaal niets blijken te zijn zit je ook in no-time weer lekker met je pyjama op de bank in je eigen vertrouwde omgeving!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement